Zó regel je het Working Holiday Visum voor Australië

Backpackers opgelet: is werken en reizen in Australië jouw droom? En al concrete plannen aan het maken om de Australische droom te verwezenlijken? Wij zetten alle ins en outs over het Working Holiday Visum voor Australië voor je op een rijtje.

Working Holiday Visum in Australie

De overheid overweegt de leeftijd voor een Working Holiday Visum Australië aan te passen naar 35, maar dit is vooralsnog niet doorgevoerd.

Working Holiday Visum voor Australië

Er is met de overheid van Australië een zogenaamde ‘Working Holiday Agreement’ overeengekomen. Dit betekent dat jongeren tussen de 18 en 30 jaar de mogelijkheid hebben om een jaar lang te reizen en te werken in Australië. Wil je graag reizen en werken in Australië, dan is het verplicht een Working Holiday Visum aan te vragen. Bovendien vragen bijvoorbeeld Australische uitzendbureaus er ook na. M.a.w. zonder zo’n visum kan je niet legaal aan de slag.

Great Ocean Road Australie

Voorwaarden aanvragen visum (subclass 417)

Om een Working Holiday Visum aan te mogen vragen zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • Je moet tussen de 18 en 30 jaar zijn tijdens het aanvragen van je visum.
  • Het is mogelijk om je visum aan te vragen op je 30ste en er gebruik van te maken op je 31ste.
  • Je hebt een paspoort uit een land dat in aanmerking komt voor een visum (met een Nederlands en Belgiscch paspoort kom je hiervoor in aanmerking).
  • Je mag geen (afhankelijke) kinderen meenemen op een Working Holiday Visum Australië.
  • Je mag legaal werken in Australië, maar normaliter niet langer dan 6 maanden voor dezelfde werkgever.
  • Je mag 12 maanden werken voor dezelfde werkgever op voorwaarde dat:
    – hotels, resorts of restaurants van dezelfde keten zich op andere locaties bevinden
    – het onafhankelijke franchises zijn op verschillende locaties
    – publieke scholen en gezondheidszorg, als deze zich op verschillende locaties bevinden
    – het een verschillend bedrijf of branche is van dezelfde organisatie of zaakvoerder.
  • De aanvraag moet door de aanvrager buiten Australië gedaan worden.
  • Je hebt nooit eerder een Working Holiday Visa aangevraagd.
  • Je hoofdreden is om Australië te bezoeken als toerist, werken is niet je eerste prioriteit.
  • Je hebt minimaal $5000 AUS op je rekening staan, omgerekend €3150 EUR.
  • Je hebt genoeg geld hebben om een vliegticket te kunnen boeken om Australië uit te gaan zodra je visum verlopen is.
  • In een jaar mag je Australië zo vaak in en uit als je wilt.

Met een Working Holiday Visum kan je ook voor 4 maanden te studeren in Australië.

Wallabywerken en reizen in AustralieAustralie

Hoe vraag ik een Working Holiday visum voor Australië aan?

Het visum kost op dit moment 440 Australische Dollar en is online aan te vragen via de site van de Australische Immigratiedienst. Je kan ook in het Nederlands jouw Working Holiday aanvragen zoals door E-visums.nl.

Working Holiday Visum

Farmwerk is het meest populaire werk onder backpackers in Australië. Het gaat hier om uiteenlopende baantjes, zoals het plukken van fruit en groente, het werken op een veeboerderij en bijvoorbeeld het inpakken van fruit en groente in een fabriek.

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>