Coole woonaccessoires voor wereldreizigers

Als fervente reizigers zijn we het liefst op pad. Reizen is wat ons betreft het leukste wat er is. Maar ook als we thuis zijn proberen we het reisgevoel vast te houden. Niet alleen door alvast plannen te maken voor een nieuwe trip, maar ook door leuke reisaccessoires aan het interieur toe te voegen.

Het paspoort van een wereldreiziger

Het paspoort van een wereldreiziger

Woonaccessoires reizigers

Hoe laat je nou echt zien dat jij een globetrotter in hart en nieren bent? Je kunt uiteraard met je volgestempelde paspoort laten zien dat je verliefd bent op de wereld. Maar er zijn ook genoeg woonaccessoires om je huis helemaal travelproof te maken. Om je te inspireren hebben wij de leukste ideeën verzameld waarmee je zeker zorgt dat je thuis het reisgevoel een beetje vasthoudt!

Je eigen tropisch paradijsje

Palmbomen staan symbool voor vakantie, zon, parelwitte zandstranden en tropische bestemmingen. Ben jij in de luxe positie dat je woont in een huis met een tuin? Haal dan een beetje travelhappiness in je tuin met de aanschaf van een winterharde palmboom. Wij hebben drie jaar terug een mooie palmboom laten plaatsen en genieten er nog iedere dag van!

winterharde palmboom

Onze winterharde palmboom. Tip: wikkel de palm ‘s winters in met een lichtsnoer, die geeft warmte af aan de palmboom.

Hippe wereldkaarten

De ultieme reissfeer in huis creëer je eenvoudig met een grote wereldkaart aan de muur. Hang een kaart in bijvoorbeeld de keuken of eetkamer en droom alvast weg naar je volgende bestemming. Wereldkaarten.nl heeft een mooie collectie wereldkaarten. Van historische kaarten tot educatieve exemplaren voor in de kinderkamer. Zo is er voor ieder wat wils. De mogelijkheden zijn oneindig; van een trendy een trendy wereldkaart op poster tot een gedetailleerde kraskaart.

wereldkaart in de woning

Leuke wereldkaart in de babykamer

Magneetjes

Dit is niet de meest originele tip, misschien zelfs wel een beetje oubollig. Maar stuk voor stuk hebben ze een verhaal, ons verhaal. Ooit begonnen met een magneet van de Ardèche toen we in Frankrijk waren, nemen we nu van elke bestemming of stad waar we geweest zijn, een magneetje mee. Magneetjes zijn nou eenmaal op de meeste bestemmingen verkrijgbaar, ze zijn goedkoop en nemen bovendien weinig ruimte in beslag. En de kinderen vinden het iedere keer weer geweldig om er eentje te mogen uitzoeken.

Reis magneetjes

Reis magneetjes

Hangmatje

Het ultieme gevoel van vakantie in je achtertuin. Je kunt een hangmat tussen twee flinke bomen spannen (of nog beter, tussen twee palmbomen) of stevige haken aan de rand van je veranda monteren. Beentjes omhoog, oogjes dicht en schommelen maar!

hangmat voor in de tuin

Etaleer je reisfoto’s

Eén van de dingen die veel mensen graag doen op reis is fotograferen. Het vastleggen van de bestemming, het uitzicht, de sfeer of een bijzonder moment. Eenmaal thuisgekomen wil je natuurlijk niets liever dan je mooiste reisfoto’s een persoonlijk plekje geven waar je weer herinnerd wordt aan die speciale momenten op reis. Wij hebben ervoor gekozen om aan een muur van onze huiskamer een grote houten plank op te hangen, waaraan we de foto’s hebben bevestigd. Zo hoef je maar enkele gaatjes in de muur te maken en hang je alle foto’s direct aan de plank. Je kunt nu heel eenvoudig de foto’s wisselen, zonder opnieuw in de muur te hoeven boren.

Tips voor woonaccessoires voor reizigers?

Heb jij ook je huis opgevrolijkt met souvenirs en andere attributen waar ons reishart sneller van gaat kloppen? Deel in een reactie je tips hoe je de wereld in huis kunt halen.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>