Alpe d'HuZes

Aanstaande donderdag gaan bijna vijfduizend bijzondere mensen de Alpe d'Huez beklimmen. Allemaal met hetzelfde doel: een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Alpe d'Huez

Aanstaande donderdag gaan bijna vijfduizend bijzondere mensen de Alpe d’Huez beklimmen. Allemaal met hetzelfde doel: een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot maximaal zes keer aan toe beklommen. Vandaar de toepasselijke naam Alpe d’HuZes. Hoewel het een bijna onmogelijke opgave is, lukte het toch al veel deelnemers.

Al jaren kiest Reishonger een goed doel om zich daar vervolgens een periode sterk voor te maken. Daarnaast houden we erg van persoonlijke uitdagingen. Zo kozen we eerder voor steun aan Afrikaanse albino’s en het waterproject van Travel2change. Ook liepen we marathons en de Vierdaagse. Dit jaar is gekozen voor de strijd tegen kanker.

Alpe d'Huzes

Alpe d’HuZes
Op 5 juni 2014 ga ik voor de eerste keer meedoen met de actie Alpe d’Huzes. Dit doe ik samen met zeven andere leden van het team Rijsoord uit Ridderkerk. Mijn doelstelling is om vier keer de berg op te fietsen. Afgelopen week zijn we richting de Franse Alpen gegaan en gisteren zijn onze fietsen hier aangekomen.

Alpe d'Huzes

Wist je dat…
– het dorp aan de voet van de beklimming Bourg d’Oisans is
– de beklimming 13,8 km lang is en een stijgingspercentage heeft van 7,9 %
– er in totaal 1061 hoogtemeters worden overbrugd
– de klim officieel 21 genummerde haarspeldbochten telt
– de zwaarste stukken tussen de haarspeldbochten liggen
– bocht zeven tijdens de Tour de France staat bekend als de “Nederlandse bocht
– de snelst geregistreerde beklimming van de Alpe d’Huez op naam van Marco Pantani staat
– wist je dat hij in 1997 met een tijd van 37.35 minuten met 22 km/h naar boven is gefietst
– de Alpe d’Huez sinds 2006 het decor is voor Alpe d’HuZes

actiepagina-deelnemers-alpe-d-huzes

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)
    • Bedankt voor het mooie compliment Johan en Franny! En nogmaals dank voor de fantastische week, naast de sportieve uitdaging een hele gezellige week met zijn allen! Groetjes vanuit Frankrijk.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>