Vijf fotowaardige hoogtepunten in Tunesië

Off the beaten track reizen is natuurlijk fantastisch, dat zullen maar weinig mensen ontkennen. Maar geef maar toe, soms is het ook wel gewoon heel erg leuk om op zo’n prachtige picture-perfect plek te zijn die je kent van alle fantastische foto’s. Denk Chefchaouen in Marokko, de Seljalandsfoss waterval in Ijsland of...Tunesië!

Ja, Tunesië! Want dit kleine Noord-Afrikaanse land heeft zoveel meer te bieden dan alleen de kustlijn waar het om beroemd is. Reis mee naar de vijf locaties in Tunesië waar je gegarandeerd de beste plaatjes kunt schieten voor jouw social media account – of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk.

Erriadh

Misschien maar gewoon beginnen met de best verborgen parel, het kleine dorpje Erriadh op het eiland Djerba. Hier vind je talloze kleine straatjes gevuld met prachtige schilderwerken, fraaie mozaïeken en weelderige bougainville die de witte muren opfleuren.


Hier kun je werkelijk heerlijk ronddralen door de straten en nooit uitgekeken raken. Bovendien is er op het centrale plein een geweldig restaurant met dito terras te vinden, dus even bijkomen van al dat poseren moet zeker lukken. Absoluut een must-do uitstapje vanaf een van de vele kusthotels die het eiland Djerba rijk is!

Erriadh Tunesië

Het dorpje Erriadh barst van de fotogenieke doorkijkjes en straattaferelen

Ksar Jouamaa

Deze ruige regio die sowieso al enorm fotowaardig is, inspireerde George Lucas voor zijn fictieve planeet Tatooine in de Star Wars films. In werkelijkheid is het landschap net zo mooi, of misschien nog wel indrukwekkender. En er is een spot die daar bovenuit steekt, namelijk Ksar Jouamaa.

Dit van origine berberdorp wordt deze zomer omgebouwd tot hotel en biedt zodoende de mogelijkheid om in deze bijzondere omgeving te overnachten. En dat is zeker geen straf, want de locatie én de uitzichten zijn fenomenaal! Hier wil je best een kopje Tunesische muntthee bij je ontbijtje drinken toch!

Ksar Jouamaa Tunesië

Wie droomt er niet van om met zo’n fantastisch uitzicht wakker te worden?

Sidi Bou Saïd

Dit is wellicht de beroemdste spot in Tunesië, het dorpje Sidi Bou Saïd. Volledig gehuld in de nationale kleuren wit en blauw is dit dorpje instagramperfectie ten top. Wederom rijkelijk begroeid met prachtige, kleurrijke bloemen en bovendien zijn de meeste panden voorzien van geweldige deuren. Het centrum van het dorp is levendig vol met kleine terrasjes en winkeltjes en je kunt je hier dan ook urenlang vermaken als je zou willen.

Om de drukte voor te zijn – dit geweldige dorpje is niet echt onontdekt – is het aan te raden enigszins op tijd te komen. Maar mocht je er in de avonduren in de buurt zijn, dan is restaurant Le Bon Vieux Temps met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee een must visit.

Sidi bou saïd Tunesië

Het sprankelende dorpje Sidi Bou Saïd ligt vlakbij Tunis en is een fijne plek voor foto’s en terrasjes

De Sahara

Natuurlijk mag deze niet ontbreken op het lijstje. De woestijn der woestijnen is ook in Tunesië te vinden en het is sowieso een lange (dag)trip waard vanaf de kust om in de grootste zandbak van de wereld te kunnen spelen. Onderschat de Sahara echter niet. Met een gure wind en een brandende zon kunnen de omstandigheden ver van ideaal of comfortabel zijn. Toch is dit wel dé plek om zandduinen te spotten, een kamelenkaravaan te zien of even te kunnen bijkomen in een van de rijkbegroeide oases die je eigenlijk alleen in de Efteling zou verwachten.

Sahara

De lokale bevolking weet prima hoe zichzelf te beschermen tegen de brandende zon en de harde zandvlagen in de Sahara

Flamingo Island

De naam schept hoge verwachtingen en hoewel dat niet per definitie waargemaakt wordt – in juni waren er geen flamingo’s te bekennen – heeft het eiland wel iets anders moois te bieden: de aller-, aller-, allerblauwste zee die je ooit zult zien! Ben je eraan toe om je kantoorgenoten jaloers te maken met die asociaal turkooise zeefoto’s? Dan is dit de plek waar je heen moet gaan! Die flamingo kun je altijd zelf nog wel meenemen…

Flamingo Island is gelegen bij het grotere eiland Djerba, waar je vele hotels en resorts aan de kust kunt vinden. Flamingo Island is dan ook geen toeristenvrije spot (de meesten komen er ook per piratenboot…) maar dat mag de pret van de azuurblauwe zee niet drukken natuurlijk!

Tip: ben je in Tunesië en wil je die roze wondertjes toch wel echt zien? Een grote kolonie flamingo’s huisvest zich in het meer langs de hoofdstad Tunis, goed te zien vanaf het Regency Tunis Hotel.

Al zin om naar Tunesië te gaan? We zien de foto’s graag tegemoet! Heb je nog tips of hotspots die je in dit land ook niet mag missen, laat het ons dan weten in de comments!

Flamingo island tunesië

Flamingo Island heeft alles om je vrienden jaloers mee te maken: hagelwit strand, azuurblauwe zee en soms zelfs flamingo’s!

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>