Het ultieme land voor een road trip, het land met de heetste plek op aarde en de hoogste bomen ter wereld. Met tot de verbeelding sprekende plaatsen als New York, Las Vegas en Miami. Waar men van elke sportwedstrijd een feestje maakt en ‘the American dream’ voor iedereen aan de horizon blinkt. Dit alles is Amerika, één van mijn favoriete vakantielanden. Maar wat mag je nou echt niet missen tijdens je Amerika rondreis?

#1 Kijk over het randje van de Grand Canyon, de mooiste kloof ter wereld!

Wil je een rondreis maken door Amerika? Hét natuurfenomeen dat je dan niet mag missen, is de Grand Canyon. Pas als je aan de rand hiervan staat, ervaar je écht hoe enorm en indrukwekkend deze kloof is. Probeer zeker een zonsopgang of zonsondergang in de Grand Canyon te bekijken. Deze zijn namelijk spectaculair. Via diverse wandelroutes kun je een stukje omlaag de kloof in wandelen, wat leuk is om te doen. Wil je echt iets speciaals ervaren? Boek dan een helikoptervlucht!

NIet te msisen tijdens je Amerika rondreis: de Grand Canyon

#2 Ervaar alles in de overtreffende trap in New York

New York heeft alles in de overtreffende trap: hogere wolkenkrabbers, grotere mensenmassa’s, méér haast en altijd méér dingen om te zien. Wandel door Central Park, geniet van het uitzicht vanaf het Empire State Building en loop over de iconische Brooklyn Bridge. Ga (window) shopping op Fifth Avenue, neem een ‘yellow cab’ en kijk je ogen uit op Times Square. Deze stad moet je eens gezien hebben.

Best citytrip ever: New York!

#3 Fiets over de Golden Gate Bridge in San Francisco

De Golden Gate Bridge is hét icoon van San Francisco. De allerleukste manier om deze brug van bijna 3 kilometer lang te zien, is door er overheen te fietsen. San Francisco is heuvelachtig, dus het is af en toe pittig doortrappen. Het uitzicht is het echter zeker waard! Wil je een rondreis maken door Amerika? Dan is San Francisco een ideaal startpunt.

De iconische Golden Gate Bridge moet je eens gezien hebben

#4 Maak een road trip door Death Valley, de heetste plek op aarde

Death Valley is een 225 kilometer lang dal in de Mojavewoestijn in Amerika. Het is hét perfecte voorbeeld van Amerika als de ultieme road trip bestemming. Door deze woestijn kun je namelijk urenlang cruisen. Je rijdt langs zoutvlaktes, gekleurde rotsen, uitzichtpunten en zandduinen. Kun je daarna direct het bezoeken van de heetste plek op aarde van je bucketlist afvinken!

Een roadtrip door Death Valley, de heetste plek op aarde

#5 Spot meterslange alligators in de Everglades

Met een airboat vliegen over een rivier van gras en meterslange alligators die naar je loeren vanuit het struikgewas… de Florida Everglades spreken tot de verbeelding! Beelden uit dit nationaal park zag je vast al eens voorbij komen in een film of televisieserie, maar in het echt is een bezoek minstens zo leuk. Mijn favoriet: dwars door alligatorland.. op de fiets!

Spot meterslange alligators in de Everglades

#6 Waag een gokje in Las Vegas

Partystad Las Vegas biedt voor iedereen passend vermaak. Dat vermaak gaat verder dan enkel ‘een gokje wagen’. Je kijkt je ogen uit in de groots opgezette casino’s, bijzondere themahotels en luxe winkelcentra. Ook het bezoeken van een show, bijvoorbeeld Cirque du Soleil, is een aanrader. Las Vegas biedt daarnaast diverse ‘typisch Amerikaanse’ activiteiten. Zo ging ik naar een shooting range, waar ik schietles kreeg van een Amerikaanse veteraan.

Las Vegas spreekt tot de verbeelding. Een aanrader om tijdens je Amerika rondreis te bezoeken

#7 Ontdek de watervallen van Yosemite National Park

Yosemite is één van de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten. Donderende watervallen, groene valleien en besneeuwde bergtoppen; het park is de Amerikaanse natuur op haar best. Met eigen vervoer rijd je van uitzichtpunt naar uitzichtpunt, maar je komt pas echt dichtbij de natuur als je gaat wandelen. Mijn favoriete wandeling in Yosemite was de Mist Trail, waarbij je langs drie mooie watervallen en een waanzinnig uitzichtpunt loopt.

