Vaarvakantie in Europa – de mooiste plekken om te varen

Op vakantie gaan met een boot wordt steeds populairder. Het is idyllisch, avontuurlijk én het brengt je op de mooiste plekjes. Maar wat zijn nu de leukste bestemmingen voor een vaarvakantie in Europa? Wij selecteerden een aantal van de mooiste bestemmingen!

Ultiem zeilen in Corsica

Perfecte zeilcondities, diep azuurblauwe wateren en spectaculaire kliffen en stranden zijn kenmerken van de kust van Corsica. Het Franse eiland waar Napoleon Bonaparte geboren is, staat niet voor niets bekend als ‘Ile de Beaute’. Dit betekent ‘het eiland van schoonheid’. Corsica ligt ten zuidoosten van het vasteland van Frankrijk in de Middellandse Zee. Het eiland is ontstaan vanuit hevige vulkaanuitbarstingen, waardoor het nu het meest bergachtige eiland van de Middellandse Zee is.

Corsicavaarvakantie Corsica

Dit zonovergoten mediterrane eiland heeft in de maanden juli en augustus heerlijke temperaturen en een prachtige blauwe hemel. Op Corsica is er tijdens je vaarvakantie meer te doen dan alleen genieten van de natuur en zeilen: je kunt er in de prachtige steden en dorpen mooie Romeinse en Griekse bouwwerken bewonderen.

Vaarvakantie rond de Spaanse Balearen

In Spanje zijn schitterende vaargebieden om te ontdekken, zoals de Costa Brava bij Barcelona, de Canarische Eilanden aan de westkust en niet te vergeten de de Balearen met Mallorca, Menorca en Ibiza.

Vaarvakantie in Europa Mallorca

Let op: Langs alle Spaanse kusten inclusief de Canarische eilanden dien je in het bezit te zijn van vaarbewijs deel 1 en 2.
Wil je varen in Noord-Spanje, dan wordt een klein vaarbewijs deel 1 (nog) geaccepteerd.

Sicilië, varen in de laars van Italië

Sicilie is een fantastische bestemming voor het huren van een zeilboot voor een onbezorgde vaarvakantie in Italië. Dit Italiaanse eiland heeft alles wat je nodig hebt tijdens een vakantie: mooie witte stranden, een rijke historie en uiteraard de beroemde Siciliaanse keuken. Maar Italië heeft meer prachtige bestemmingen voor een vaarvakantie. Denk bijvoorbeeld aan Elba en Sardinië. Afhankelijk van hoe lang je vaarvakantie duurt, kun je de eilanden rondvaren of een bepaalde kustlijn van deze eilanden ontdekken.

Sicilie

Zeilen langs de prachtige kust van Kroatië

Met een kustlijn van meer dan 6000 km en duizenden eilandjes is Kroatië een van de mooiste bestemmingen voor een vaarvakantie in Europa. Er zijn maar 50 eilanden bewoond, waardoor je nog heel veel van de oorspronkelijke natuur van Kroatië te zien krijgt. De vaargebieden in Kroatië zijn afwisselend: kleine dorpjes en afgelegen baaien, maar ook leuke steden waar je je tot diep in de nacht kunt vermaken.

Kroatië vaarvakantiezeilen in Kroatie

Eilandhoppen in Griekenland

Voor zeilers is Griekenland een paradijs. Met duizenden eilanden, ongerepte baaien en een lange kustlijn is Griekenland een prachtige bestemming voor een zeilvakantie! Voor zowel ervaren als onervaren zeilers. Bijvoorbeeld de Cycladen met de bekende witte huisjes en de blauwe daken. Of de eilanden in de Ionische Zee die bekend staan om hun groen. Maar ook de Saronische eilanden, als je liever dicht bij de stad Athene blijft of de Oosterlijkste eilanden, dichtbij de Turkse kust.

Cycladen

Op vaarvakantie in Europa: waar te beginnen?

Wil je zelf eens ervaren hoe het is om op een vaarvakantie in Europa gaan? Maar heb je nog geen vaarbewijs? Neem dan eens een kijkje op de website van Nuvaarbewijs. Hier vind je alles wat je nodig hebt om in één keer je vaarbewijs te halen. Wij wensen je alvast een hele fijne vaarvakantie in Europa!Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>