Ride2Roam: definitely different

Omdat beeld meer zegt dan duizend woorden, plaatsen we graag deze foto-impressie van de motorreizen van Ride2Roam. Zij organiseren motorreizen in zuidelijk Afrika waar je écht de landen beleeft; zonder massatoerisme en anders dan anderen.

okavango delta zonsondergang

Zuid-Afrika/Namibië

Zo is er voor motorrijders met enige ervaring op onverharde wegen een motorreis van Zuid-Afrika naar Namibië of andersom, van Windhoek naar Kaapstad. In twee weken tijd rij je ruim 3.000 kilometer, waarvan zo’n 2.000 kilometer over onverharde wegen. Tijdens je reis ga je op safari naar groot wild in Etosha, beklim je Dune 45 te voet, rijd je langs de rand van de Kalahari, over de beroemde R 355; het langste stuk lege weg in Zuid-Afrika, en over lekker bochtige paswegen, langs wijngaarden omgeven door hoge bergen en door de immense uitgestrektheid van de Grote Karoo. Wat ga je doen in Swakopmund, het avonturencentrum van Namibië? Quadbiken door de duinen, een rondvlucht maken over de Skeleton Coast, een township bezoeken? Of liever een tandemskydive vanaf drie kilometer boven de woestijn maken?

Twee Oceanen Motorreis, Zuid-Afrika

Voor een gemiddeld ervaren motorrijder zijn er ook twee mooie routes, de Twee Oceanen Motorreis in Zuid-Afrika en een reis waarbij je Namibië en Botswana combineert. Bij beide motorreizen rij je veel op gravelwegen, en ga je niet echt off-road rijden. Bij de Twee Oceanen Motorreis vertrek je vanuit Kaapstad eerst naar Kaap de Goede Hoop en daarna naar het échte meest zuidelijke punt van Afrika rijdt, Cape Agulhas. Met de motor rij je over drie beroemde routes; Route 62, de Tuinroute én de Wijnroute! Als in een droom rij je op je motorfiets, langs de Atlantische en Indische Oceaan, eindeloos door de grote leegte, door Addo Elephant National Park, de leegte en de rust van de Karoo, naar de wilde dieren bij Inverdoorn game reserve (privé wildreservaat). Daarna door de Cederbergen terug naar de kustvlakte.


Namibië/Botswana

De hoogtepunten van je reis door Namibië en Botswana zijn eindeloos; de Okavango Delta en Moremi wildpark, de leegte van de Kalahari woestijn, de Victoria watervallen, het Etosha wildpark en een wildcruise op de Chobe rivier, waarbij je met een boot tussen tientallen olifanten op de oevers en honderden nijlpaarden in het water door vaart. Onderweg zie je Herero vrouwen met hun wijde rokken en grote hoofddeksels.

Ride2Roam

Je kan ook je eigen motorreis op maat maken, voor als je specifieke wensen hebt, of als je met je eigen motorclub weg wilt. Wil je naar de watervallen van Augrabies, waar ‘walking with cavemen’ is opgenomen? Of kegelen in de verlaten, half onder zand verdwenen spookstad Kolmanskop? Misschien wil je ook langs route 62 rijden of juist de Tuinroute toevoegen? Meer wild zien, of juist minder?

Ben je klaar voor je ‘andere’ motorreis? Neem dan eens een kijkje op de website van Ride2Roam. Daarnaast kun je Henk, Marijke, of Henko en Berna spreken via de mail of skype (Ride2Roam), dan kun je meteen zien wie je voor je hebt.

motorreis namibie

afrikaanse buffel

spiesbok sossusvlei

baobab rand zoutpan

cheetah farm

de R355 op

eindeloos lege wegen

etosha waterhole dieren

Kopjes kijken in Damaraland, Namibië.

motorbike tour

motorreis

naar botswana

naar etosha

skeleton coast

twaalf apostelen

zuid-afrika namibie motorreis

pinguins afrika

caprivi strip verkeersbord

van het verkeersbord gelopen

caprivi strip zonsondergang okavango rivier

etosha leeuwen

namibie botswana motorreis

nijlpaarden chobe

springbokken

varen tussen olifanten

victoria watervallen

victoria watervallen vlucht der engelen

bateleur zuid-afrika

gamedrive leeuwen

gamedrive zuid-afrika

giraffe zuid-afrika

etosha np leeuwen

leeuwen zuid-afrika

neushoorn zuid-afrika

schildpad zuid-afrika

wijnroute stellenbosch

zebra zuid-afrika

zuid-afrika motorbike-tour

  • Hoi Alfons,

   Wij bieden zelf geen reizen aan, maar Ride2Roam heeft genoeg mooie motorreizen in Zuid-Afrika, Namibië en Botswana!
   Neem gerust eens een kijkje op hun site, dat helpt je wellicht verder op weg.
   En mocht je gaan, laat dan vooral in een reactie nog even weten welke reis je hebt gekozen en waarom 😉

   Groeten, Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>