Yosemite National Park is de Amerikaanse natuur op haar best

#8 Ga op zoek naar rotsfiguren in de Antelope Canyon

Grote kans dat je wel eens foto’s van Antelope Canyon hebt gezien, ook al ben je er nog nooit geweest. Fotograferen in deze grot in Arizona levert namelijk spectaculaire plaatjes op. De natuur heeft bijzondere vormen uitgesleten in het oranjerode gesteente. Je kunt hier in smalle gangen langs lopen met een gids van de Navajo Indianen, die het gebied beheren.

Ga op zoek naar rode rotsfiguren in de Antelope Canyon

#9 Family fun in Orlando, pretparkhoofdstad van de wereld

Nergens ter wereld ‘doen’ ze pretparken zo goed als in Amerika. Het epicentrum hiervan is Orlando, in de staat Florida. Hier vind je zoveel themaparken dat sommigen hier hun hele vakantie doorbrengen. In Universal Studios genoot ik van de levensecht nagebouwde wereld van Harry Potter. In de Disneyparken genoot ik van de thema-attracties, zoals de spectaculaire 3D ride Avatar. Zelfs als je geen echte pretparkliefhebber bent, is het leuk om een dag in één van de parken in Orlando door te brengen.

Naar Amerika met kinderen? Ga dan naar Orlando!

#10 Maak de allermooiste hike van Amerika: beklim de Angels Landing rots in Zion

“Not for the faint hearted, more for the die harded”. Op de trail van 8 kilometer, omhoog naar de Angels Landing rots, overbrug je een hoogteverschil van 450 meter. Dit doe je onder andere met behulp van kettingen in de rotsen. Je hijst jezelf omhoog langs een steile afgrond. Als je eenmaal op het hoogste punt bent, heb je een spectaculair uitzicht over Zion National Park. Door de mooie uitzichten in combinatie met de adrenaline, is dit één van mijn favoriete hikes ooit. Bovendien staat Zion bekend als een van de mooiste parken van de VS.

De Angels Landing Trail is de mooiste hike van de Verenigde Staten

#11 Op zoek naar sporen van de Route 66

U.S. Route 66 was een historische autoweg, die in bijna 4000 kilometer van Chicago naar Los Angeles liep. Het is waarschijnlijk de bekendste snelweg van de Verenigde Staten. Hoewel de route officieel is opgeheven, kun je nog wel delen van de oude weg terugvinden. Zo volgde ik tussen de Grand Canyon en Joshua Tree een deel van de Historic Route 66. Een nostalgische rit langs oude benzinestations, een typisch Amerikaanse diner en een cowboystadje waar ezels vrij op straat mogen lopen.

Route 66 roept herinneringen op van cowboy's, klassieke auto's en typisch Amerikaanse diners

#12 Bekijk de zonsondergang bij Horseshoe Bend, een kunstwerk van moeder natuur

Horseshoe Bend is een hoefijzervormige meander van de Amerikaanse Coloradorivier. Ook dit is zo’n plek waar je vast wel eens een foto van hebt gezien, zelfs als je er nooit bent geweest. Het is een kunstwerk van de natuur en een feest voor fotografen. Vooral de zonsondergang is hier populair.

Dit wil je zien tijdens je Amerika rondreis: uitzichtpunt Horseshoe Bend

#13 Waan je ‘rich and famous’ in Miami Beach

Met haar kilometerslange zandstrand en hippe nachtleven is Miami Beach een speelparadijs voor de rich and famous. Ook de gewone sterveling vermaakt zich hier echter prima. Bekijk de kleurrijke lifeguard huisjes op het strand, de street art in de wijk Wynwood of juist de Cubaanse cultuur in de wijk Little Havana. De Zuid-Amerikaanse invloed is in Miami duidelijk voelbaar, en dat geeft de stad een ontspannen vibe.

Even proeven aan het leven van de rich and famous in Miami Beach

#14 Meet jezelf langs de hoogste bomen ter wereld in Sequoia en Kings Canyon

Wil je de grootste bomen ter wereld zien? Bezoek dan Sequoia of Kings Canyon National Park. De publiekstrekkers van deze parken zijn de reuzensequoia’s. Deze mammoetbomen zijn duizenden jaren oud. Nu klinkt het bekijken van bomen misschien niet zo spectaculair, maar als je onder zo’n boom staat dan voel je je als mens toch behoorlijk nietig.

