De mooiste uitzichtpunten van Zuidwest-Amerika

Een van mijn favoriete dingen aan het Zuidwesten van Amerika is de enorme variatie. In slechts enkele dagen wissel je af tussen wereldsteden, bergen, en woestijnen. Ik zag hier landschapstypes die ik nog nergens eerder ben tegengekomen. Om deze variatie te tonen, heb ik de mooiste uitzichtpunten van mijn rondreis Zuidwest-Amerika op een rij gezet.

Rondreis Zuidwest-Amerika: hiken in Yosemite is een hoogtepunt

#1 Yosemite National Park – Mist Trail

Hier zie je precies waar Yosemite om bekend staat: fantastische natuur, in het bijzonder watervallen en bergtoppen. Van rechts naar links zie je Nevada Falls, Liberty Cap en (de achterkant van) Half Dome.

Hoe kom je er?
Vanuit Yosemite Valley loop je via de Mist Trail naar de top van Nevada Falls. In plaats van via dezelfde weg terug naar beneden te gaan, loop je terug via de John Muir Trail. Vlak na de top van Nevada Falls kom je dan dit uitzichtpunt tegen. Over de route van 9 km doe je zo’n 5,5 uur. De uitzichten zijn echt geweldig. Yosemite Valley ligt op ongeveer 4,5 uur rijden vanaf San Francisco.


Rondreis Zuidwest-Amerika: de woestijn van Death Valley

#2 Death Valley – Zabriskie Point

Zabriskie Point in Death Valley is één van de beroemdste uitzichtpunten van de Verenigde Staten. Je kijkt over de vlaktes van Death Valley, terwijl het landschap allerlei kleuren en vormen aanneemt. Vooral aan het eind van de dag zijn de kleuren spectaculair. Dit was mijn favoriete uitzichtpunt van Death Valley.

Hoe kom je er?
Zabriskie Point ligt middenin Death Valley, op zo’n 10 minuten rijden van het plaatsje Furnace Creek. Het ligt op 2 uur rijden van Las Vegas.

#3 Zion National Park – Angel’s Landing

Angel’s Landing is een rotsklif die 453 meter boven de Virginrivier uittorent. Hoewel je het op de foto niet ziet, stond ik toen ik deze foto maakte op een smalle rotspunt. Overal om me heen waren diepe afgronden. Door de inspanning om hier te komen, genoot ik extra van het uitzicht over de canyon van Zion.

Hoe kom je er?
Je bereikt het hoogste punt van de rotsklif via de Angel’s Landing Trail. Wat mij betreft is dit de mooiste wandelroute van Zion National Park. Het is een pittige wandeling met flink wat haarspeldbochten. Het laatste deel van de trail hijs je je met behulp van kettingen naar boven. De route beslaat 8 kilometer. Hier doe je zo’n 4 tot 5 uur over. Zion National Park ligt op iets meer dan 2,5 uur rijden vanaf Las Vegas.

Rondreis Zuidwest-Amerika: Bryce Canyon

#4 Bryce Canyon National Park – Inspiration Point

Inspiration Point is één van de mooiste uitzichtpunten van Bryce Canyon. Dit nationaal park staat bekend om de hoodoos, grote rode rotspilaren. Inspiration Point kijkt uit over het mooiste deel van Bryce, dat ‘het amfitheater’ wordt genoemd.

Hoe kom je er?
Er loopt één weg door Bryce Canyon National Park, waarlangs diverse uitzichtpunten liggen. Elk uitzichtpunt heeft parkeergelegenheid. Tijdens mijn rondreis bezocht ik Bryce Canyon als tussenstop na Zion National Park en vóór Page.

Horseshoe Bend, uitzichtpunt in Zuidwest-Amerika

#5 Horseshoe Bend – Page

Horseshoe Bend is een hoefijzervormige meander van de Coloradorivier. Het uitzichtpunt is een feest voor fotografen. Vooral de zonsondergang is hier populair. Wil je geen last hebben van schaduwen in de canyon? Bezoek Horseshoe Bend dan tussen 12:00 en 14:00 uur. Dan staat het uitzichtpunt namelijk in de volle zon.

Hoe kom je er?
Horseshoe Bend ligt vlak buiten het plaatsje Page. Om er te komen, rijd je vanuit Page via Interstate 89 in zuidelijke richting. Vanaf de parkeerplaats loop je via een zanderig pad omlaag naar het 1200 meter verder gelegen uitkijkpunt. De terugweg vergt een kleine inspanning, omdat je omhoog loopt door los zand. Overdag kan het hier heel warm zijn, want er is geen schaduw.

Grand Canyon in Zuidwest Amerika

#6 Grand Canyon

De Grand Canyon is één van de mooiste natuurparken van Zuidwest-Amerika. Er zijn hier enorm veel uitzichtpunten. Deze zijn allemaal zo mooi, dat het moeilijk is om één favoriet aan te wijzen.

Hoe kom je er?
De Grand Canyon is in een halve dag rijden te bereiken vanuit Las Vegas. Tijdens mijn rondreis bezocht ik de Grand Canyon na een stop in Page en vóór een stop in Lake Havasu. Door het park lopen zowel routes die je met eigen vervoer kunt rijden als routes waar je met een (gratis) shuttlebus kunt komen.

Golden Gate Bridge San Francisco

#7 San Francisco – Golden Gate Bridge

De oranjerode Golden Gate Bridge is hét icoon van San Francisco. Om de brug helemaal te zien moet je een beetje geluk hebben. Vooral in de ochtend kan het namelijk mistig zijn in San Francisco. Nadat ik de brug al zó vaak op foto’s had gezien, was het heel gaaf om hier echt te zijn.

Hoe kom je er?
Deze foto is genomen aan de ‘San Francisco kant’ van de brug. Een leuke manier om er te komen is tijdens een fietstocht. Je start dan bij Fisherman’s Wharf, waar fietsen worden verhuurd. Je fietst over de brug naar het plaatsje Sausalito, waar je de ferry terug naar Fisherman’s Wharf neemt. Trek hier een halve dag voor uit, inclusief veel fotostops.

Ben jij al in Zuidwest-Amerika geweest? Welk uitzichtpunt vind jij het mooist?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>