De Boliviaanse Amazone

Wanneer je een bezoek brengt aan Zuid-Amerika dan mag een trip naar het Amazonegebied natuurlijk niet ontbreken.

Het Boliviaanse Amazonegebied

De Boliviaanse Amazone

Wanneer je Bolivia bezoekt is het zeer waarschijnlijk dat je La Paz aandoet. De stad ligt op 3.600 meter en is hiermee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Vanaf deze stad is een meerdaagse trip naar het Amazonegebied goed te plannen.

Voor ongeveer 100 dollar boek je een vliegticket van La Paz naar Rurrenabaque, een klein plaatsje in het noorden van Bolivia. Het is ook mogelijk om Rurrenabaque met de bus te bereiken, dit kost je echter minimaal(!) 18 uur. Met het vliegtuig slechts 45 minuten, deze vlucht is op zichzelf een ervaring, je vliegt letterlijk tussen de bergtoppen in een klein propellervliegtuigje. Na 45 minuten land je in Rurrenabaque op een vliegveld(je) waar de landingsbaan pas sinds twee jaar geasfalteerd is. Daarvoor was het één lange grasstrip en wanneer het geregend had, moest het vliegtuig omkeren en terug naar La Paz omdat het niet kon landen. Een klein hutje fungeert als luchthaven. Wachten op je bagage duurt slechts enkele minuten omdat er maximaal 20 mensen in het vliegtuig passen, inclusief de piloten.


Propellorvliegtuig Rurrenabaque

Propellorvliegtuig Rurrenabaque

Vliegveld Rurrenabaque

Vliegveldje van Rurrenabaque

Boliviaanse Amazone

Vliegveldje van Rurrenabaque

Voor het vliegveld(je) zullen de lokale bezitters van een motor je staan op te wachten om je naar het plaatsje Rurrenabaque zelf te brengen. Dit zijn de taxi’s. Rurrenabaque bestaat uit een paar straten met restaurantjes, hostels en toeristische winkeltjes. Vanuit hier ga je verder per jeep, waarin je een hobbelige, en in het droge seizoen, stoffige rit van vier uur zult maken. Na deze rit vervolg je de reis per boot. Tijdens deze reis zul je toekans, aapjes, krokodillen, paradijsvogels, capibara’s, luiaards en veel andere dieren spotten. In de rivier zwemmen ontelbaar veel roze dolfijnen en daar kan je gewoon tussen zwemmen.

De eindbestemming van deze drie uur durende bootreis is een zogenaamde ‘jungle lodge’, een soort op steigers gebouwde camping. In het Madidi National Park vind je een aantal leuke lodges. Hier zul je een aantal dagen verblijven en hiervandaan zul je de pampas of jungletrekking ondernemen.

Amazone excursie Nationaal Park Madidi

In La Paz is het mogelijk om bij verschillende kleine reisbureautjes een dergelijk bezoek aan het Amazonegebied te boeken. Je hebt dan de keuze uit een jungletrekking of een bezoek aan de pampas. Bij de laatst genoemde zul je de meeste dieren zien, beide tochten zijn vanaf Rurrenabaque te bereiken. Je boekt een bezoek aan het Amazonegebied vanaf 150 dollar per persoon. Een voordelig ticket naar Bolivia, La Paz vind je door vliegtickets te vergelijken, hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht op worldticketcenter.nl.

La Paz, Bolivia

La Paz, Bolivia

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>