Oud & New York!

2015 komt steeds dichterbij! En wat is een betere plek om het nieuwe jaar in te luiden dan in New York? Van de jaarlijkse Ball Drop op Times Square en andere feestelijkheden in heel Manhattan tot de evenementen in the Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. New York viert het nieuwe jaar in alle vijf de wijken van de stad!

Oud en nieuw New York

2015 komt steeds dichterbij! En wat is een betere plek om het nieuwe jaar in te luiden dan in New York? Van de jaarlijkse Ball Drop op Times Square en andere feestelijkheden in heel Manhattan tot de evenementen in the Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. New York viert het nieuwe jaar in alle vijf de wijken van de stad!

Kleurrijk het nieuwe jaar in
Een van de meest iconische evenementen tijdens New Year’s Eve is de spectaculaire Ball Drop op Times Square. De bal van deze 108 jaar oude traditie wordt aangedreven door 32.256 Philips LED-lampjes in meer dan 16 miljoen kleuren. Deze memorabele avond op Times Square begint al om 20:00 uur met het jaarlijkse Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve. Gepresenteerd door Ryan Secreast zullen er 38 live optredens plaatsvinden, onder andere van de nieuwe Global Welcome Ambassador van NYC, Taylor Swift. Om klokslag middernacht is de New Year’s Eve Wishing Wall, waarbij Times Square wordt bedekt met confetti met daarop duizenden wensen van mensen uit de hele wereld.

Maar naast de welbekende evenementen op Times Square zijn er nog tal van andere spectaculaire evenementen en activiteiten tijdens en na Oud & Nieuw in de vijf verschillende wijken van New York City. En combineer het eventueel met een onvergetelijke kerst in New York!

The Bronx
Speciaal voor het hele gezin neemt Thomas de stoomlocomotief kinderen en ouders mee op een gezellig sing-along avontuur waarbij ze Thomas kunnen helpen met het versieren van het station. Dit evenement maakt deel uit van de Holiday Train Show en vindt plaats in de botanische tuinen van New York.

Brooklyn
Geniet van het mooiste vuurwerk tijdens oudejaarsavond in het Prospect Park in Brooklyn. Dit gratis evenement is inclusief warme drankjes en allerlei entertainment. Toch liever binnen met Oud & Nieuw? Kom dan naar het optreden van Elton John in het Barclays Centre. Op 1 januari kun je een duik nemen op Coney Island tijdens het jaarlijkse Polar Bear Club New Year’s Day Swim.

Manhattan
Als je zin hebt in een groot feest met een geweldig uitzicht kun je op 31 december één van de Circle Line Sightseeing Cruises bijwonen in Manhattan. De cruise is inclusief hors d’oeuvres, een open bar, een DJ en een champagne toast om middernacht en biedt een prachtig uitzicht over al het vuurwerk in de stad.

oudjaarsavond New York city

In het Lincoln Centre vindt dit jaar voor de derde keer het dansfeest Ring in the Swing plaats met live jazz muziek, champagne en een diner. Voor de mensen die graag sportief het nieuwe jaar in gaan is er ook een hardloopwedstrijd op oudejaarsavond. De Emerald Nuts Midnight Run begint om 22:00 uur met muziek en optredens, gevolgd door een kostuum wedstrijd en eindigt om 23:59 met een run van ongeveer 6,5 kilometer waarbij je het nieuwe jaar tegemoet rent tijdens al het vuurwerk. Houd je van dance muziek? Kom dan naar Madison Square Garden voor een spectaculair dance concert met onder andere Diplo en Skrillex.

new york

Queens
Het Resorts World Casino in Queens host op 31 december een spectaculair nieuwjaarsfeest met een Hollywood thema op de allergrootste dansvloer van Queens. Op twee verdiepingen zullen live optredens van verschillende bands en DJ’s plaatsvinden. Een ticket is inclusief een champagnetoast en een leuke foto in één van de fotohokjes.

Staten Island
Trek je mooiste jurk uit de kast voor het New Year’s Eve Gala van het Hilton Garden Inn’s Nicotra’s Ballroom. Geniet van de lekkerste cocktails, een heerlijk diner, verschillende DJ’s, een champagnetoast en live beelden van Times Square. Lekker eten op oudejaarsavond? Ga dan naar Angelina’s Ristorante en geniet van heerlijke moderne en innovatieve Italiaanse gerechten.

Een stedentrip naar New York is o.a. te boeken via Arke.nl.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>