Top 5 Griekse eilanden

Wist je dat Griekenland uit wel meer dan 6.000 eilanden bestaat? Het is dus niet makkelijk om te kiezen naar welk eiland je op vakantie wilt. Ben je op zoek naar rust en natuur, of juist naar avontuur en gezelligheid? Met deze top 5 helpen we je graag met het maken van een keuze.

Top 5 Griekse eilanden - Lesbos, Griekenland

#1 Santorini

Het charmante Santorini is de diamant van de Griekse eilanden en heeft veel te bieden. Santorini is een paradijs voor shoppers, fotografen, kunstenaars, wandelaars en voor iedereen die zittend in een café wil genieten van de zon en de magie van Griekenland. In het adembenemend mooie dorp Oia zijn bovenop een vulkanische berg talloze witte huisjes gebouwd die uitkijken op een diepblauwe Egeïsche Zee. Het eiland heeft vele culturele schatten. De meest bekende archeologische vindplaats op Santorini is de Minoïsche stad Akrotiri, die begraven ligt onder een dunne laag vulkanisch as. Verrassend genoeg heeft de vulkaanuitbarsting duizenden jaren geleden de muren en artefacten van de stad vrijwel onaangeroerd gelaten.

Santorini, Griekenland

#2 Kreta

Kreta is een gezellig, bruisend en groen eiland in de Middellandse Zee. Het is een zeer geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders. Maar waarom is een vakantie naar Kreta zo populair? Dat komt door de veelzijdigheid van het eiland. Zon, zee, natuur, cultuur, uitgaan; het eiland is geschikt voor vrijwel elk type reiziger. De meeste baaien op Kreta zijn ondiep en hebben warm water, wat perfect is voor families met kleine kinderen. Bovendien heeft het eiland meerdere waterpretparken en aquaria, die leuk zijn voor jong en oud. Avonturiers en natuurliefhebbers moeten zeker hun wandelschoenen niet vergeten, want het eiland telt meer dan vijftig(!) verschillende kloven waar je kunt wandelen, klimmen en genieten van prachtige uitzichten. Feestbeesten kunnen helemaal losgaan in het o-zo bekende Chersonissos en in de badplaats Malia. En als je houdt van cultuur, dan zul je je ogen uitkijken in Knossos, de oudste stad van Europa. Hier zijn vele archeologische opgravingen te bewonderen van vele duizenden jaren geleden.


Kreta, Griekenland

#3 Lesbos

Lesbos is een rustig eiland in de Ionische Zee waar geen massatoerisme te vinden is. Ideaal dus voor vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Je hoeft je op Lesbos echter niet te vervelen, want het eiland heeft vele mooie stranden, culturele hotspots en plekken in de natuur die je kunt verkennen. Maak een tour rondom het eiland en bezoek een aantal authentieke, schilderachtige dorpjes die het eiland rijk is. Hier kun je de echte Griekse manier van leven ervaren. Bijzonder aan Lesbos is dat het een van de beste locaties van Europa is om volgens te spotten. Nog een bijzondere bezienswaardigheid van Lesbos is het versteende woud (Petrified Forest of Lesvos). Dit is het grootste versteende bos ter wereld en is miljoenen jaren geleden gevormd uit de fossiele resten van planten en bomen. Het is een zeer bijzondere en bijna magische ervaring om door dit oeroude bos te lopen.

Zakynthos, Griekenland

#4 Zakynthos

Zakynthos is een waar paradijs op aarde. Hier is een van de mooiste, en meest gefotografeerde, stranden ter wereld te vinden: Navagio Beach, beter bekend als Shipwreck Bay. Je kunt wel stellen dat Zakynthos niet onder doet een bestemming in de Caribbean: het water is er turquoise blauw, de stranden zijn wit en de bladeren van de palmbomen wuiven in de wind. Maar Zakynthos heeft meer te bieden dan zon, zee en strand. Roei door de schitterende Blauwe Grotten, waar de lichtinval de muren een magische blauwe gloed geven. Bezoek de dierentuin of bewonder de prachtige kerk Agia Mavra. Het eiland is vroeger in handen geweest van Venetië, wat je in het straatbeeld en in de naam van het eiland terugziet. Zakynthos staat nog altijd internationaal bekend als ‘Zante’.

Mykonos, Griekenland

#5 Mykonos

Het eiland Mykonos is het beste eiland voor feestjes. Het staat dan ook vooral bekend om zijn kosmopolitische nachtleven en om de vele internationale beroemdheden die het eiland iedere zomer bezoeken. Maar waarom is het eiland dan zo populair? Stel je een diepblauwe zee voor, bedekt met witte golven en een kaal eiland in het zonlicht. Een aantal uur per dag toveren zonnestralen de saaie, bruine stenen van het eiland om in stenen van fonkelend goud. Er is een vissershaven met bootjes in alle kleuren van de regenboog, een stad met oogverblindende witte huisjes en een ontelbaar aantal kerkjes met opvallende koepels en kruisingen. Maar je zult de aantrekkingskracht van Mykonos pas echt begrijpen wanneer je het eiland zelf bezoekt.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>