Bodrum voor de avontuurlijke reiziger

Bodrum, een kleine stad met 35.000 inwoners maar in het hoogseizoen zijn er 200.000 toeristen tegelijkertijd. Dit ondanks het feit dat je in een land als Turkije nog steeds een visum aan moet vragen om er naar toe te kunnen. Best vreemd toch?

Bodrum: ook voor de avontuurlijke reiziger?

Bodrum, een kleine stad met 35.000 inwoners maar in het hoogseizoen zijn er 200.000 toeristen tegelijkertijd. Dit ondanks het feit dat je in een land als Turkije nog steeds een visum aan moet vragen om er naar toe te kunnen. Best vreemd toch?

Vandaag willen we je meenemen naar de plekken in de omgeving van Bodrum waar je als avontuurlijke reiziger nog steeds rustig kunt genieten en volledig tot rust kunt komen.

Camel Beach
Camel Beach is een fantastisch zandstrand dat ten westen van de plaatsen Bodrum en Gümbet ligt. Nu zou je denken dat iedereen dit wil zien, maar het is er juist heel rustig. Dit zal alles te maken hebben met het feit dat hier geen grote hotels gevestigd zijn. En dat zorgt mede voor een rustige boulevard. Wil je dus het mooiste stand in de omgeving van Bodrum bezoeken en helemaal tot rust komen. Dan moet je Camel Beach absoluut bezocht hebben.

camel beach

Camel Beach, een fantastisch zandstrand! Bron: Tripadvisor

Bezoek het Bafameer
Wil je een heerlijke wandeling maken langs het water zonder grote menigtes om je heen. Dan moet je absoluut het Bafameer bezoeken. Dit meer ligt op 1,5 van Bodrum en heeft prachtige wandelroutes variërend in tijd van 2 uur tot wel 9 uur. Maar dan krijg je ook voldoende te zien: oude tempels, bergketens, olijfgaarden, grotten van kluizenaars en als klapper oude rotstekeningen.

Bafameer

Bafameer, bron: SNP

Dilek Mili Parki
Ben je een fan van mooie natuurparken? Bezoek dan dit mooie park waar je heerlijk wandelingen kunt maken in een woeste omgeving. Je vind er vele valleien, kloven, bergtoppen en meer. Neem dus goede wandelschoenen mee! Zeker als je de mooiste wandelroute gaat bewandelen. Het zal zo ergens halverwege de kust zijn dat je het bord “Kanyon” ziet staan.

Overigens, wil je nog een bezoekje brengen aan de geboorteplaats van Zeus? Geen probleem. Net voor het betreden van het park vind je aan je rechterkant de ingang naar de Grot van Zeus. Het is even lopen maar in deze grot vind je een glashelder en koel meertje. Volgens velen is Zeus hier geboren.

Dilek Mili Parki

Bodrum is niet alleen voor de “reguliere” toerist maar heeft ook voor de avontuurlijke toerist die tot rust wil komen veel te bieden. Camel Beach, het mooie Bafameer en het Dilek Mili Park zorgen ervoor dat je helemaal voldaan terugkomt van je vakantie. Boek je reis en we horen graag van je op het moment dat je terug komt.

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>