Als echte reisliefhebster sprong ik eerder dit jaar een gat in de lucht. Al een tijd stond cruisen op mijn wensenlijst en dat werd nu werkelijkheid. Norwegian Cruise Lines (NCL) nodigde Reishonger namelijk uit om haar nieuwe schip te ontdekken, sterker nog, om als één van de eerste aan boord te stappen. Haar naam? Norwegian Bliss. En volgens mij, ben ik verliefd.

Voordat ik haar mocht ontmoeten (ja, een schip is altijd vrouwelijk), pakten we het vliegtuig vanaf Amsterdam naar Bremen. Vervolgens reisden we per bus naar Bremerhaven waar het schip lag. En ik kan je vertellen, een kippenvelmoment bij onze eerste ontmoeting.

Ik was nog nooit op een schip geweest van deze grootte. Hoe groot, wil je weten? Er is ruimte voor 4.004 passagiers en ruim 1.700 crewleden, er zijn 2.038 hutten aan boord, en het schip is 333 meter lang en 41 meter breed. Daarnaast heeft het twee grote glijbanen, een kartbaan, gigantisch casino, spacentrum, sportschool en een lasergameruimte aan boord. Do I need to say more?

Prachtig schip, Norwegian Bliss

Prachtig schip, Norwegian Bliss

Voor een cruise virgin ging er een wereld voor mij open. Allereerst bestaat er een ware cruise vocabulaire. Zo noem je een kamer een stateroom, is een verdieping een deck, en je mag je al helemaal schamen als je het prachtige gevaarte een boot noemt. Dan gooien ze je nog net niet over boord.

Dat is gelukkig niet gebeurd, en mocht ik het schip ontdekken. Op naar Southampton. Allereerst was ik natuurlijk onwijs benieuwd naar mijn stateroom. Een prachtige hut met een heerlijk king-size bed, prima bank, fijne badkamer en de kers op de taart: een groot en fijn balkon. Hoe fijn om ’s ochtends wakker te worden met uitzicht op zee, de zonnestralen én heerlijke zeebries te voelen. Daarnaast beschikt de hut over alle gewenste faciliteiten: televisie, kluisje, haardroger en USB-aansluiting om apparaten op de laden.

De mooiste plekken van Norwegian Bliss

Na het ontdekken van mijn stateroom wilde ik het schip verder bewonderen. Ik viel van de ene in de andere verbazing. En ik begon steeds minder te begrijpen waarom de millennials nog niet zoveel cruisen. Het is écht fantastisch, want je verveelt je geen moment, je hoeft nergens aan te denken, je hebt keuze uit 27 restaurants waar je heerlijk kunt eten & drinken én je hebt de mooiste plekken aan boord waar je kan genieten van het uitzicht of gewoon van de zon. Zo was één van mijn favorieten achter op het deck, een soort beach bar genaamd Spice H2O. Hier mogen overdag alleen volwassenen komen en kan je volledig genieten van de jacuzzi’s, ligbedden en het prachtige uitzicht. Fantaseer hier even een lekkere cocktail bij en het leven is dan toch een groot feest. Een ander werkelijk adembenemende plek om even tot rust te komen en te genieten van het uitzicht, is de Observation Lounge, vooraan op deck 15. Echt een prachtige lounge waarbij je 180 graden zicht hebt op zee en kunt genieten van de meest uitgestrekte vergezichten.

De twee mooiste plekken van het schip

Naast relaxen op het deck kan je ook genieten van de uitgebreide spa & wellness, blondeer je je haar bij de kapper, laat je je nagels doen of je baard trimmen. Ben je wat sportiever ingesteld? Dan is er een pad ontwikkelt op het deck waar je kan hardlopen, is er een bijzonder gave sportschool aan boord waarbij je met gewichten kan gooien mét uitzicht op zee, kan je Max Verstappen uithangen op de kartbaan of ga je lasergamen in de speciale ruimte die hiervoor is gemaakt. Ben je een feestbeest, dan is er zelfs aan jou gedacht. Na wat cocktails te hebben gedronken in bijvoorbeeld de A-list bar, loop je richting de Social Comedy & Night Club. Ook worden er feesten op het deck georganiseerd tot een uurtje of 1. Heb ik al gezegd dat je je niet hoeft te vervelen?

Cruisen met de Norwegian Bliss

Alaska-cruises

Maar, je blijft uiteraard met zo’n cruise niet continu aan boord. De bedoeling van een cruise is dat je natuurlijk wat meer van de wereld gaat zien. Zo zette Norwegian Bliss, na onze inaugurele vaart, koers naar New York om vervolgens langs Miami, Los Angeles naar Seattle te varen. Vanaf Seattle begint de échte cruise en gaat Norwegian Bliss samen met haar passagiers de mooie omgeving van Alaska verkennen. Je snapt, ik wilde mezelf opsluiten in mijn prachtige balkonhut. Om vervolgens ook de cruise in de Caribbean mee te pakken deze winter. Leek mij geen slecht plan, het personeel was minder enthousiast.

Het concept dat Norwegian Cruise Line hanteert, daar ben ik ook fan van. Dit is namelijk het Premium All Inclusive-concept. Dit houdt in dat bijna alles aan boord inbegrepen is in de prijs die je voor je cruise hebt betaald. Drankjes zijn bijvoorbeeld t/m 15 euro inbegrepen, dus die lekkere cocktails kan je zo naar achteren gooien. Het entertainment zoals hun eigen productie Havana (aanrader!) zit bij de prijs inbegrepen, net als de fooien, 60 minuten internet en natuurlijk een hoop lekker eten. Je hoeft dus niet heel de dag met een tas inclusief portemonnee te sjouwen. Alleen je kamerpas is voldoende.

Dan nog een persoonlijke tip, in de trant van: niks moet, alles mag. Er is wifi beschikbaar aan boord, maar de vraag is: wil je dat? Ik had zelf behoefte aan een digital detox en vond het heer-lijk om even twee dagen niet online te zijn. Iedereen weet dat je op zee geen bereik kan hebben, dus geen verplichtingen. Dat is toch écht genieten?

Norwegian Bliss, I will be back.

Denise
  1. Lonne Rijvers zegt:

    Wat een ontzettend leuk artikel! Ik heb nooit het idee gehad dat cruisen zo leuk kan zijn. Eerder een beetje saai en voor oudere mensen. Maar, ik ben om. Ik wil ook wel gaan genieten op deck 15. Ik proef de cocktail al….

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>