Kleurrijk carnaval in Rio, swingende muziek in de straten van Salvador en de beroemde stranden Ipanema en Copacobana: Brazilië is het toneel voor de Olympische Spelen in 2016, het wereldwijde sporttoernooi dat iedere twee jaar wordt gehouden. Wil je een bezoek aan de spelen combineren met een rondreis, of mijd je de drukte liever? De reisspecialisten van Riksja Brazilië geven je een aantal tips waarmee je je rondreis op een slimme manier kunt samenstellen.

Rio de Janeiro Olympische Zomerspelen

De 28e Olympische Zomerspelen zullen in 2016 worden gehouden in Rio de Janeiro in Brazilië

Combineer de Spelen met een rondreis

De Spelen vinden plaats van 5 tot en met 21 augustus 2016 en worden spectaculair afgetrapt in Rio de Janeiro, dé stad van het beroemde Christusbeeld, sambabandjes op straat en het opwindende carnaval. Plan je een reis naar de Spelen en heb je tijd over? Reis dan vanuit Rio de Janeiro verder door het land. In pak ‘m beet vijftien dagen reis je langs de hoogtepunten van Brazilië en eindig je in een hangmat op een tropisch strand.

Brazilie Foz-do-Iguaçú

Foz do Iguaçu, de meest spectaculaire en grootste waterval ter wereld

Vijftien dagen Brazilië

Reis vanuit Rio naar de meest spectaculaire waterval van Zuid-Amerika: Foz do Iguaçu. Al wandelend kun je heel dicht bij het denderende water komen. Staat de wind ‘gunstig’, dan kun je behoorlijk nat worden.


Vlieg vervolgens verder naar het Amazonegebied. ’s Morgens vroeg werden we gewekt door de geluiden uit het regenwoud. Spot samen met een gids toekans en ara’s en leer hoe je naar piranha’s vist.

Brazilie vissen op piranha's

Vissen op piranha’s in het Amazonegebied in Brazilië: ‘s werelds grootste regenwoud!

Vanuit de jungle vlieg je verder naar El Salvador, de kleurrijkste stad van Brazilië. De stad is een mengelmoes van Indiaanse, Afrikaanse en Portugese culturen en dat zie je terug op elke straathoek. Slenter door de historische wijk Pelourinho, snuif de geuren uit restaurants op en doe een dansje mee met de locals op de muziek die overal uit de huizen klinkt.

Vanaf El Salvador reis je in ongeveer anderhalf uur door naar vissersdorp Itacimirim. Geniet op het strand van een ijskoude caipirinha en kom bij van alle indrukken van de reis.

Sla de Olympics over

Mijd je de drukte van de Olympische Spelen liever? Plan je bezoek aan Rio de Janeiro dan vóór of na het toernooi. Je kunt er ook voor kiezen om Rio de Janeiro en het nabijgelegen Ilha Grande en Paraty helemaal over te slaan. Alle drie de plaatsen zullen tijdens de Spelen erg druk zijn. Tip: plan je reis op tijd! Slaapplekken zijn zeer beperkt beschikbaar en aardig aan de prijs. Daarnaast stijgen de vliegticketprijzen vrijwel dagelijks.


riksja brazilie

Reizen tijdens de Olympische Spelen

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de bestemmingsexperts van Riksja Brazilië, onderdeel van Riksja Travel. Deze Brazilië-fanaten hebben zelf door het land gereisd en zijn goed op de hoogte over de reismogelijkheden tijdens de Olympische Spelen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>