Canada is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als natuurbestemming. En terecht! In je eigen huurauto heb je veel vrijheid, terwijl je langs tal van meren en bergen rijdt. Veel reizigers zijn fan van West-Canada, waar je de Rockies hebt en beren en walvissen kunt spotten. Maar wist je dat je ook walvissen kunt spotten in Oost-Canada? En ook hier wandel je door bossen en vaar je over meren, bijvoorbeeld in het rustige Algonquin Park. En in het oosten bezoek je ook nog eens diverse steden met Engelse en Franse flair. Wij zijn fan van reizen door Oost-Canada! Waarom? Nou om …

Oost-Canada met kinderen

Oost-Canada is ook uitstekend geschikt voor een reis met jonge kinderen!

#1 Toronto: relaxed beginnen

Wandelen langs de waterkant, een bootcruise door de haven of een drankje in één van de hippe barretjes: het kan allemaal in de stad Toronto! Begin je reis relaxed in deze diverse stad door een wandeling te maken langs Yonge Street of ga shoppen in Eaton Centre. Het hippe sfeertje in de straten van Toronto deed ons een beetje denken aan New York. Ben je in voor wat actie de eerste dagen? Ga dan kajakken op Lake Ontario. Als je ’s avonds toe bent aan wat vermaak raden we aan om naar een musical in het Theater District te gaan.

Toronto Canada

Toronto, de grootste en meest kosmopolitische stad van Canada!

#2 De Niagara-watervallen: het kletterende watergeweld

De denderende watervallen van Niagara mogen echt niet missen op je Oost-Canada-bucketlist. Je bezoekt het natuurgeweld al in een uurtje rijden vanaf Toronto. Wandel langs de platforms om het oorverdovende gekletter te aanschouwen. Onze tip: vaar met de ‘Hornblower’ helemaal naar de watermuur. Maar kleed je goed aan, want nat word je hier gegarandeerd. Wil je nog meer van de watervallen zien? Dan raden we aan om ’s avonds een kijkje te nemen: de watervallen worden dan kleurrijk verlicht.

Uitzicht op de Niagara Falls

Uitzicht op de Niagara Falls

Hornblower Niagara Falls

#3 Tadoussac: walvissen spotten

Wie zegt dat je alleen maar walvissen kunt spotten bij Vancouver Island? In Oost-Canada, bij het plaatsje Tadoussac, kun je deze giganten ook in hun natuurlijke leefomgeving zien. Vaar met een rubberbootje het water over op zoek naar de grijze zoogdieren. Dit vinden wij leuker dan meegaan met een grote toerboot, omdat je lager op het water zit en wat ons betreft dan meer ziet. Wij hadden geluk tijdens het spotten: er verscheen een grote bultrugwalvis uit het water aan het einde van onze tocht. Vlakbij de boot sprong hij zelfs hoog de lucht in. Wauw! Ook heb je hier de kans om dolfijnen en vinvissen te spotten. Heb je tijd over? Dan raden we aan om langs de fjorden te wandelen of te gaan kajakken in de Saint-Laurentbaai.

Walvissen spotten in Tadoussac

Walvissen spotten in Tadoussac

#4 Quebec: culinair en een Franse flair

Een bezoek aan het oude Québec is het zeker waard: het lijkt net of je terug in de tijd bent gereisd. Deze stad staat dan ook niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Vooral het Château Fontenac, met het groene koperen dak, mengt het verleden met het heden. De Franse flair hangt nog overal in de stad en dat merk je meteen als je door de kronkelstraatjes loopt tussen de vele restaurants en cafeetjes. Onze tip: een culinaire tocht door Québec. Leer over de verschillende Franse hoogstandjes bij onder andere een kaasfabriek, een wijnwinkel en een chocolaterie. En houd je zeker niet in als je van alles kunt proeven. De stad is gedeeltelijk op de bergen gebouwd en daarom raden we aan om met de Funiculaire-kabelbaan boven de stad te zweven!

Chateau Frontenac in Quebec

Chateau Frontenac in Quebec

#5 Montreal: een multicultureel centrum

Tijdens een bezoek aan de stad Montreal waan je je in Frankrijk: hier wordt namelijk veel Frans gesproken. In de zomermaanden hangt er een gezellige sfeer en kun je naar allerlei festivals en evenementen. Slenter rond in het multiculturele centrum en zie de contrasten aan je voorbij gaan: van Ierse pubs tot Franse wijken en Engelse buurten. Ook kun je in het oude centrum bij de vele bistro’s en restaurants typische gerechten proeven. Wij vonden het typische ‘poutine’ lekker, dat een mix is van Amerikaanse en Franse invloeden: friet met gesmolten kaas en jus erover. Onze tip: klim naar de top van de tweehonderd meter hoge berg ‘Mont Royal’, waar je mooi uitzicht hebt over de stad inclusief de Saint-Laurentrivier.

Notre-Dame Basilica in Montréal

Notre-Dame Basilica in Montreal

#6 Algonquin: een rustig natuurpark

Wil je na een bezoek aan de drukke steden de natuur induiken? Reis dan naar Algonquin Provincial Park, waar je zo’n tweeduizend meren, veel bossen en watervallen tegenkomt. En misschien kom je ook allerlei wild tegen! Check ’s ochtends waar de ranger de beren, elanden en het andere wild heeft gespot, zodat jij ze zelf ook kunt vinden. Neem bij het bezoekerscentrum ook een plattegrond mee van de omgeving om je weg te vinden in het park. Hierop vind je ook vele wandelroutes door de natuur. Onze tip: met een kano de meren verkennen, waardoor je de natuur vanuit een ander perspectief beleeft. Een groot pluspunt aan dit park is, wat ons betreft, dat je bijna niemand anders tegenkomt.

Algonquin Provincial Park

Uitzicht in het Algonquin Provincial Park

#7 Ottawa: een stukje Engeland in Canada

In Ottawa waan je je een beetje in Engeland als je door de stad loopt, maar je bent wel degelijk in Canada, maar je ziet hier nog veel Engelse invloeden uit de koloniale tijd. Om tien uur kun je bijvoorbeeld de wisseling van de wacht bekijken bij Parliament Hill, net als in Londen. Ontbijt ’s ochtends met spek en ei en bestel ’s avonds een ‘pint’ in een Engelse pub. Ook al is de helft van de stad Brits, toch praat een derde van de mensen Frans. Ontdek de stad vanuit een bus met open dak en stap uit waar je maar wilt. Onze tip: ga met een boottocht naar het werelderfgoed Rideau Canal, waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Of wandel over de markten van Byward. Wij hebben ’s avonds gesmuld van een typische ‘fish and chips’.

Ottawa

Ottawa ligt aan de gelijknamige rivier in het zuidoosten van de provincie Ontario.


riksja canada

Reizen naar Oost-Canada

Bovenstaande tips zijn geschreven door de reisspecialisten van Riksja Canada, onderdeel van Riksja Travel. Zij hebben zelf door Canada gereisd en helpen je graag uit eigen reiservaring. Met diverse bouwstenen stel je je eigen individuele Oost-Canada-reis samen.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>