In het kustplaatsje Seaside wordt op 29 november de jaarlijkse ‘Pacific Power Parade of Lights’ georganiseerd. Hoewel er in het kustgebied van Oregon doorgaans weinig sneeuw valt, weerhoudt dat de inwoners van de Oregon Coast er niet van om in kerststemming te komen. Tijdens deze sfeervolle lichtjesparade worden niet alleen huizen en tuinen, maar ook auto’s en boten versierd met lichtjes en andere kerstdecoraties.

Christmas Boat Parade, Yaquina Bay, Newport

Lichtjesparade

Jaarlijks wordt de ‘Pacific Power Parade of Lights’ in Seaside georganiseerd om de wegen en wateren van de Oregon Coast in intieme kerstsferen te brengen. Zowel inwoners als toeristen kijken hier ieder jaar naar uit. Ook versieren inwoners gezamenlijk de Oregon Seaside dennenboom om het winterseizoen af te trappen. Dit jaar vindt de lichtjesparade in Oregon op 29 november plaats.

Ruig en gevarieerd kustlandschap

Als toeristen de lichtjesparade bezoeken, is het ook zeer de moeite waard om de rest van het kustgebied te ontdekken. Oregon Coast biedt zowel avonturiers als natuurliefhebbers een gevarieerd kustlandschap, wat bestaat uit enorme kliffen waar hoge golven tegen de rotsen slaan, rustige baaien, zandstranden en indrukwekkende bergen. In dit stukje Oregon kan de natuur haar eigen gang gaan, wat ook te zien is aan de vele diersoorten die er leven. Zeeleeuwen rusten uit in de baaien, door de aangrenzende zee trekken groepen walvissen en de bossen worden bewoond door herten en de Noord-Amerikaanse poema. Tevens zijn er op de stranden verschillende soorten kustvogels te spotten.

kustlijn-oregon

Walvissen spotten

Doordat de kust van Oregon voor iedereen toegankelijk is en groepen walvissen door de wateren langs de kust trekken, is ‘whale watching’ tijdens de wintermaanden een geliefde toeristische attractie. Walvissen worden het hele jaar door bij Oregon Coast gespot. Ook in de wintermaanden verblijven veel walvissen rondom de kust van Oregon.

walvissen-oregon
Bron foto’s: Desirae, Flickr

Naast de karakteristieke stad Portland, de vruchtbare Willamette wijnvallei en besneeuwde hellingen van Mt. Hood waar jaarlijks duizenden skiërs hun hart ophalen, staat Oregon ook bekend om haar ruige en ongerepte kustlijn, indrukwekkende natuur, toegankelijke outdooractiviteiten en Wild West avonturen. De lichtjesparade, bijzondere natuur en gezellige sfeer maken van Oregon Coast een prachtige plek om kerst te vieren!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>