Ice Roads Adventure

Wie het hoge noorden van Canada op een exclusieve manier wil beleven, zit bij Dutch Wolf Tours wel goed! Tijdens het unieke Ice Roads Adventure bezoek je het gebied van goudzoekers, bizons, First Nations en vooral onvoorstelbaar veel natuur. Metersdik ijs voert je over het Athabasca Lake waar de vrachtauto’s uit de TV-serie Ice Road Truckers heer en meester zijn.

Het unieke van deze rondreis is dat je zelf achter het stuur van je 4×4 terreinauto zit. Je volgt je reisleider/gids door het immense Canadian Boreal Forest en over de wereldberoemde Ice Roads. In konvooi rijd je richting het hoge, hoge Noorden.

Ultimate Ice Roads Adventure - Island Hopping on Ice

Ronduit spectaculair is de vlucht met een propeller “ski-plane”, die je in een uurtje tijd de compleet verlaten wildernis van Noord-Canada in brengt.

Aangekomen in de hoofdstad van de Northwest Territories wacht je een nieuwe unieke en spectaculair ervaring! Je vertrekt vanaf het ijs in de haven van Yellowknife voor een vlucht in een propellervliegtuig. Een uurtje later zit je in de compleet verlaten wildernis van Noord-Canada, ver verwijderd van alle beschaving. Vanuit een prachtige wildernis lodge ervaar je de enorme uitgestrektheid, leegte en stilte van de Arctische natuur. Tel daar het indrukwekkend mooie schouwspel van het Noorderlicht bij op en je begrijpt waarom we deze reis graag uitlichten op Reishonger!

panorama canada

Nog even een klein stapje terug in de tijd… het verblijf in de wildernis!

Aurora Borealis Canada

De omgeving hier loont zich om het fantastische schouwspel van het Noorderlicht te ervaren

The Ultimate Ice Roads Adventure – Island Hopping on Ice

Tijdens de rondreis door Alberta, Northwest Territories en British Columbia bezoek je onderweg de zogenaamde “Badlands”, waar zoveel dinosaurusskeletten boven spoelen, dat de wetenschappers tijd tekort komen om ze ook allemaal te kunnen conserveren. Je volgt de canyon van de Red Deer River en je kunt je nog een poos in het dino-tijdperk wanen. Hoewel dit rivierdal niet zo groot is, doet het qua schoonheid niet onder voor de Grand Canyon van Amerika. Je doorkruist First Nations-gebieden en reist verder naar de geschiedenis van de negentiende eeuw, toen de eerste Europeanen (gelukzoekers, zakenmensen, predikers, enz) in Canada arriveerden.

Je rijdt een stuk over de legendarische Alaska Highway, dé verbinding van de twee Amerika’s via Canada. In de buurt van Edmonton ontmoet je de eerste wilde bizons in het Elk Island National Park. Je ziet hier de Plain Buffalo’s of zelfs al Wood Buffalo’s in hun kudde, hun natuurlijk habitat afgrazend. Tijdens je bezoek aan de indrukwekkende Rocky Mountains volg je de wereldberoemde Ice Fields Parkway die je langs de mooiste plekken in de Rockies voert.

Maar ook bezoeken aan de grootste teerzandgronden ter wereld in Fort McMurray en het van TV bekende Buffalo Airways in Yellowknife staan op het programma. Fort McMurray is wereldwijd bekend om haar Oil Sands, Buffalo Airways om haar legendarische DC-3 en DC-4 vliegtuigen. Dit is een rondreis om nooit te vergeten!

Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure
19 – 22 daagse rondreis per 4×4 terreinauto vanuit Calgary
Te boeken bij: Dutchwolftours.com
Prijs vanaf: € 5.999,00

wood buffalo

Ontmoet de Amerikaanse bizon

Fort McMurray Oil Sands. Vergelijk even deze truck met de tank vrachtwagen, die er op wacht

Fort McMurray Oil Sands. Vergelijk even deze truck met de tank vrachtwagen, die er op wacht

Ice Roads Adventure

Metersdik ijs voert je over het Athabasca Lake waar de vrachtauto’s uit de TV-serie Ice Road Truckers heer en meester zijn.

first nations

Deze reis geeft je inzicht in de Canadese samenleving met typisch lokale activiteiten.

Ga ijsvissen

Ga ijsvissen…

sneeuwscooter canada

… of maak een tocht met sledehonden en rij op een sneeuwscooter

sledehondentocht canada

Met temperaturen in de ochtend die de -30 graden Celsius niet al te veel overstijgen, na een kwartiertje op de sneeuwscooter en een ijs-visnet plaatsen, is de kou op de gezichten van onze deelnemers af te lezen, bij Gameti/Rae Lakes.

Na een kwartier op de sneeuwscooter kun je de kou op de gezichten aflezen.

Inuvik to Tuk Ice Road

Met je 4×4 ga je de bevroren meren en rivieren op, dagen van eersteklas ijspret in een betoverend landschap!

Bekijk de opwindende 2016 trailer:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>