De ongerepte natuur van Noord-Brazilië

Na de Olympische Spelen in bruisend Rio de Janeiro is het tijd voor ontspanning. En waar kan dat beter dan in het noorden van Brazilië; één van de meest ongerepte regio’s van het land. Het grootste regenwoud van de wereld - de Amazone – bevindt zich hier en je vindt er de mooiste wouden en rivieren met de grootste biodiversiteit in flora en fauna.

Amazonas Brazilië

Ontdek de ongerepte natuur van Noord-Brazilië!

Ontdek Noord-Brazilië

De noordelijke regio wordt gevormd door zeven staten, waaronder: Amapá (Macapá), Amazonas (Manaus), Pará (Belém), Rondônia (Porto Velho) en Tocantins (Palmas). De deelstaten zijn de perfecte bestemming voor ecotoerisme en avontuur.

Tocantins – indrukwekkend natuurpark Jalapão

Tocantins staat bekend om het staatspark Jalapão, gelegen in het oosten van de deelstaat. Het geweldige natuurpark bestaat uit zandduinen, watervallen, donkerrode rotsformaties, riviertjes en het is vooral populair bij wandelaars en mountainbikers. In de hoofdstad van de staat – Palmas – bevindt zich de gelijknamige rivier Tocantins, die langs het westen van de stad loopt. Deze plek is ideaal om te zwemmen, kanoën, roeien en zelf te genieten van het strand.


Jalapão Brazilie

Jalapão State Park herbergt de Fervedouro pool, één van de mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld.

Pará – de mooiste stranden en de botanische tuin van Bosque Rodrigues Alves

Ook Belém, de hoofdstad van Pará, is de bestemming bij uitstek voor natuurliefhebbers. Zeker de moeite waard om te bezoeken is Bosque Rodrigues Alves. Een botanische tuin met vele soorten flora en fauna. Ook is het mogelijk om in deze regio de amazonelamantijn te spotten; een zeekoe die in het stroomgebied van de Amazone voorkomt.

Bosque Rodrigues Alves

De prachtige botanische tuin Bosque Rodrigues Alves.

De mooiste stranden van Pará bevinden zich in Santarém, op ruim 1300 kilometer van Belém. Hier vind je stranden van meer dan 100 kilometer lang en met kristalhelder water. Een van de hoogtepunten van de regio is het witte strand van Alter do Chão, gelegen op 40 kilometer van Santarém, en door The Guardian verkozen tot het mooiste strand van Brazilië.

Amazonas – het grootste regenwoud van de wereld

De noordelijke deelstaat die misschien wel het meeste tot de verbeelding spreekt is Amazonas; de grootste deelstaat van Brazilië met natuurlijk het Amazoneregenwoud en met als hoofdstad Manaus. Het Amazonetheater in Manaus is een must-visit: een indrukwekkend operagebouw, ontworpen door de Italiaanse architect Celestial Sacardim.

Net buiten Manaus ligt Presidente Figueiredo, midden in het regenwoud. Hier bevinden zich vele watervallen en de mooiste rivieren en rotsen.

Presidente Figueiredo

Presidente Figueiredo.

Amapá – het meest noordelijke puntje van Brazilië

Amapá ligt op het meest noordelijke puntje van Brazilië waar de staat grenst met Frans-Guyana, Suriname, de Atlantische Oceaan en de Braziliaanse deelstaat Pará. De hoofdstad van Amapá – Macapá – ligt precies op de Evenaar en wordt gemarkeerd door het monument Marco Zero.

Fortaleza De São José de Macapá

Fortaleza De São José de Macapá.

In het centrum van de stad bevindt zich het Fortaleza De São José de Macapá. Een indrukwekkend fort met muren van zo’n 15 meter hoog dat werd geopend in 1782.

Rondônia – rivieren en sportvissen

De deelstaat Rondônia ligt in het noordwesten van Brazilië. Vanuit de hoofdstad Porto Velho kunnen reizigers vanaf de Madeira rivier kennismaken met de lokale vegetatie en zelfs rivierdolfijnen spotten. De Guaporé rivier loopt langs de grens tussen Rondônia en Bolivia en staat vooral bekend om de sportvisactiviteiten. Vis vind je hier veelvuldig terug in de lokale keuken: visstoofpotjes en gegrilde vis kom je hier regelmatig op de menukaart tegen.

Guaporé rivier

Zonsondergang op de Guaporé rivier.

Ook reizen naar Noord-Brazilië?

Ontdek het echte Brazilië met www.brazilieonline.nl.

Laatste berichten van Martijn (alles zien)
  1. Linda | travellersoftheworld zegt:

    Wat een ontzettend mooie foto’s! Bij Brazilië heb ik helemaal geen beeld eigenlijk, maar het ziet er heel mooi uit

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>