De wonderen rondom El Chaco

Op slechts vijf uur rijden van Lima ligt een gebied met onvoorstelbare mogelijkheden… de omgeving van El Chaco! El Chaco is de perfecte uitvalsbasis voor een drietal hoogtepunten in dit gebied: Pisco, Paracas en de Islas Ballestas.

Dakar

Vanuit Lima zak je af naar het zuiden via de Panamerican Highway. Deze snelweg voert je langs verschillende bijzondere uitzichten. Het landschap wordt afgewisseld door mooie zandstranden, door met zeevogels bewoonde moerassen en uitgestrekte zandvlaktes. Na een voor Peruaanse begrippen ontspannen rit, rijd je via Pisco naar El Chaco.

El Chaco Peru

Proost met Pisco!
Pisco is de nationale drank van Peru. Het is een sterke drank die wordt gedestilleerd uit druiven die gemiddeld 42% alcohol bevat. Pisco wordt alleen geproduceerd in de stad Pisco en de omliggende kustgebieden en valleien. Het destilleren van Pisco duurt meer dan een jaar vanaf het moment dat de druiven geplukt worden en is een tijdrovend proces.

Pisco wordt vaak gedronken in de populaire mix Pisco Sour. Pisco Sour is een cocktail met Pisco, eiwitten, suiker, ijsblokjes en limoensap. Nippend aan deze verfrissende cocktail, zittend op een terras met uitzicht over de blauwe oceaan, waan je jezelf in het echte Peru. Er kan op dit moment niets meer stuk!

Pisco

Feeling like a Dakar racer!
Als je vanuit Pisco een stukje verder naar het zuiden afreist, zit je binnen enkele kilometers in Paracas. Dit dorp wordt aan de ene kant omgeven door de oceaan en aan de andere kant omarmd door de zandduinen van nationaal park Paracas. Deze adembenemende zandvlakte heeft een oppervlakte van 117.000 ha (ruim 250 keer zo groot als het Nederlandse Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen) en is in 1975 gesticht om de in het gebied levende zeedieren te beschermen.

In de periode van 800 voor Christus tot 200 na Christus was Paracas het thuisfront van de Paracas-cultuur. De sporen van de eerste bewoners dateren echter al van 9000 jaar terug, zij waren de voorlopers van de Paracas-cultuur.

Dakar

In 2012 en 2013 maakte de woestijn van Peru deel uit van het parcours van de beroemde Dakar Rally. Tijdens een jeepsafari door deze zandduinen waan je jezelf even een echte Dakar coureur! Nadat de bandenspanning is verlaagd kan de rit beginnen en voel je de adrenaline door je aderen stromen. Als in een achtbaan vlieg je over de zandduinen en staar je in adembenemende dieptes. Ineens is het best goed voor te stellen waarom de voertuigen die deelnemen aan de Dakar Rally af en toe ondersteboven in het zand belanden.

Na een bumpy ride bereik je één van de hoogste duinen en aanschouw je een uitzicht dat je nooit zult vergeten. De rode en gouden glooiende zandduinen schitteren in de ondergaande zon en creëren een sprookjesachtig licht. Op het moment dat je adrenalinepeil weer een beetje verlaagt, kijk je naar beneden en zie je in de schemer een verlichte oase opdoemen.

Ica woestijn

Midden in de woestijn is een kleine tent opgebouwd waar een chef-kok op je staat te wachten om zijn gerechten aan je te presenteren. Onder een hemel van duizenden sterren kom je, genietend van een glas champagne en heerlijke Peruaanse specialiteiten, helemaal tot rust en bedenk je nogmaals hoe mooi het leven kan zijn.

Paracas - Ica

Hoe warm kan een welkom zijn?
Vanuit El Chaco ligt een bezoek aan een derde highlight binnen handbereik. In de Stille Oceaan ligt een eilandengroep die deel uitmaakt van nationaal park Islas Ballestas, ook wel de kleine Galapagos Eilanden genoemd. Een bezoek aan deze eilanden is op allerlei manieren mogelijk, van een motorbootje tot een luxe jacht met champagneontvangst.

Islas Ballestas

El Chaco is puur Peru!

Varend tussen de Islas Ballestas en rijdend door de betoverende zandduinen verdwijnen al je gedachten en problemen als sneeuw voor de zon. Heerlijk genieten van de omgeving en deze overweldigende natuur is alles wat er op het programma staat in dit gebied.

Eefje
Laatste berichten van Eefje (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>