Pousada’s of Portugal

Er zijn verschillende overnachtingplaatsen te vinden in Portugal. Van camping, en glampings, tot luxueuze hotels waar je de hele dag in je kamerjas rondloopt, van charmant tot wellness. Maar de meest opvallende hotels zijn toch wel de pousada’s.

Na verschillende, woelige periodes in de geschiedenis van Portugal, kwamen historische gebouwen zoals kloosters en kastelen leeg te staan. In eerste instantie werd er weinig gedaan met deze gebouwen. Hier en daar werden ze geplunderd, maar dat beperkte zich tot een minimum. Pas na een hele poos zag men het potentieel van al die leegstaande pracht. Het plan ontstond om van deze gebouwen hotels te maken. En dus ging men aan het werk. Moderne gebouwen werden aan en in de prachtige gevels van oude kastelen gebouwd. Verlaten kloostergangen werden opgeknapt en monnik cellen werden omgebouwd tot hotelkamers.

Pousada's of Portugal

Pousada’s worden aangeduid met bordjes als deze

Veel van deze locaties konden worden aangekleed met origineel meubilair. Tenminste, in de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de hallen en zitkamers. De hotelkamers werden allemaal smaakvol en modern ingericht, met alle nodige comfort.

Eén van de pousada’s, Flor da Rosa in Crato, heeft zelfs de laatste rustplaats van een van de ridders van de Orde van Malta onder zijn dak. De zware, stenen sarcofaag staat afgeschermd, maar duidelijk zichtbaar in het in een oud kasteel gebouwde hotel. En zo heeft elke pousada zijn eigen kenmerken. Antieke kloostergangen, hardhouten meubilair, een imposante kasteeltoren.

Slapen in een pousada

Een nacht in een pousada is niet de meest goedkope optie die je hebt in Portugal. Eerlijk gezegd is het eerder prijzig. Maar ik vond dat de bijzondere aspecten van de pousada’s, de prachtige gebouwen, de ligging, de historische achtergrond, de prijs meer dan goed maakte.

Op deze website heb je een mooi overzicht welke pousada’s waar liggen.

Stel je voor te dineren met een uitzicht als dit

Stel je voor te dineren met een uitzicht als dit

Lotte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>