Verblijven in Bestebakken

In de rij perfecte, gezellige kleine hotelletjes mag het Noorse Bestebakken niet ontbreken. Gelegen in Hafslo, nabij een van de Noorwegens grootste fjorden: het Sognefjord, vormt het huiselijke hotel een perfecte haven voor wie op zijn gemak de omliggen bergen, valleien en fjorden wil verkennen.

Bestebakken van in de tuin

Oorspronkelijk was het hotel een traditionele bergboerderij en dat zie je nog. Eigenaresse Lindis bouwde het boerderijhuis en de stal om naar een smaakvol en prachtig ingericht hotelletje. Elke kamer is ingericht in zijn eigen stijl, maar toch verwijzend naar de traditionele Noorse sfeer en stijl.

Bestebakken

Verblijf

Wie in Bestebakken verblijft mag een verwenvakantie verwachten. De kamers zijn erg mooi en luchtig, met een aanpalende badkamer die, naargelang de kamer, zelfs een bubbelbad heeft.


Het hoofdgebouw, waar het ontbijt en de andere maaltijden plaatsvinden, heeft enkele gezellige zithoeken, waar de aperitief genoten kan worden, of waar je gewoon kan wegkruipen met een boek. Op de muren om je heen ontdek je kunst van plaatselijke kunstenaars.

De tuinen zijn deels in gebruik voor het verbouwen van kruiden en groente, maar toegankelijk voor gasten. Het hellende grasveld biedt een prachtig uitzicht op de fjorden en het plaatsje Hafslo, vooral bij zonsopgang en –ondergang.

De kok

Bestebakken heeft een uitstekende kok, die enkel kookt met streekproducten en de kruiden en groente die Lindis zelf verbouwt. Je mag je verwachten aan een maaltijd met klasse, perfect gekruid en opgediend. Naar onze standaard misschien wat duur, maar meer dan de moeite waard. Zeker met de aangepaste wijnen uit hun eigen wijnkelder.

Voor het ontbijt neem je plaats aan de grote tafel in het hoofdgebouw, die haast inzakt onder het gewicht van al het lekkers. Vers gebakken brood, verschillende marmelades en jams, gerookte vis en vlees, verschillende kazen, boters, vruchtensappen en zelf samengestelde kruidenthee’s, en zelfs enkele gerechtjes die rechtstreeks teruggrijpen op aloude Viking recepten, zoals de heerlijke wilde lookmoes.

Eetkamer

Spa

Wie zich helemaal wil laten verwennen, kan terecht in de spa op het domein. Een professionele schoonheidsspecialiste neemt je onder handen, terwijl je geniet van ontspannende muziek en de geuren van de huisgemaakte producten. Want ook die worden ter plekke gemaakt van de kruiden uit de tuin. Elke gast mag op zijn kamer een proefje van hun producten gebruiken. Dagcrème om de dag goed te starten, ontspannende scrubs en crèmes om je voeten te laten bekomen van de wandelingen in de omgeving.

Hoewel het hotel dergelijke kwaliteit en verwenning aanbiedt, heeft het niets van zijn pittoreske charme verloren. Ja, het is wat duurder dan de doorsnee B&B, maar je krijgt er dan ook heel wat voor in de plaats, terwijl je nog steeds kan genieten van de huiselijke sfeer. Een ideale combinatie, naar mijn smaak.

Sognefjord

Latest posts by Lotte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>