Deze vier mooiste Europese wegen moeten op je bucketlist

Sta jij na twee jaar corona te popelen om weer op vakantie te gaan, maar wil je niet al te ver weg? Europa heeft genoeg te bieden voor een onvergetelijke vakantie. En extra fijn, je kunt gewoon met de auto reizen. Zo kun je in korte tijd veel mooie bestemmingen zien. Maar niet alleen de eindbestemming is mooi, de rit ernaar toe ook. En al helemaal met deze vier prachtige Europese wegen.

#1. Amalfikust, Italië

De Amalfikust spreekt al jaren tot de verbeelding. Niet voor niets is deze roadtrip te vinden in de top 5 roadtrips van de wereld. Het is een prachtige route met aan de ene kant azuurblauwe zee en aan de andere kant imposante bergen. De wegen zijn krap en kunnen behoorlijk druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Goede stuurkunsten zijn dus geen overbodige luxe.

Amalfikust

Als je het sturen en manoeuvreren langs de steile bergwanden even zat bent, kun je een bezoekje brengen aan een van de mondaine en romantische Italiaanse stadjes, zoals het schitterende Positano en Vietri sul Mare dat bekend staat om haar kleurrijke keramiek. De route is vijftig kilometer lang en loopt van Sorrento tot Salerno, beide ook zeker een bezoekje waard.

#2. Transfagarasan Highway, Roemenië

De Transfagarasan Highway in Roemenië is de meest beroemde weg van Europa. De weg is met negentig kilometer niet eens zo lang, maar door de vele bochten haal je slechts een maximumsnelheid van zo’n veertig kilometer per uur. Dit geeft je wel de kans om meer dan twee uur van het prachtige landschap te genieten. De route leidt je namelijk door een spectaculair berggebied met schilderachtige meertjes en leuke dorpjes.

Vergeet tijdens deze route niet op de weg te letten, want die heeft scherpe haarspeldbochten en is niet overal even goed. Ga altijd verzekerd op reis, zodat je onbezorgd van al het moois om je heen kunt genieten. Doordat het een populaire route is zul je er waarschijnlijk ook veel andere mensen tegenkomen. Toch mag deze prachtige route niet op je bucketlist ontbreken.

#3. Atlantische weg, Noorwegen

Noorwegen staat natuurlijk bekend om de vele gletsjers en bergen. Maar tijdens deze route zie je juist een heel ander stukje van het land. Deze acht kilometer lange weg leidt je namelijk al slingerend via bruggen langs kleine eilandjes. Geen hoge bergen en gletsjers dus. De route heeft acht bruggen die de eilandjes met elkaar verbinden. De mooiste brug is de Storseisundet.

Storseisundet

Het is een adembenemende route dankzij de helderblauwe zee en de idyllische eilandjes. Bij slecht weer kan het wel gevaarlijk zijn. Er zitten namelijk veel lastige bochten in de weg en de sterke wind en hoge golven kunnen verraderlijk zijn. Zorg dus voor een reisverzekering, zodat je verzekerd bent tegen schade en ongevallen.

#4. Ring of Kerry, Ierland

De Ring of Kerry mag niet ontbreken aan ons lijstje van mooiste Europese wegen. Deze prachtige route over het Ivernagh schiereiland leidt je langs glooiende heuvels, groene bergen, meren en watervallen, schattige dorpjes, indrukwekkende kastelen en ruïnes en landhuizen. De route is maar liefst 179 kilometer lang dus je hoeft je geen moment te vervelen.

Team Reishonger
Follow us
Laatste berichten van Team Reishonger (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>