Verzekeren, maar niet teveel!

Dat het belangrijk is om goed verzekerd op reis te gaan, is niks nieuws. Echter kan men ook doorslaan in de 'verzekerwoede' en 'oververzekerd' op reis gaan. Sommige dekkingen kun je namelijk bij meerdere verzekeringen afsluiten. En dat is natuurlijk zonde, want dat kost je onnodig geld! Dat geld kun je beter besteden aan een drankje op het terras of een mooie excursie. Vaak dekken de verzekeringen die je hebt meer dan je dacht. Voorkom overlap in je verzekeringspakket, waardoor je onnodig te veel betaalt. We hebben alvast voor je uitgezocht waar de overlap vaak ligt.

reisverzekering in het buitenland

Auto

Ga je er met de auto op uit? Check dan even je groene kaart, het verzekeringsbewijs voor je auto. Daarop staat aangegeven in welke landen je wel en niet verzekerd bent. In Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee ben je over het algemeen verzekerd. Denk ook aan de landen waar je doorheen rijdt!

Wegenwacht Europa Service voor pechhulp in Frankrijk

Kijk ook naar de pechhulp. Grote kans dat je daar dubbel voor verzekerd bent. Vaak ben je er al voor verzekerd via je autodealer of automerk. Ook wordt het vaak gekozen als aanvullende dekking op de autoverzekering. Soms zijn mensen ook nog eens lid van de ANWB – inclusief pechhulp service – en/of hebben ze een reisverzekering die pechhulp in het buitenland vergoedt. Kortom, het is verstandig om dit goed te regelen, maar om er nu 4 keer voor te betalen…

Bagage

reisverzekeringVeel mensen hebben hun bagage verzekerd met een (doorlopende) reisverzekering. De meeste mensen hebben echter ook een inboedelverzekering, met soms een buitenhuisdekking. Ook dan ben je dubbel verzekerd. Als je met kostbare sportuitrusting of prijzige apparatuur op pad gaat, is het wel verstandig om een extra verzekering af te sluiten. Reis- en inboedelverzekeringen keren vaak een maximaal bedrag uit per schadegeval en bagagesoort.

dubbelverzekerd

Geneeskundige kosten

Iedere Nederlander heeft wereldwijd recht op spoedeisende medische zorg vanuit de basisverzekering. Maar die vergoeding is beperkt tot het Nederlandse tarief. Binnen Europa zit je, afgezien van Noorwegen en Zwitserland, meestal wel goed. Beland je in een privékliniek, dan liggen de kosten vaak veel hoger. Om dat af te dekken, kun je je zorgverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering. Of een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten afsluiten. Maar kies het één of het ander, want dubbel is zonde van je geld.

Ongevallen, aansprakelijkheid en rechtsbijstand

Ben je voor deze zaken al verzekerd in Nederland? Grote kans dat ze dan ook gelden in het buitenland. Je reisverzekering ervoor uitbreiden is dan niet nodig.

Rechtsbijstand kan een slimme keuze zijn als je met de auto op vakantie gaat. Zeker als je je auto alleen WA of WA beperkt casco verzekerd hebt. Misschien heb je al een aanvullende rechtsbijstandsverzekering bij je autoverzekeraar, of een losse rechtsbijstandverzekering met dekking voor verkeer. Beide niet het geval? Dan kun je er ook voor kiezen om dit alleen voor de duur van je vakantie te verzekeren met een reisverzekering.

Martijn
  1. Hallo,

    Ik vond een goed artikel op Poliswijzer.nl over reisverzekering en medische kosten in het buitenland. Hoop dat jullie er wat aan hebben.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>