De Wiedersberger Horn

Wie Alpbachtal bezoekt, kan niet naast de Wiedersberger Horn kijken. De top is met zijn 2.127 meter eerder laag voor de regio, maar de omgeving is prachtig. Ideaal voor een zomerwandeling.

Alpbach

Wie Alpbachtal bezoekt, kan niet naast de Wiedersberger Horn kijken. De top is met zijn 2.127 meter eerder laag voor de regio, maar de omgeving is prachtig. Ideaal voor een zomerwandeling.

Manlief en ik bezochten de Wiedersberger Horn in september, wanneer de begroeiing roodbruin kleurt onder de eeuwig groene dennen.

De Kabelbaan
Vanuit het dorp Alpbach namen we de kabelbaan die je tot vlak onder de top brengt. Vandaar volgden we het pad dat rond de top leidt. Je krijgt een rondom zicht van de vallei van het Alpbachtal met de besneeuwde Alpen in de verte. Omdat Alpbachtal eerder groen een glooiend is, tegenover de scherpe Alpen, is het uitzicht niet wat we gewend waren voor Tirol. Maar misschien was dat een deel van zijn charme.


De toppen van de Alpen

De Top
Halverwege het pad om de top ligt een pad dat je recht de top op leidt. Manlief nam in een avontuurlijke bui het pad omhoog, terwijl ik om de top bleef wandelen. Omdat het pad omhoog op een richel loopt, kon ik hem de hele tijd zien klimmen. Hij vertelde later dat het pad op de richel soms behoorlijk smal was; het werd soms risicovol.

De Top

Bovenop de top vind je een kruis, zoals zovele bergtoppen in Oostenrijk er een dragen. Manlief nam de tijd om te rusten voor hij naar beneden kwam via het pad aan de andere zijde van de top. Inmiddels had ik het kruispunt van onze wegen bereikt en kon ik hem fotograferen terwijl hij afdaalde.

Kruis op de top

Zonsopgang
Later werd ons verteld dat er soms tochten worden georganiseerd. Die tochten vertrekken ‘s nachts in het dorp. Wandelaars met fakkels proberen te top te bereiken voor zonsopgang, zodat ze de zon kunnen zien opkomen vanop de top van de Wiedersberger Horn. Een unieke ervaring, lijkt me.

En in de winter?
Hoewel de Wiedersberger Horn op zijn mooist is in de zomer, loont het de moeite om ook in de andere seizoenen de top te beklimmen. ’s Winters kan je langs de zachte hellingen van de Wiedersberger Horn naar beneden skiën. Maar ervaren wandelaars kunnen ook genieten van een stevige sneeuwwandeling: de helling is zacht genoeg om te wandelen.

Wiedersberger Horn

Latest posts by Lotte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>