Boek: Als Boeddha Darwin kende

Recent verscheen het boek 'Als Boeddha Darwin kende', over de reiservaringen van onze redacteur Arjan. Niet over de toeristische kant - die beschrijft hij al in de reportages die hij voor Reishonger maakt. Arjan bekijkt in zijn boek 'Als Boeddha Darwin kende' de westerse wereld vanuit een oosters perspectief. Want reizen is voor hem kijken, vergelijken en vooral heel veel leren.

Redacteur Arjan schreef zijn boek ‘Als Boeddha Darwin kende’ nadat hij zich op reis al langer verbaasde over de grote verschillen tussen ons westerse doen en laten, en hoe veel andere (niet-westerse) culturen tegen het leven aankijken. Arjan: “Een aantal bezoeken aan het boeddhistische Sri Lanka maakten die tegenstellingen voor mij nog duidelijker. Ik verdiep me op reis altijd in vreemde culturen. Maar de oosterse (boeddhistische) cultuur voelde voor mij niet vreemd maar eerder vertrouwd.” Een reisgids voor de geest.

Reisgids voor de geest

Het boek ‘Als Boeddha Darwin kende‘ bevat 14 reisverhalen met in elk verhaal een bijzonder inzicht. Arjan reist door Sri Lanka, naar de Noordkaap, Ibiza, Ierland en nog veel meer. Onderweg ziet hij zaken die in het westen normaal zijn maar die er met een oosterse bril heel anders uitzien. En dat levert verrassende beelden op die uitnodigen om ook zelf anders naar de wereld te kijken. Bijvoorbeeld naar: onze moderne maatschappij, ons westerse geloof in maakbaarheid, onze ideeën over mooi en lelijk, de ecologische gevolgen van de uitvinding van de telegraaf, de menselijke warmte en onze jacht op bezit, status en macht.

“Interessant boek dat makkelijk leest en tegelijkertijd aanzet tot nadenken. Filosofische thema’s zijn verwerkt in korte reisverhalen waardoor het boek de lezer intrigeert én vermaakt. Zeker inspirerend!” – lezer op Bol

Oosterse inzichten

Arjan heeft zich na zijn reis door Sri Lanka verder verdiept in het oosterse denken. Hij reist veel en op basis van zijn inzichten relativeert hij onze westerse waarden. Want die maken het leven té complex. Hoewel Arjan probeert inmiddels meer te letten op het milieu als hij reist, blijft reizen voor hem een belangrijke inspiratiebron, zeker om anders te leren kijken naar de wereld. Zijn advies is dan ook: reis, leer er zoveel mogelijk van maar kies vormen van reizen die verantwoord zijn.

Als Boeddha Darwin kende

Het boek ‘Als Boeddha Darwin kende’ prikkelt om anders te kijken naar de wereld. Het zet misschien ook jou wel aan het denken. Misschien zelfs op reis. Dus als je geprikkeld wilt worden, als je wat filosofisch bent ingesteld of als je gewoon van reisverhalen houdt: dan is dit boek zeker iets voor jou!

ISBN 9789402187809
Singel Uitgeverijen
Aantal pagina’s: 136
Prijs: €17,90 te bestellen bij Bol.com en bij elke boekhandel.


In de pers:

Journalist Jan W. Groot: “Dit is een helder geschreven en zeer lezenswaardig werkstuk. Complimenten! Fraai ingebed in persoonlijke reiservaringen vertelt de auteur over zijn levenservaringen. Het boek is geschreven met mooi gedoseerde humor en dat relativeert de zwaarte van het onderwerp. Kortom: een boek dat er mag zijn. Intelligent, humoristisch en relativerend.”

Journaliste Marianne Klaarwater schrijft over het boek: “Er zijn broodschrijvers die vooral denken aan de eigen portemonnee. Er zijn ook auteurs die schrijven omdat ze een verhaal te vertellen hebben. Zoals Arjan Mulder.
Deze week verscheen zijn boek: Als Boeddha Darwin kende. Al twee jaar lang speelde hij met de gedachte aan dit boek. Het moest ‘alleen nog even op papier.’ De omslag had hij al ontworpen – hij is nogal visueel ingesteld. Pas afgelopen zomer vond hij de juiste vorm en begon hij met schrijven. Dat doe je alleen als je een verhaal te vertellen hebt. En dat heeft Arjan Mulder. Het boek is vooral een reisgids voor de geest. In zijn boek bekijkt Arjan Mulder onze westerse wereld vanuit een oosters perspectief. Dat levert een mooie mix op van persoonlijke reiservaring, filosofie en oosterse wijsheid.”

Arjan
Volg mij!
Laatste berichten van Arjan (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>