The Kimberley Heritage Cattle Drive

Altijd al eens het vee willen drijven in de outback? Wil je ervaren hoe het leven op een echte Australische 'cattle station' eruit ziet? Speciaal voor paardenliefhebbers die een echte outback experience zoeken, is er een gloednieuw zesdaags avontuur in de West-Australische outback: the Kimberley Heritage Cattle Drive.

Aan de voet van de spectaculaire Cockburn Range ligt Home Valley Station

Altijd al eens het vee willen drijven in de outback? Wil je ervaren hoe het leven op een echte Australische ‘cattle station’ eruit ziet? Speciaal voor paardenliefhebbers die een echte outback experience zoeken, is er een gloednieuw zesdaags avontuur in de West-Australische outback: the Kimberley Heritage Cattle Drive.

Met zestien miljoen mensen op een klein grondgebied kun je er niet omheen. Waar je ook gaat in Nederland, je komt altijd mensen tegen. Dat het ook anders kan, ervaar je bij een reis naar de outback van Australië: de uitgestrekte leegte waar slechts een handjevol geharde en doortastende mensen kunnen wonen.

De Kimberley is een gebied in het noordwesten van Australië. Vergis je niet in de grootte van dit gebied; het is drie keer zo groot als Engeland en ook groter dan Duitsland. In deze regio bevindt zich een van de bekendste natuurfenomenen van Australië: de Bungle Bungle. Dit is een groep van 300 meter hoge rotsen van oranjezwart gestreept zandsteen in de vorm van bijenkorven. Zij worden beschermd in het Nationaal park Purnululu.

Home Valley Station
Aan de voet van de spectaculaire De Australische baobab staat in Australië bekend als boab Cockburn Range ligt Home Valley Station. Home Valley Station is een actieve veeboerderij met prachtige kloven, waterlopen en een interessant programma over de Aboriginals. Je kan tours maken naar de Salmond gorge of de Bindoola Falss‚ een idyllische waterval in meerdere trappen‚ met verfrissende waterpoelen. Begeleide tours met Aboriginal gidsen geven je een goede indruk over deze oeroude cultuur.

Deze echte outback accommodatie biedt verblijf in de homestead‚ ecotenten (een luxe tent op een houten platform met een aangenaam‚ comfortabel bed) of de unieke ‘grass castles’: stijlvolle en comfortabele bungalows die uitzicht bieden op de ‘waterhole’.

Home Valley Station is sinds 2008 helemaal vernieuwd, na de film Australia met Nicole Kidman. Het is er ontzettend mooi, met uitzicht over het bijzondere bergmassief met de echte Australische rode kleur. Home Valley Station beschikt ook over een zwembad‚ restaurant‚ bar en tourdesk. Omdat Home Valley Station bijna net zo groot is als de provincie Utrecht, is er veel te zien.

The Kimberley Heritage Cattle Drive

The Kimberley Heritage Cattle Drive
Op vijf verschillende data in juni en juli kunnen gasten van Home Valley Station helpen de wilde runderen van de Kimberley bijeen te drijven in een indrukwekkend weids savannelandschap, vol met kloven, watervallen en de bekende Boab bomen. Rij langs de oever van de Pentecost River en door de savanne‚ met steeds een schitterend uitzicht op de imposante rotswanden van de Cockburn Range.

Geniet van het leven in de outback, slaap onder de sterrenhemel en leer alles over het drijven van vee. Bekijk de website van Home Valley Station voor meer informatie over The Kimberley Heritage Cattle Drive.

Naar Home Valley Station
Hoe groot de outback is‚ merk je als je op weg gaat naar Home Valley Station. In de buurt van Wyndham, hemelsbreed misschien 40 kilometer, maar met de auto bijna vier uur verder, vind je Home Valley Station, bekend als filmdecor uit de film Australia met Nicole Kidman, Hugh Jackman en Tony Barry. Je kan hier vissen, kanoën, paardrijden, wandelen, kleiduifschieten of 4WD trips maken, om de contrastrijke schoonheid van de Kimberley te leren kennen.

Outback PostAls je vanuit het westen komt, kan je alleen tijdens het droge seizoen de Durack River oversteken om Home Valley Station te bereiken. Je rijdt dan in noordelijke richting door de East Kimberley. Vanaf Derby is het meer dan 500 kilometer rijden, wat je via de Gibb River Road wel 18 uur kost. Via de Great Northern Highway is het 1.000 kilometer, maar het rijdt wel iets sneller; je bent er dan binnen 12 uurtjes.

Als je vanaf Kununurra komt, duurt de rit naar Home Valley Station zo’n twee uur (85 km), deels over een onverharde weg waar een normale terreinwagen geen problemen mee heeft. Van Home Valley Station naar Purnululu National Park is nog wel een aardige rit van ruim 400 kilometer. Maar de bijenkorfachtige formaties van de Bungle Bungle in het Purnululu NP zijn zeker de moeite waard. Je kan ook doorrijden naar Darwin of het Kakadu National Park, maar dat is toch wel 900 kilometer verder. In de Northern Territory maak je kennis met de overweldigende natuur van Australië en de intrigerende cultuur van de Aboriginals.

Gibb River Road map

De legendarische Gibb River Road
Als je in het noordwesten van Australië bent, en je bent op zoek naar de ruige wildernis, huur dan een 4WD-terreinwagen en denk er dan zeker eens over om de legendarische Gibb River Road te rijden. Een dirt track van 660 kilometer lang, dwars door het oorspronkelijke Australië; de wildernis van de Kimberley. “The Gibb” loopt van Broome of Derby aan de westkust naar Kununurra/Wyndham in het oosten van de staat.

Reis boeken naar de Kimberley?
Bekijk het reisaanbod van vier grote reisorganisaties naar West-Australië: De Jong Intra, Kuoni, Fox of World Ticket Center. Ben je meer op zoek naar een rondreis, tour, trip of safari? Of naar een vliegticket, hostel of vrijwilligerswerk? TunaFish geeft je graag advies over de mogelijkheden!

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>