Parkeren bij vliegvelden – een totaaloverzicht

Ga je binnenkort vliegen? Het parkeeraanbod bij luchthavens is niet erg overzichtelijk. Parkeer je op loopafstand of moet je nou nog met een shuttle naar het vliegveld? En de prijzen dan? Moet je boeken via de officiële parkings, of maak je gebruik van alternatieve parkeeraanbieders? Reishonger zocht het allemaal voor je uit. De verschillende mogelijkheden van parkeren, met bijbehorende kosten, voor- en nadelen, dus een totaaloverzicht voor iedereen die binnenkort zijn auto wil parkeren bij de luchthaven.

Nadat je je reis geboekt hebt, is de volgende stap het regelen van een parkeerplaats – wanneer je met de auto richting vliegveld vertrekt. Het parkeeraanbod is echter niet altijd even overzichtelijk. Prijzen verschillen per luchthaven. Je kunt parkeren op loopafstand, maar behalve op de luchthaven, kun je ook in de buurt daaromheen parkeren. Je maakt dan gebruik van shuttle parkeren of valet parking. Er zijn officiële airport parkings, maar je kunt ook gebruik maken van alternatieve parkeerplaatsen rondom vliegvelden.

Daarnaast zijn sommige vliegvelden erg goed te bereiken met het openbaar vervoer. Schiphol, Zaventem en ook Düsseldorf Airport bijvoorbeeld zijn uitstekend per trein te bereiken. De luchthavens van Eindhoven, Maastricht en Groningen zijn prima te bereiken per bus. Rotterdam The Hague Airport is goed te bereiken met de metro of de bus.


Officiële parkings

Bij de verschillende luchthavens bestaan de officiële parkings uit verschillende parkeerproducten. De vliegvelden hebben duizenden parkeerplaatsen dichtbij de vertrekhal. Van ‘Kort Parkeren’ tot lang parkeren, overdekt of op een parkeerterrein. Er zijn parkeerplaatsen op loopafstand van de luchthaven, maar ook parkeerplaatsen waarbij je gebruik maakt van een shuttle die je van de parkeerplaats naar de vertrekhal brengt. Valet parking houdt in dat je met je eigen auto naar een afgesproken plek rijdt, bijvoorbeeld voor de deur van de terminal, waarna een valet host -een medewerker van een bedrijf- de auto voor je parkeert.

Alternatieve parkeerbedrijven

Het klinkt misschien wat spannend om via on-officiële parkeeraanbieders je parkeerplaats te reserveren, maar veelal is het goedkoper en minstens zo comfortabel om te parkeren rondom de vliegvelden. Door het grote aanbod zijn er ongekend veel verschillende mogelijkheden. Je maakt gebruik van shuttle parking of valet parking. Soms kun je op loopafstand parkeren. Bekijk eens het beschikbare parkeeraanbod voor parkeren bij Schiphol en je zult zien dat de website zo is ingericht dat je eenvoudig een parkeeraanbieder vindt die aan je specifieke wensen voldoet.

Prijzen voor lastminute parkeren in de zomer

Wanneer we op 5 juli zoeken naar een parkeerplaats voor 8 t/m 10 juli, bij de veel door Nederlanders gebruikte luchthavens, valt op dat je bij Schiphol veruit het meest kwijt bent. Hoewel het parkeeraanbod de laatste jaren enorm is toegenomen, en de prijs voordeliger is dan voorheen, zijn de tarieven vanwege de grote drukte nog steeds niet goedkoop te noemen. Via alternatieve aanbieders betaal je minder dan de helft. Er zijn meer opmerkelijke verschillen, bijvoorbeeld dat je in Rotterdam erg goedkoop lastminute kunt boeken, ook in het hoogseizoen.

Prijzen voor lastminute airport parking

Prijzen voor een week parkeren in het najaar

Wanneer we nu, drie maanden van tevoren, zoeken voor een week parkeren begin oktober, laagseizoen, valt vooral op dat de prijzen bij Schiphol erg meevallen in vergelijking met de tarieven van de andere luchthavens. Er zijn airports die werken met vaste prijzen; Schiphol is overduidelijk flexibel. Zoek goed en je kunt al vanaf een paar tientjes een week parkeren tijdens het hoogseizoen.

Vergelijk parkeerprijzen voor een week parkeren bij het vliegveld

Zeker is dat je, om voordelig te parkeren rondom vliegvelden, van tevoren moet reserveren. Zo kun je al snel tientallen euro’s besparen. Over het algemeen geldt ook hoe eerder je boekt, des te meer je bespaart. Ook voor de Belgische vliegvelden van Brussel, Zaventem en Charleroi, kun je best geld besparen door eens verder te kijken dan alleen via de site van de airport. Bekijk bijvoorbeeld Vliegenenparkeren.be. Een leuke optie is ‘Park, Sleep & Fly’. Je parkeert dan bij een hotel, zeg Holiday Inn Brussels Airport, inclusief overnachting voor vertrek.

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>