De kleuren van Willemstad

Van de prachtige Handelskade en de 'Curaçao'-letters in de wijk Punda tot street art in Pietermaai en van de statige villa's in Scharloo tot de waterkant in Otrabanda; Willemstad is een explosie van kleuren. Tijdens een wandeling door de hoofdstad van Curaçao kijk je je ogen uit. Kijk je mee naar wat ik er zoal tegenkwam?

De Handelskade in Willemstad op Curacao

Vier wijken, vier verhalen
Het centrum van Willemstad is opgedeeld in vier wijken: Punda, Pietermaai, Scharloo en Otrabanda. Door de invloeden van zowel Nederland als andere culturen is de hoofdstad van Curaçao uniek in het Caribische gebied. Daarom staat de stad sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ik liep in ongeveer 3 uur tijd een ‘rondje’ door Willemstad en kwam in alle wijken wat moois tegen.

Punda: Hier vind je highlights zoals de kleurrijke Handelskade, de drijvende markt en de oude markt. Ook kan je vanaf hier de Sint Annabaai, het Waaigat, de Koningin Emmabrug (‘Pontjesbrug’) en de hoge Julianabrug zien. De wijk ligt centraal en heeft diverse parkeerplaatsen. Daardoor is het een ideaal startpunt van een bezoek aan Willemstad.

Pietermaai: Deze wijk ligt direct aan zee en biedt daardoor regelmatig mooie doorkijkjes naar het water. Het is een veelzijdige wijk, waar je afwisselend gerestaureerde panden naast supermoderne optrekjes en vervallen gebouwen ziet. Ook zijn er veel appartementen en restaurantjes.

Scharloo: Dit was vroeger het stadsdeel waar de allerrijksten hun huizen bouwden – en dat is nog goed te zien. Hier vind je de mooiste (gerestaureerde) herenhuizen van Willemstad. Zelfs de villa’s die in verval zijn geraakt, zien er nog steeds prachtig uit. Verder zijn er veel overheidsinstellingen gevestigd.

Otrabanda: Deze wijk bezoek je onder andere voor het beste uitzicht op de Handelskade. Het Riffort biedt een mooi uitzicht op de zee en de cruiseschepen die in Willemstad aanmeren. Wie verder de wijk in loopt, komt terecht in een netwerk van steegjes, het tegenovergestelde van het strakke stratenplan in Punda.

Willemstad is prachtig en een must-see tijdens je bezoek aan Curaçao!

Sascha

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>