Een frisse start

Expedia Pioneer Daisy is het nieuwe jaar fris begonnen met de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Daarnaast heeft ze de stad Arnhem verkend waarbij ze verrast werd door de historische plekken, mooie musea en de prachtige natuur van de Hoge Veluwe. En alsof de Nieuwjaarsduik nog niet uitdagend genoeg was, nam ze in januari ook deel aan het WK Klunen in het Friese Grou.

groepsfoto klunen

IJskoude Nieuwjaarsduik

Na een spectaculaire vuurwerkshow op nieuwjaarsnacht boven de Erasmusbrug in Rotterdam, ging Daisy alweer vroeg terug naar haar hotel. Ze moest namelijk op 1 januari vroeg op om er toch echt een keer aan te geloven: meedoen aan die gekke Hollandse traditie, de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Samen met vele anderen ging ze de uitdaging aan en rende zo het ijskoude zeewater in.

Kunst en cultuur in Arnhem

Daisy raadt iedereen aan om de stad Arnhem eens te bezoeken. Ze verbleef er drie dagen en was positief verrast door deze bruisende stad. Daisy dook in de geschiedenis van de Slag om Arnhem tijdens WO || in het Airborne Museum ‘Hartenstein’. Daarnaast bracht ze een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum en maakte ze een historische stadswandeling. In het Kröller-Müller Museum maakte ze kennis met de collectie van Van Gogh en vervolgens genoot ze van de prachtige natuur die het Nationaal Park de Hoge Veluwe te bieden heeft. Tot slot ging Daisy naar Burgers’ Zoo, volgens velen de mooiste dierentuin van Nederland.


WK Klunen in het Friese Grou

Vol goede moed vertrok Daisy op 17 januari naar het Friese Grou voor de derde editie van het wereldkampioenschap Klunen. Ze sloot zich aan bij een team van twaalf luidruchtige dames. Met een blauwe pruik op en champagne en veel glühwein onderweg zat winnen er helaas niet in, maar een groots onthaal bij de finish maakte het helemaal goed. Daisy noemt dit gezellige evenement niet voor niets ‘het carnaval van het noorden’.

Ben je benieuwd wat Daisy in 2015 nog meer wil ontdekken tijdens haar reis door Nederland? Op haar bucketlist lees je wat ze nog wil doen, zien en eten! Vind jij dat er iets mist op haar lijst of heb je nog leuke suggesties voor haar nieuwe jaar als Expedia Pioneer? Laat het weten.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>