Daisy koos afgelopen maand op een wel heel bijzondere manier haar volgende dagje weg: treindobbelen. Daarnaast was de Expedia Pioneer een paar dagen in Drenthe en ging ze een dagje schapen hoeden. Ook bezocht ze twee vestingsteden met een rijke historie en ging ze naar Kinderdijk, een toeristische trekpleister waar veel molens maar weinig Nederlanders te spotten zijn.

Expediapioneer Daisy schapen hoeden

Roll The Dice

Twee dobbelstenen gooide Daisy op bij het grote vertrekbord op Utrecht Centraal: vier! Even kijken wat de vierde vertrekkende trein is op het bord en instappen maar. In de trein nog een keer dobbelen om te bepalen bij welke halte je moet uitstappen en de bestemming van de dag is gekozen. Met dit verrassende spel belandde Daisy in Gouda. Hier maakte ze onder andere een stadswandeling, at ze kaas en stroopwafels en ging ze lekker winkelen.

Schaapherder voor een dag

Daisy ontdekte in Drenthe dat schapen hoeden niet zo makkelijk is als het lijkt. Ze ging een dagje mee met schaapherder Marianne die iedere dag weer geniet van haar dieren én van de natuur. Samen met Marianne werkte Daisy hard om de kudde met 400 schapen bij elkaar te houden. Als schaapherder verzamelde ze de wollige dieren en bracht ze veilig naar de weide.


Kanonnen & kastelen

Daisy bezocht twee bijzondere vestingsteden waar ze terug naar de tijd van ridders en kastelen ging. In Naarden ging ze naar het Nederlands Vestingmuseum waar ze in de open lucht keek naar een echte schutter die een kanon afschoot. In Muiden liep ze de ridderroute en de torenroute in middeleeuws kasteel Muiderslot en ontdekte ze hoe ridders en soldaten vroeger leefden en het slot bewaakten.

molens-kinderdijk

Pittoreske molens in Kinderdijk

Waarschijnlijk ben je zelf nog nooit in Kinderdijk geweest. Niet zo gek, want deze plek is vooral in trek bij buitenlandse toeristen. Dat bleek wel toen Daisy bij de informatiebalie in het Engels werd aangesproken en tussen alle Japanners de molens van de UNESCO Werelderfgoedlijst bewonderde. Daisy nam wandelend de molenroute en verbeeldde zich hoe hard de molenaars vroeger moesten vechten tegen het water. Een bijzondere plek waar je als Nederlander zeker geweest moet zijn.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>