Ultiem relaxed een vroege vlucht pakken: Yotelair biedt de oplossing!

Voor Reishonger mocht ik een paar dagen naar Slovenië. Ik was natuurlijk ontzettend enthousiast, maar ik moest wel even slikken toen ik de vertrektijd op Schiphol zag; 6:40. Gelukkig bestaat er op Schiphol een relatief nieuw briljant concept: Yotelair. Lees hieronder waarom dit een absolute aanrader is.

Yotelair

Yotelair is een uniek concept; je overnacht in een hotel terwijl je de douane al bent gepasseerd. Yotelair bestaat in Amsterdam, Parijs en Londen (Gatwick èn Heathrow). Het concept is als volgt: lekker slapen als je heel laat landt, lekker slapen als je heel vroeg vertrekt of lekker slapen als je moet overstappen. Je kunt een kamer boeken vanaf vier uur of voor een hele nacht. Een kamer boeken voor vier uur is flink goedkoper dan voor een hele nacht.

Geen stress

Goed, even voor het beeld hoe ongelofelijk relaxed deze ervaring was. Ik stapte om 21:10 uit de trein op Schiphol en letterlijk 20 minuten later, dus om 21:30 had ik al ingecheckt bij Yotelair. Het is ’s avonds erg rustig bij de douane, wat bijna een surrealistische ervaring was op zo’n doorgaans druk vliegveld als Schiphol. Even lekker douchen, tv kijken en een nachtje van toch zeker wel zeven uurtjes maken. Om 5:40 ging mijn wekker, en wederom.. 20 minuten later stond ik bij de gate. Ik moest nog één keer mijn paspoort laten zien en hoefde verder alleen maar naar de gate te lopen. In deze tijd had ik natuurlijk verder niets gedaan behalve aankleden en laatste spullen pakken; niet ontbeten, niet meer gedoucht etc. Ik had alles zo ingecalculeerd dat ik zo snel mogelijk weg kon uit mijn kamer. Alles om maar zo lang mogelijk te kunnen slapen… Wat heerlijk!

Wat zouden de andere opties zijn? ’s Nachts rijden en de auto parkeren, iemand heel (HEEL!) lief aankijken en vragen of ze mij midden in de nacht willen brengen, een duur hotel in de  buurt van Schiphol waarbij je alsnog ’s ochtends door de douane moet en extreem vroeg op moet. Nee bedankt, dit was echt heerlijk! Op deze manier vroeg vertrekken scheelt enorm veel vermoeidheid, wachttijd en stress.

Ultiem relaxed een vroege vlucht pakken: Yotelair biedt de oplossing!

Ik ben blij in mijn hokje!

De kamer

De kamer is echt uniek, het is letterlijk een cabine zonder ramen. Het is gebaseerd op hoe je zou overnachten in een superluxe eersteklas vliegtuig. Iedere cabine bestaat voornamelijk uit het bed, een strook vloer waar je net langs het bed kunt lopen en een badkamer met douche en wc (handdoeken en douchegel inclusief). Maar hé, het gaat puur om het overnachten bij Yotelair. Alles ziet er strak en netjes uit. Ik mocht overnachten in de premium kamer, met een heerlijk 2-persoonsbed. Ze hebben ook standaard cabines voor 1 persoon en familiekamers voor 4 personen. Het lieve aan Yotelair is dat als je als duo jezelf in een eenpersoonsbed wil proppen, dat dat gewoon mag. Bespaart geld en is net zo knus.

Yotelair Schiphol bevindt zich in Lounge 2 en is alleen voor gasten die op doorreis zijn en die voor en uitgaande vlucht zijn ingecheckt

Alles wat je nodig hebt op een paar vierkante meter

Belangrijk om te weten

Yotelair Schiphol bevindt zich in Lounge 2 in de transitzone van de luchthaven. Je kunt er alleen terecht als je op doorreis bent of als je voor en uitgaande vlucht bent ingecheckt.

Er mag alleen handbagage mee in Yotelair. Ik had zelf sowieso alleen handbagage, want ik ging maar vier dagen. Stel je hebt wel cabinebagage dan moet je met je vluchtmaatschappij afstemmen of je de avond van tevoren al je bagage in kunt checken.

Tekst en foto’s: Jessica Groenestijn

Team Reishonger
Follow us
  1. Iris ter Vrede zegt:

    Dit had ik eerder moeten weten, ideaal!
    Moest laatst om 04:30 al op Schiphol zijn. Volgende keer Yotelair maar is in gedachten houden.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>