A cultural lesson

Het is alweer eeuwen geleden dat ik iets geschreven heb, maar ik heb zeker niet stil gezeten. De tijd vliegt voorbij en ik wil nog zoveel dingen doen. Ik zit al over de helft van het semester en daar wil ik eigenlijk nog niet aan denken. Eerst nog genieten hier in Amerika!

If you don’t like the weather in Oklahoma, you just wait 5 minutes

Inmiddels is de temperatuur erg aangenaam in Oklahoma, maar dat kan zo weer veranderen. Het weer is hier iets dat niet voorspeld kan worden. Maandag kan het hier twintig graden zijn en de dag erna sneeuwt het. Amerikanen zijn blijkbaar erg panisch voor sneeuw, want we hebben in één maand ongeveer drie keer sneeuwvrij gekregen. Met sneeuwvrij bedoelen ze hier ook harde regen, natte sneeuw en wind in combinatie met harde regen. Dit zouden ze in Nederland eens moeten proberen….Hoewel de NS er op vooruit zou gaan denk ik. Het is blijkbaar een traditie dat jongens ‘barbarian football’ spelen wanneer het sneeuwt. Dus op een sneeuwvrije middag liepen er ineens halfnaakte jongens over het besneeuwde sportveld een potje te footballen. Erg barbaars.

Ice Hockey

Terwijl het zuiden van Nederland carnaval aan het vieren was, heb ik me bezig gehouden met het aanmoedigen van ons Ice Hockey team. Een spel dat heel erg snel gaat en waar veel gevechten bij komen kijken. Een speler beuken tegen de kant is heel normaal en voor het publiek nogal vermakelijk. De grote wedstrijd tussen UCO (YEAH) en OU verloren we, helaas. Het ijshockey is nu afgelopen en baseball/softball zijn begonnen.

Valentijn

14 februari is een dag die in Nederland niet echt gevierd word. Hier is het bijna een nationale feestdag. De winkels kleuren roze en rood, de campus is versierd met talloze hartjes en ja ook ik heb meegedaan in deze hele hype. Samen met de European Student Association heb ik appeltaart gebakken en verkocht. We hadden redelijk wat geld opgehaald omdat er alleen maar Europees eten werd verkocht. En raad eens wie er van eten houden? Juist, Amerikanen.

Oklahoma City

Samen met een paar andere Europeanen, een Amerikaan en een Koreaan ben ik als echte toerist naar Oklahoma City geweest. Het memorial museum is dan ook iets dat je moet zien. De aanslag in 1995 midden in OKC heeft de stad getekend. Het is een indrukwekkend museum waarin ik soms kippenvel kreeg. Bij de aanslag zijn veel kinderen overleden en in het museum zie je dan ook overgebleven schoentjes, knuffeltjes en speelgoed. We waren allemaal best een beetje geschokt door het museum dus besloten we even iets leuks te gaan doen. Het Amerikaanse meisje, Shawna, bracht ons naar een winkel genaamd Outdoor World. In een woord: bizar! Toen we de winkel binnen liepen, riepen we allemaal “woooooooooooow.” Waardoor de Amerikanen ons raar aankeken. Heb je een keer zin om te gaan jagen dan moet je naar deze winkel. Alles maar dan ook echt alles verkopen ze voor de jacht. En ja, ook pistolen. Na even gepraat te hebben met de man bij de pistolen sectie mochten we er een aantal vasthouden. Aan de ene kant stonden wij als debielen onszelf met wapen op de foto te zetten, terwijl aan de andere kant een man als cadeau een wapen voor zijn vrouw kocht en oja, ook gewoon nog een voor hemzelf. Zie het contrast.

Cultuur lessen

De klassen van The Language Company bestaan deze periode uit cultuur lessen. Naast het lezen van boeken over de geschiedenis van Amerika doen we ook activiteiten. Zo zijn we naar het State Capitol geweest waar de politiek zich verzameld. Ook zijn we naar Chikasaw cultural center geweest. Een soort nagebouwde versie van een indianen dorp. Als eerst kregen we een welkomstlied en dans te zien. Vervolgens mochten we zelf het dorp in lopen. Het was best leuk om de huisjes te zien maar meer was er ook niet te doen. Beetje zonde voor alle mensen die dit park komen bezoeken. Het leukst en het spannendst van de culture lessen was het schieten in een shooting range. Koptelefoon op bril op en schieten maar. Ik verwachtte een grote tegen druk maar dat viel erg mee. We mochten onze resultaten mee naar huis nemen en ik bleek nog niet eens zo slecht te zijn.

Tulsa

Samen met Thomas (Frans), David (Spanje), Gwenda (NL), Tessa (NL) en Sujin (Korea) zijn we een weekendje naar Tulsa geweest. Een stad ongeveer twee uur rijden van OKC. Wat ons meteen opviel was dat er nauwelijks mensen op straat liepen of zelfs reden. Hoewel het in de barretjes redelijk druk was, leek de rest wel een spookstad. We kwamen ‘s avonds aan en hebben in een soort van jazz/rock café gegeten. We zijn op de een of andere manier in een gay bar beland die avond. De dag erna hebben we bij toeval het baseball stadion bezocht. Het bleek een open dag te zijn en mochten we zelf wat ballen slaan op het veld. Ondanks dat het zo enorm rustig was, hebben we ons goed vermaakt.

Volgende week is het Springbreak! Samen met drie anderen ga ik met de auto een tour maken richting Californië. De weervoorspellingen zien er in ieder geval erg goed uit. Write to you soon!

Tekst en foto’s: Laika Swinkels

  1. Gwenda zegt:

    Nou, hier is dan de eerste echte reactie van mij! Leuk verhaal, ondanks de patserfoto met het schieten! Wist je trouwens dat er een Native American op het Capitool staat…??! 🙂

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>