Hoe versla jij de regen?

Als doorgewinterde stedentripper ken je vast het volgende scenario: sta je 's ochtends op het punt om Londen, Praag of Parijs te ontdekken, komt het met bakken uit de hemel. Je kijkt op Buienradar of het buitenlandse equivalent en komt tot de treurige ontdekking dat het vandaag ook niet meer ophoudt. Maar.... regen hoeft je stedentrip niet te verpesten, aldus appartementenwebsite Wimdu. Geen nood, er zijn genoeg leuke dingen te doen als het regent. Let maar eens op!

Maak je een stedentrip in Europa, dan kan het plezier nog weleens in het water vallen. In steden als Londen, Berlijn en Parijs heb je nu eenmaal best wel een grote kans op regen, zeker in het voorjaar en najaar. Maar je hoeft je stedentrip niet te laten verpesten door het weer! Want ook al regent het, dan nog kun je een hele leuke stedentrip hebben, je moet alleen je plannen wat bijstellen en andere activiteiten ondernemen. Deze infographic laat zien dat je ook wanneer het regent hele leuke dingen kunt doen in Londen, Parijs, Berlijn, Rome en Madrid!

Het zal je misschien verbazen, maar de meest populaire bestemmingen zoals Milaan, Rome en Lissabon staan allemaal in de top 10 van Europese bestemmingen met de meeste neerslag. Bergen en Zurich staan bovenaan de lijst en kennen maar liefst viermaal respectievelijk tweemaal zoveel regenval als Londen! In Amsterdam regent het zo’n 200 dagen per jaar. Opvallend is dat het in het Ierse Dublin ‘slechts’ 129 dagen regen valt. Ook shocking: Parijs heeft gewoon meer regendagen dan Londen! In Madrid en Rome heb je met 95 en 74 dagen beduidend minder kans op regen.

Wat je dan precies kunt doen? Meer dan alleen winkelen in een overdekt winkelcentrum, musea bezoeken of kaarten in een gezellig café, zo blijkt! En nog leuke dingen ook. Had je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht een wandeling te maken door het BBC Broadcasting House, te indoor golfen of een bezoek te brengen aan een pingpong bar?


london regen

Ga naar de wassen beelden van Parijs. Voor geschiedenisfanaten zijn de griezelige catacomben en crypten onder de straten van Parijs en Rome een geweldig avontuur. Rome wordt allicht niet direct geassocieerd met regen, maar kent toch 74 druilerige dagen. Bezichtig in dat geval het Pantheon of bekijk de botten in het Romaanse Cripta Capuccini. Ga in Berlijn de verlaten kraakpanden af, bijvoorbeeld in Friedrichshain. Of duik diep in het duistere verleden van de Duitse hoofdstad en neem deel aan een rondleiding door een oude schuilkelder of een nucleaire bunker. In Madrid eet je je buikje rond aan smakelijke Spaanse hapjes op de overdekte Mercado de San Miguel of probeer je de beroemde chocolade churro’s van Chocolatería San Gines. Lees vooral verder voor nog meer tips.

Is jouw stedentrip wel eens helemaal verregend? Wat heb jij toen gedaan wat eigenlijk verrassend leuk was?

WAT TE DOEN ALS HET REGENT EEN EUROPESE STADSGIDS

Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>