Op reis met Tom Tom 2.0

Nog niet zo lang geleden waren navigatiesystemen wat saaie, stand-alone apparaten die ons keurig de weg vertelden. Niets meer, niets minder. Dezelfde vooruitgang die mobiele telefonie de laatste jaren heeft doorgemaakt, zien we nu terug in navigatiesystemen, en zelfs zo ver dat we nu ook op de weg 'social' verbonden kunnen zijn. Hoe het werkt? Reishonger zocht het uit.

TomTom Twitter

Kaarten van een groot deel van de wereld en onderweg op de bonnefooi zoeken naar hotels, integratie met Google en bestuurdersvriendelijke versies van Expedia en TripAdvisor. Ja, we hebben het nog steeds over navigatiesystemen, maar dan wel de 2.0 versie. TomTom heeft zijn nieuwe paradepaardje dan ook de trendy naam “GO LIVE 1005 WORLD” meegegeven.

Een nieuwe reisgenoot

Of je nu met de eigen auto richting Frankrijk of Spanje rijdt, een roadtrip door Australië en Nieuw-Zeeland maakt of met een camper door Amerika reist: met deze nieuwe TomTom heb je de wereld in pocketformaat bij je. Deze navigatieoplossing is namelijk standaard voorzien van kaarten van Europa (inclusief Turkije en Rusland), Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, de Verenigde Staten, Zuidelijk Afrika en Zuidoost-Azië. Losse kaarten kopen behoort hiermee tot het verleden.

Tom Tom 2.0: social media integratie

De TomTom GO LIVE 1005 WORLD biedt verder als eerste bestuurdersvriendelijke versies van populaire ‘social networks’ en online reisdiensten. Reizigers hebben in Engeland, Nederland, Spanje, Duitsland en Italië toegang tot bekende online reisdiensten, waaronder Expedia en TripAdvisor. Met Expedia en Tripadvisor kunnen vakantiegangers onderweg accommodatie-prijzen vergelijken, betrouwbare online reviews bekijken en de snelste of juist meest toeristische route naar een bestemming plannen. De naam van een hotel vergeten? Die ‘googlen’ we dan toch gewoon even met de TomTom! De TomTom GO LIVE 1005 WORLD navigeert daarna automatisch naar het gekozen zoekresultaat uit Google, een unieke functie!

tomtom_go_live googleVerder heeft de TomTom Go Live 1005 World een speciale Twitter-functie. Die maakt het mogelijk om de bestemming en de verwachte aankomsttijd online te delen met je volgers. De bestuurder zet de tweet klaar voor vertrek en kan zich vervolgens concentreren op de weg. Tijdens de reis wordt de verwachte aankomsttijd voortdurend automatisch geüpdatet. Alle bekende Twitter-functies zijn met de nieuwe TomTom optioneel te gebruiken. De automobilist heeft er verder geen omkijken naar en dat is wel zo prettig voor de verkeersveiligheid.

Live verkeersinformatie en weerberichten

Dat is echter niet alles, want met LIVE-diensten hebben reizigers in geheel Europa altijd en overal het meest actuele verkeersoverzicht. De TomTom signaleert vertragingen en geeft een alternatieve route. Je ziet precies waar de files, wegwerkzaamheden of opstoppingen zich op jouw route bevinden, en TomTom geeft diverse alternatieven, met daarbij je tijdswinst. Wel zo prettig om geen kostbare vakantietijd te verliezen in een file. Ook het actuele weerbericht is bij de TomTom met een druk op de knop op te roepen. Het eerste jaar is deze dienst gratis uit te proberen.

TomTom Go Live 1005 World

Is de Tomtom wat voor jou?

De TomTom GO LIVE 1005 WORLD is onder andere te gebruiken in alle Europese landen, in Australië en Nieuw-Zeeland, in Canada en de Verenigde Staten, de zuidelijke landen van Afrika en in Zuidoost-Azië (Brunei, Hongkong, Indonesië, Macau, Maleisië, Singapore, Thailand).

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>