Dallas, cowboys and Harry Potter

Howdy y’all! Afgelopen weken heb ik weer het een en ander meegemaakt. Als eerst stond de trip naar Dallas gepland. Vervolgens een dans met de cowboys, ofwel Rednecks, en laatst maar zeker niet het minst... Harry Potter is back.

Mocht je ooit tijd over hebben in Amerika, bezoek Dallas!

Zonder een hotel geboekt te hebben, vertrokken we een week geleden met een groep internationale studenten naar Dallas, Texas, met de bus. Eenmaal aangekomen stonden we een beetje verloren bij het busstation. Niemand wist waar we waren. Niet veel later wees een aardige man ons de weg. Hoewel.. eenmaal de weg gevonden, verzocht hij ons vriendelijk om wat dollars aan hem te geven. Het was een zwerver met een partij slimme hersens. Nogal hongerig besloten we om wat te gaan eten en dat was het begin van onze luxueuze trip van drie dagen. De restauranthouder wist wel een goede plek om te slapen. Hij kende iemand die in een luxe hotel werkte. Hierdoor kregen wij heel veel korting. Het viersterrenhotel lag midden in het centrum. De kamer nodigde ons uit om daar de hele dag te verblijven, aangezien de bedden perfect waren voor een slaapweekend. Echter, we besloten de stad te gaan verkennen.

In Dallas kun je veel leuke restaurantjes, cafeetjes en barretjes vinden. We zijn naar een jazzcafé geweest en daarna naar verschillende barretjes. We hebben het John F Kennedy museum bezocht en zijn naar een enorm grote shoppingmall geweest. Het bezoeken van het JFK Museum is een must! Niet alleen omdat je een goed beeld krijgt van de geschiedenis, maar gewoon alleen al om de kassamevrouw. “How are you today, sugar?”… “Where are you from, sugar?”… “that will be 16 dollars, sugar.”… “Have a nice day, sugar!”


De laatste dag hebben we met een eeuwenoude tram door de stad gereden. Het is een stad die voor Amerikaanse begrippen niet heel groot is, maar waar je wel van alles kunt doen. Er zijn leuke cafeetjes, restaurants en terrassen. Kortom, Dallas was geweldig!

De Rednecks

Eenmaal bijgekomen van onze trip zijn we naar een cowboyclub geweest. Bizar! Alle meiden lopen in minuscule broekjes met cowboyboots. Oke, dat is een beetje vreemd maar nog niet shocking. Maar dan begint de muziek en doet iedereen, ook de mannen, hetzelfde dansje. Ongeveer honderd mensen staan op de dansvloer dezelfde bewegingen te doen alsof het heel normaal is. Het was net zoals in de film. Dat je denkt: in het echt gebeurt het nooit dat iedereen hetzelfde dansje doet, zo uit het niets. Nou, hier gebeurt het! Ik heb geprobeerd mee te doen, maar dat verliep niet heel soepel. Deze avond heb ik de hele tijd met verbazing staan kijken.

Harry Potter is back

Op een doodgewone donderdagavond liepen Gwenda en ik door de gang van onze dorm. Toen er ineens een briefje hing met daarop The Rowling School of Witchcraft & Wizardy Student Organisation. Ik wilde sowieso al eens naar zon schoolclubje toe en aangezien ik alle boeken heb gelezen en alle films heb gezien, mag je mij toch wel redelijk een HP fanaat noemen. Na Gwenda enigszins een beetje te hebben overgehaald, gingen we samen met Lucille (Frans) en Laura (Duits) op een dinsdagavond naar het “Harry Potter Clubje”. We werden verwelkomt door een donkere versie van Perkamentus gehuld in een rood gewaad. In de kamer stonden vier tafels, ja ja, voor elke afdeling een. Ik heb heel wat gelachen, maar vooral veel lach moeten inhouden. Deze mensen namen het extreem serieus en wij iets minder. Over twee weken worden we gesorteerd en dat wil ik nog wel even meemaken. Of ik daarna nog op mijn Nimbus 2000 die kant op ga, weet ik niet.

Vanavond start het Broncho Buddies project. Ik krijg een Amerikaanse ‘buddie’ die mij wat meer van het echte Amerikaanse leven laat zien. Write to you soon!

Tekst en foto’s: Laika Swinkels

Latest posts by Dionne (see all)
 1. leo swinkels zegt:

  hey there,
  wel oppassen met die HP-club want die Amerikanen kennen het verschil tussen fictie en werkelijkheid niet zo goed. Disney Land is echt hun home-land dus dat zal met HP niet anders zijn!
  doei leo

 2. Kija Gutmanis zegt:

  Ha die laik,
  Leuk om te lezen wat je allemaal doet en mee maakt. Ik had er nog niet op gekeken, maar je schrijft leuk en vlot. Ik denk dat wij nederlanders voor sommige dingen echt te nuchter zijn en met veel meer humor de zaken bekijken.
  Blijf je maar verrassen en geniet ervan!
  xxx Kija

 3. Gwenda zegt:

  Heeeeeeeeyyyyyy,

  Wat een leuk verslag! Echt super om te horen dat het zo goed met je gaat. Hoewel ik nu twee deuren verder zit, vind ik het toch fijn om te lezen dat je je zo vermaakt.

  Daahaaaag Gwen

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>