Vijf excuses om naar Belize af te reizen

Verlang jij ook zo vaak naar tropische stranden en afgelegen oorden? Natuurlijk kun je gewoon dat ticket boeken, maar soms heb je net even een extra zetje in de rug nodig om dat ook gewoon echt te doen. Reishonger heeft daarom, om het je gemakkelijk te maken, vijf excuses op een rijtje gezet om af te reizen naar het veelzijdige Belize!

Excuus 1: Slapen in een boomhut

Natuurlijk ligt je IKEA HEMNA bedje heerlijk thuis, maar slaap je niet net een tikkeltje lekkerder op een bijzondere exotische locatie? Bijvoorbeeld…in een boomhut midden in de jungle? JA! En laat je die nou net gewoon kunnen vinden in Belize, en wel bij Caves Branch. Alle gemakken van een luxe kamer, maar dan in boomhutvorm en mét bubbelbad op het terras. Kun je daarna weer uitgeslapen naar kantoor terugkeren!

Belize boomhut

Slapen in een boomhut mét bad op het balkon? Yes please!

Excuus 2: Toeristvrij rondreizen

Je kunt natuurlijk op pad gaan in de zomervakantie en je met hordes andere toeristen op de historische ruïnes van Chichén Itzá begeven. Aan de andere kant wordt iedereen – maar bovenal jijzelf – gelukkiger wanneer je niet tot zo’n invasie van bezoekers behoort.

In dat geval kun je dus beter naar Belize reizen, waar je ook prachtige Maya-ruïnes kunt bezoeken, maar waar je dan ook gewoon de enige toerist bent. Zo ligt Lamanai flink afgelegen en zul je enkel vergezeld worden door wat brulapen boven je hoofd. Jij blij, andere toeristen ook blij! Win-win dus!

Lamanai Belize

Oude Mayatempels volledig voor jezelf? Dat kan nog steeds in Lamanai!

Excuus 3: Vertier en nut combineren

Hekel aan vliegen? Of zie je het als een noodzakelijk kwaad? Wacht dan maar eens tot je een vlucht met TropicAir hebt geboekt! Deze binnenlandse vluchtjes in Belize zijn een waar genot om op te zitten én nog eens een handig vervoersmiddel ook. Een vliegtuig van formaatje taxi (voor ook slechts 4 passagiers) hopt je zo van eiland naar eiland en ondertussen geniet jij van het mooiste uitzicht dat je je maar kunt wensen.

TropicAir Belize

Geweldige uitzichten vanuit de TropicAir vliegtuigjes

Excuus 4: Geen instapictureperfect-druk

De ATM (Actun Tunichil Muknal) grot in Belize is een van de hoogtepunten tijdens je doorreis door dit land. De ingang is enkel bereikbaar door een wandeling van een uur door de jungle en vervolgens dien je nog ruim drie kwartier door het water diep in de grot te waden om uiteindelijk bij de indrukwekkende Maya-offerplaatsen te komen, waar de skeletten van offers van duizenden jaren oud ook nog liggen.

Grootste voordeel: je mág geen camera mee naar binnen nemen (sinds een toerist per ongeluk zijn lens op een van de eeuwenoude schedels heeft laten vallen…). Eindelijk kun je dus eens echt genieten van de plek waar je bent, in plaats van te focussen op mooie kiekjes schieten!

Excuus 5: WAAR ga je heen?

Soms is het fijn om je te onderscheiden van andere toeristen in de rat-race van meest originele bestemmingen. Belize is dan een veilige go-to haven. Het is nog een land dat menig persoon niet zonder meer kan aanwijzen op de wereldkaart – bij mij wisselden de reacties van “oh, is dat niet een provincie van Mexico” tot aan “ligt Belize niet ergens in West-Afrika?”. Originele bestemming dus gegarandeerd!

Geen reden meer dus om thuis te blijven! Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan ook onze andere reisverhalen over de binnenlanden van Belize en het tropische Ambergris Caye en laat je inspireren!

Ambergris Caye

Slow down op het heerlijke Ambergris Caye

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)
 1. Sascha van Zonsbeek zegt:

  Mooi artikel Brigitte en leuk omschreven zo vanuit die 5 ‘excuses’. Belize doet me wel een beetje denken aan onze rondreis door Yucatan in Mexico. Daar heb je ook van die mooie onontdekte mayaruines. Die jungle boomhut ziet er ook gaaf uit!

  • Brigitte zegt:

   Thanks Sascha! Wat tof dat in Yucatan ook zoveel van die onontdekte Mayaruines zijn! Ik vond daar zo’n bijzondere sfeer hangen, echt heel apart om dat mee te kunnen maken. Wanneer waren jullie in Yucatan en hoe lang zijn jullie toen gaan rondreizen? Wij hadden helaas geen tijd meer om verder Mexico in te trekken, maar lijkt me heel tof om die regio nog eens echt te bezoeken.

   Die jungleboomhut was echt top 😀 Ook een douche buiten met uitzicht over het regenwoud en ‘s nachts alleen maar van die mysterieuze geluiden; daar kun je eigenlijk alleen maar van dromen!

   • Sascha zegt:

    Klinkt geweldig die jungleboomhut! 😀

    Wij hebben een rondreis van een kleine 2 weken gemaakt in november. November was zowel qua warmte als drukte een perfecte maand. De allermooiste Mayaruine was Calakmul. Daarvoor moet je wel eerst lang rijden over een weg vol potholes, maar dan sta je wel middenin de jungle en zie je vanaf de top van de hoogste tempels (waar je gewoon op mag klimmen) alleen maar kilometers oerwoud. Ik heb er een reisverslag over geschreven hier op de site. Toen ik jouw #2 las deed het me daar wel een beetje aan denken!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>