Populaire vakantiebestemmingen

De top tien van de populairste vakantiebestemmingen van 2013 werd vandaag door de Lonely Planet gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de populaire bestemmingen allemaal gemeen hebben dat je er goed buiten de gebaande paden kunt reizen. Door de crisis is ook waar voor je geld, value for money, belangrijk dit jaar.

Sri Lanka: topbestemming 2013

Dit is de top tien populaire vakantiebestemmingen voor 2013:
1. Sri Lanka
2. Montenegro
3. Zuid-Korea
4. Ecuador
5. Slowakije
6. Salomonseilanden
7. IJsland
8. Turkije
9. Dominicaanse Republiek
10. Madagascar

Retrobestemming Sri Lanka

Met name Sri Lanka is een goedkoop paradijs dat zichzelf de laatste jaren weer terug op de kaart heeft gezet. Sri Lanka betekent letterlijk vertaald “prachtig eiland” en de naam had niet treffender kunnen zijn. Je gaat erheen voor de cultuur, voor het reizen buiten de gebaande paden en je hebt er zeker waar voor je geld! Hoewel Sri Lanka maar iets groter is dan Nederland, vind je er eigenlijk alles wat Azië te bieden heeft.


Net toen Sri Lanka weer in rustiger vaarwater was gekomen ging het op tweede kerstdag 2004 helemaal mis, toen een tsunami als gevolg van een aardbeving het land trof. Zwaar gehavend door de tsunami en kreunend onder de burgeroorlog van 1983 tot 2009 bleven veel gebieden van het land off limits voor zelfs de meest ervaren reizigers. Nu het bittere conflict voorbij is en Sri Lanka weer een veilig land is om naar toe te reizen, nemen de bezoekersaantallen gestaag toe. Met goed betaalbare prijzen en goedkope vluchten vanaf Bangkok is Sri Lanka in opkomst als een van de meest voordelige bestemmingen ter wereld.

Vanaf Nederland kan je onder meer georganiseerd naar Sri Lanka reizen met FOX of met Kuoni. Bij 333Travel en Sri Lanka Online kun je volledig je eigen reis samenstellen door verschillende hotels of bouwstenen te kiezen.

Opkomende bestemming Montenegro

Montenegro ligt naast Kroatië (Dubrovnik) en is een vakantieland dat sterk in opkomst is. Volgens het World Tourist & Travel Council zal Montenegro de komende tien jaar tot de snelst groeiende vakantiebestemmingen van de wereld behoren! Montenegro wordt gerekend tot de mooiste landen ter wereld en wordt ook wel de Parel van de Middellandse Zee genoemd.

Montenegro, de Parel van de Middellandse Zee

In dit kleine land (ongeveer een derde van Nederland) kan je heel avontuurlijk reizen. Dus neem naast je zwemkleding een stel goede schoenen mee en trek de binnenlanden in. Door de ontwikkelingen die momenteel in Montenegro plaatsvinden staat het als vakantieland volledig op de kaart. Er wordt hard gewerkt aan een goed netwerk van wandel- en mountainbikeroutes. De verbeterde infrastructuur zorgt voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking en creëert nieuwe kansen voor de toerist.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>