Gevarieerd Kenia

Kenia is hét land waar alle bezienswaardigheden van Oost-Afrika samenkomen. Je kan hier genieten van landschappen bedekt met eeuwige sneeuw, stranden, regenwouden, savannes en de vele meren die Kenia rijk is. De diversiteit aan landschappen maakt Kenia uniek. Om dit te onderstrepen heeft het Kenya Tourism Board (KTB) een top 5 gemaakt van uiteenlopende bestemmingen die een bezoek meer dan waard zijn.

Flamingos Lake Nakuru, Kenya

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het thuis van “the Big Five“; de olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard. Kenia is ook het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. Vanuit Nederland en België worden verschillende vluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken.

1. Lake Nakuru
Lake Nakuru wordt geroemd om haar natuurlijke schoonheid. Het is een bekende bestemming vanwege de prachtige wildlifefoto’s die hier eerder gemaakt zijn. Dankzij de (on)diepte van het meer komen hier duizenden flamingo’s, tezamen met nog 500 andere vogelsoorten. Hierdoor wordt Lake Nakuru ook wel het grootste vogelspektakel ter wereld genoemd.

2. Mount Kenya
Mount Kenya is een geliefde bestemming onder bergbeklimmers. Dit is een uitgestorven vulkaan en met zijn 5.199 meter de hoogste berg in Kenia. Op de top ligt eeuwige sneeuw en de hellingen zijn bedekt met bossen met talloze planten- en diersoorten.

Point John (4883m) op de voorgrond en de Batian summit (5199m) links met de Nelion summit (5189m) rechts

3. Malindi
Malindi is na Mombasa de grootste kustplaats van Kenia. Hier vind je een prachtig glinsterend wit strand en de temperaturen zijn hier doorgaans tussen de 22 en de 28 graden. Je kan hier genieten van de prachtige onderwaterwereld tijdens een diepzeeduik.

Malindi

4. Lewa Wildlife Conservancy
De vierde bestemming die je zeker moet bezoeken is Lewa. Dit reservaat in Kenia is ontstaan in 1920 en herbergt talloze beschermde diersoorten, zoals de witte neushoorn en de Grèvyzebra. Reizigers kunnen hier deelnemen aan dag- en nachtsafari’s onder leiding van een deskundige gids.

Lewa Wildlife Conservancy

5. Kakamega Forest NP
Het Kakamega Forest mag zeker niet op het lijstje ontbreken. Dit nationaal park is een 230 vierkante kilometer groot regenwoud met een enorme hoeveelheid aan eeuwenoude bomen en orchideeën. Ook hier zijn verschillende vogels, insecten, vlinders en kleine zoogdieren te vinden.

Kortom Kenia herbergt een grote schat aan prachtige natuur en uitzichten, bijzondere dieren en spannende activiteiten. Ben je benieuwd naar het werk van KTB of wil je meer weten over Kenia als vakantiebestemming, ga dan voor meer informatie naar www.magicalkenya.nl.

Wil jij ook op reis naar Kenia?

Check onze speciaal geselecteerde reizen naar Kenia in de reisshop.

Martijn
 1. RiNique zegt:

  Hoi,

  Wat vreemd dat je Malindi kiest ‘of all places’ aan de Keniaanse kust die 650 km lang is !
  Malindi is lokaal bekend als Milano. Je hoort er alleen Italiaans en elke Keniaan spreekt je aan in ‘t Keniaans. Vreselijk….

  De minder bekende, veel mooiere en rustigere plaatsen aan de Noordkust zijn:

  – Watamu (met dolfijnen zwemmen, Gede en Arabuko sokoke forest bezoeken)
  – Kilifi (een dhow trip, snorkelen, Zinj bezoeken)

  De Zuidkust is een aaneenschakeling van prachtige, rustige stranden.
  Malindi MOET je zeker niet gezien hebben, dat geeft eerder een heel verkeerde indruk.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>