E-biken in de Alpen

Op het programma voor vandaag staat een interessante fietstocht. We gaan niet zomaar fietsen, we trekken op onze e-bikes het sensationele MTB-terrein te midden van de Alpen in.

We worden naar één van de verhuurders van mountainbikes gebracht. Er zijn negen locaties binnen de Kitzbüheler Alpen. Wij vertrekken vanaf het station Gaisberg in Kirchberg richting de Hohe Salve. Het ziet er spannend uit!

We krijgen een degelijke mountainbike met een triljoen kilowatts om ons de berg op te sleuren. Geen Spartamet dus en zeker niet geschikt voor de pensionaris, bleek na de eerste kilometers. Die dingen gaan dus net zo hard naar boven als naar beneden. Deze fietsen zijn wat zwaarder en daarom niet echt geschikt voor de single-trails, dus vandaag lekker over het asfalt en gravelpaden scheuren.

MTB kitzbuheler alpen

e-mountainbike tour

Met de e-bike de Alpen in

Zelfs voor de astmapatiënt is het met deze fietsen mogelijk om de bergen in te trekken. Een klim van 500 meter voelt als een milt briesje tegen. Dat neemt niet weg dat je dit allemaal zo moeilijk kan maken als je zelf wilt. Er zitten vijf standen op het stalen ros van “eco” tot “boost”. Spreekt voor zich dat wij de “eco” zo min mogelijk hebben aangesproken, aangezien het één van die zeldzame dagen was in de Kitzbüheler Alpen dat het kwik ver boven de 30 graden uit komt. Maar het is fantastisch om zonder veel moeite door de bergen te trekken en heerlijk van de omgeving te genieten.

Nooit geweten dat Oostenrijk zo groen kon zijn. Als fanatieke wintersporter ben ik nooit in de zomer naar Oostenrijk geweest. Ik dacht echt dat de wintersport alles is wat deze regio te bieden had, maar daar had ik het mooi mis. Waar ik tijdens het koude seizoen de pistes verkend heb, kan ik nu verbazingwekkende trails en steile afdalingen terugvinden. Ook nu zijn panoramische uitzichten vanop de bergen inbegrepen, zoals de Hohe Salve, Wilde Kaiser, Kitzbüheler Horn, Großvenediger en wellicht bekender, de Großglockner.

e-biken alpen

Het hoogste punt

In no time zaten we op de 1300 meter en kwam het Filzalmsee bij Hochbrixen in beeld. Een kraakhelder meer vol met forel waar gezwommen mag worden. Een heerlijke plek om even te pootje baden en relaxen. Waarna er afgedaald moet worden.

filzalmsee

Downhill mountainbiken

De paden zijn goed onderhouden maar dat het oppassen geblazen is, werd duidelijk op de weg naar beneden. Ik heb nog nooit iemand zo mooi en elegant een dubbele schroef en een salto uit zien voeren. De landing was overigens ook een goeie tien. Direct opstaan en weer op de fiets. Ik kan iedereen een dagje fietsen, stuiteren en relaxen in de Kitzbüheler Alpen aanraden. Neem een gids mee om je de echte juweeltjes van het Brixental te laten zien.

mountainbiketour

Culinaire hoogtepunten in traditionele berghutten

Als je bang bent om zonder stroom te komen te staan is dat niet nodig. Er zijn binnen dit gebied negen locaties waar je een fiets kan huren en elf locaties waar je een nieuwe batterij kan oppikken. Maar zorg vooral zelf dat je goed voorbereid bent. Vergeet de fietskleding niet en een rugzakje, want een bidondrager is afwezig. Al die elektronica kan zeker niet tegen water, al is het wel een gemis. Neem onderweg vooral even de tijd om bij een Almhut wat te eten. Hier zijn heerlijke lokale gerechten te verkrijgen voor een goede prijs. De echte avonturier kan bij restaurant “Fischerstadl” zelfs zijn eigen vis vangen en deze geserveerd krijgen voor lunch. In het restaurant kun je hengel en aas afhalen, als je zelf geen spullen meegenomen hebt. Tip van de insiders: ga direct links naast de het terras zitten aan de overzijde wordt echt niets gevangen. Verser kun je het echt niet krijgen en natuurlijk puur natuur.

fischerstadl

vismeer fischerstadl

Nog wat insider tips

Neem vooral de tijd en laat je niet haasten. Plan van te voren je route en stops. De gidsen kunnen je daar goed over informeren. Er zijn meer dan 50 tochten, over bijna 1.000 kilometer aan trails. De Kitzbüheler Alpen vormen daarmee het decor van de grootste e-bikezone van Oostenrijk. Bezienswaardigheden, bergtoppen, passen, hutten en dorpen worden aangeven door een woud aan gele bordjes. Ze lijken nieuw en anders worden ze goed onderhouden. Ook de meer avontuurlijke fietser kan hier zeker zijn hart ophalen.

wegwijzers brixental

Team Reishonger
Follow us
Laatste berichten van Team Reishonger (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>