Amerika heeft de oudste en hoogste bomen ter wereld

#15 Drink tijdens je Amerika rondreis een milkshake in een typisch Amerikaanse diner

Als fan van Amerikaanse televisieseries wist ik het zeker. Áls ik naar Amerika zou gaan, dan moest er sowieso een milkshake worden gedronken in een typisch Amerikaanse diner. Uiteraard inclusief zwart-witte tegelvloer, kitschy banken en een jukebox in de hoek. Soms zijn het dit soort kleine momenten die mooie herinneringen opleveren, en dit was zeker een highlight van mijn Amerika rondreis.

Alle clichés waargemaakt: een milkshake drinken in een typisch Amerikaanse diner

#16 Ga snorkelen met zeekoeien in Florida

Eén van mijn meest bijzondere reiservaringen in Amerika is het snorkelen met zeekoeien in Florida. In de Golf van Mexico leven veel zeekoeien. Wanneer het zeewater in de winter te koud wordt, trekken de dieren landinwaarts. Zo komen ze massaal in het plaatsje Crystal River terecht, waar alles in het teken staat van een ontmoeting met deze bijzondere waterreuzen. Fijn om te weten: er gelden strenge regels voor deze excursies en de locals letten goed op duurzaamheid en het welzijn van de zeekoeien. Zo draagt het toerisme zelfs bij aan het in stand houden van de diersoort.

Wow! snorkelen met zeekoeien in Florida

#17 Bekijk de cel van Al Capone op gevangeniseiland Alcatraz

Ben je (net als ik) gek op historische plekken met een verhaal? Dan word je ongetwijfeld blij van een bezoek aan Alcatraz. Dit gevangeniseiland nabij San Francisco is berucht en beroemd, door bekende gevangenen en de (on)mogelijkheid van ontsnappingen. Een audiotour leidt je langs de voormalige cellen, buitenplaats, keuken en kantoren van de gevangenisleiding. De audiotour bevat de stemmen van echte gevangenen en bewakers, wat garant staat voor een paar kippenvel momenten.

De geschiedenis komt tot leven tijdens een audiotour door Alcatraz

#18 Eindig je Amerika rondreis ontspannen op de Florida Keys

De Florida Keys zijn een eilandengroep in de Amerikaanse Staat Florida. Hier kun je ontspannen aan het water en genieten van de mooiste zonsondergangen van Amerika. Alleen al de weg ernaartoe, de Overseas Highway, is mooi om te rijden. Het laatste bewoonde eiland, Key West, is het thuis voor kunstenaars en levensgenieters. Dat merk je aan de kleurrijke architectuur, de dagelijkse ‘sunset celebration’ en doordat er altijd wel ergens een bar geopend is.

Eindig je Amerika rondreis ontspannen op de Florida Keys

#19 Leer alles over ruimtevaart in het Kennedy Space Center

Nog iets waar de Amerikanen om bekend staan (en enorm trots op zijn) is hun ruimtevaartprogramma. Het Kennedy Space Center in Florida is the place to be voor fans van ruimtevaart. Vanaf hier vertrok bijvoorbeeld de raket die Neil Armstrong naar de maan bracht. Je ziet verschillende raketten en aanverwante zaken, zoals ruimtepakken. Het Kennedy Space Center is nog altijd actief als ruimtevaartbasis. Er worden hier nog steeds raketten gebouwd en gelanceerd, wat het een bijzondere plaats maakt om te bezoeken.

Leer meer over ruimtevaart in het Kennedy Space Center

#20 Highlight van je Amerika rondreis: bezoek een sportwedstrijd

Dat Amerikanen goed zijn in entertainment, is ook bij hun sportwedstrijden terug te zien. Het bezoeken van een sportwedstrijd is in de Verenigde Staten een spektakel, inclusief het live zingen van het volkslied, optredens van cheerleaders en het uitdelen van prijzen aan fans. Zelf bezocht ik twee keer een basketbalwedstrijd in Amerika, die van de thuisploegen New York Knicks (New York) en Miami Heat (Miami).

Bezoek een sportwedstrijd in de Verenigde Staten

Noot: deze lijst is samengesteld op basis van mijn eigen reiservaringen door Amerika tot nu toe. Vandaar dat deze lijst ‘niet te missen ervaringen’ uit het Zuidwesten van Amerika, Florida en New York bevat. Amerika is een van mijn favoriete vakantielanden, dus ik kom zeker nog eens terug!

Heb jij nog tips voor wat ik bij een volgend bezoek niet mag missen? Laat het weten in de comments!

Sascha

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>