Voor langere tijd op reis gaan en je helemaal onderdompelen in een nieuwe cultuur lijkt misschien niet voor iedereen weggelegd. Toch hoeft die stap nemen helemaal niet zo moeilijk te zijn. Combineer fun en nut door te gaan studeren in Amerika en beleef zo het meest onvergetelijke jaar van je leven!

Waarom studeren in Amerika?

Amerika is natuurlijk ‘college’-land bij uitstek. Wie is er niet opgegroeid met de fantastische films en series over Amerikaanse high schools en daarna het uitstekende leven op de universiteitscampus? Bovendien is de keuze in de VS enorm! Ga je voor het hippe urban leven van een universiteit in the Big Apple? Of duik je liever de zee in na een weekje hard ploeteren voor een deadline aan de westkust? Waar je ook heen gaat, je zult volop van het rijke campusleven kunnen genieten en bovendien ook nog eens in je vrije tijd de omgeving kunnen verkennen.

De mogelijkheden om te studeren in Amerika zijn eindeloos en zo ook de ervaringen die je zult opdoen. Vrienden voor het leven, een totaal nieuwe uitvalsbasis en bovendien zal je gegarandeerd vloeiend de taal spreken als je terugkomt…als je nog terug wilt natuurlijk!


High School Experience

Ben je er sowieso nog niet uit wat je wilt studeren? Of vind je het leven op de middelbare school nog veel te fijn? Dan kun je het leven als student nog even uitstellen en kiezen voor High School Amerika. Hierbij ga je een jaar lang op uitwisseling naar de VS om je laatste schooljaar opnieuw te volgen en zal je volledig ondergedompeld worden in de dagelijkse beslommeringen die spelen op een high school.

Niet alleen zal je alles leren over het Amerikaanse schoolsysteem – dat flink verschilt van het Nederlandse systeem – ook het rijke aanbod aan buitenschoolse activiteiten maakt dat je je horizon flink zult verbreden. Ooit gedacht om te gaan cheerleaden of te spelen voor het American footballteam? Of sluit je je liever aan bij een van de ervaren muziekteams die de Amerikaanse High Schools rijk zijn?  Feit is dat je op deze wijze alle facetten van het dagelijks leven in Amerika mee zult maken. Hierbij wordt je altijd gesteund door het gastgezin waar je gedurende je jaar zult verblijven en zij zullen je ook gegarandeerd op sleeptouw nemen om ervoor te zorgen dat je dat jaar nooit meer zult vergeten!

De perfecte aanvulling van je CV

Met een uitwisseling naar Amerika doe je niet alleen fantastische ervaringen op, het is ook een geweldige aanvulling op je CV. Goede taalbeheersing, zelfstandigheid, soft skills en internationale ervaring zijn tegenwoordig haast onmisbaar. Door een jaar high school te doen of te gaan studeren in het buitenland, maak jij meteen duidelijk dat je niet bang bent om een nieuwe stap te zetten in je leven en een uitdaging niet uit de weg gaat! Bovendien is het de perfecte manier om iets ontzettend tofs met iets extreem nuttigs te combineren. Dus waar wacht je nog op…go follow that dream!

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>