Naivasha: een safariwalhalla voor de sportieveling!

Afrika, het land van de safari! Dagenlang rijd je rond in een safarivan om de vetste wilde dieren te spotten. Ontzettend gaaf natuurlijk, maar na een paar dagen urenlang op je billen gezeten te hebben, wil je ook wel eens iets anders. Spot wildlife vanaf de rug van een paard, of ruil deze viervoeter in voor een stalen ros en voel je op en top Hollands tussen de zebra’s. Liever wandelen? Ook dat kan! Trek je wandelschoenen aan en maak een prachtige wandeling rondom Lake Naivasha, terwijl de giraffen je nauwlettend in de gaten houden. Toch ook weer niet zó sportief aangelegd, maar wel eens zin in iets anders dan de wagen? Trek een zwemvest aan en stap het bootje in om wildlife te spotten vanaf het water. Ontdek Naivasha tijdens een van deze vette safari’s!

Vanuit de Keniaanse hoofdstad Nairobi duurt het zo’n 2 uur om met de auto in Naivasha te komen. Tijdens de rit kom je langs een instagramwaardig uitzicht over de Great Rift Valley, een vallei die loopt van Syrië tot Mozambique. Een uitstekende plek om alvast wat jaloersmakende foto’s te schieten! Na een hobbelige rit kom je aan in de groene omgeving van Lake Naivasha. Verblijf bijvoorbeeld bij Camp Carnelley’s (hier hebben ze overheerlijke pizza!), of blijf slapen bij de Sanctuary Farm waar ze onwijs veel verschillende activiteiten aanbieden!

Al paardrijdend de Afrikaanse natuur bewonderen

Ben jij helemaal paardengek? Dan is de Sanctuary Farm the place to be! Één van de activiteiten die je via de Sanctuary Farm kunt doen is namelijk paardrijden rondom het Naivashameer. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom om een viervoeter te bestijgen. De beginners kunnen ontspannen achter de guide aan hobbelen, terwijl de meer gevorderden onder ons ook het aangelegde springparcours kunnen trotseren. Tijdens het paardrijden herkennen wilde dieren je niet als een persoon, waardoor je nóg dichter bij de wilde dieren kan komen. Spot tijdens het rijden grote groepen zebra’s, waterbuffels en giraffes. Een ervaring om niet te vergeten!

paardrijsafari Naivasha

Wandelen tussen de wilde dieren

Om de Conservancy van de Sanctuary Farm te betreden betaal je als volwassen persoon 500KES (5 Dollar) en voor kinderen 250KES (2,50 Dollar). Direct wanneer je de poorten binnenrijdt zie je verschillende wilde dieren die rustig staan te grazen. Je parkeert de auto en kunt starten met je wandeling. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar let wel op! Houd een grote afstand tussen jou en de wilde dieren en kom niet te dicht bij de waterkant. Hier kunnen zich namelijk nijlpaarden bevinden, die vanaf de kant niet goed zichtbaar zijn, en zij houden niet van ongewenst bezoek. Het zal niet vaak voorkomen dat je zo dicht bij de wilde dieren kunt komen, zonder de bescherming van een auto of boot om je heen. Dit brengt een ware adrenaline rush met zich mee, maar vergeet ook vooral niet te genieten van deze prachtige omgeving!

Op het terrein heeft de Sanctuary Farm een biologisch restaurant waar je lekker kunt lunchen en dineren. Maak vooraf een reservering, het diner komt namelijk in een heerlijke buffetvorm. Het restaurant bevindt zich op een verhoogde veranda, waardoor je een mooi uitzicht hebt over Lake Naivasha. Ga je hier ’s avonds zitten dineren, dan is de kans groot dat je nijlpaarden ziet grazen en hyena’s ziet lopen. Dat is pas eten met een view!

Wandelsafari Sanctuary Farm Naivasha

Wandelsafari Sanctuary Farm

Baby giraffe Sanctuary Farm Naivasha

Een baby giraffe tijdens de wandelsafari op de Sanctuary Farm

Ronddobberen op Lake Oleidon

Een andere manier om wildlife te spotten is vanuit een bootje. Trek het knaloranje reddingsvest aan en ga in een klein motorbootje het meer op. Veel mensen doen dit op Lake Naivasha, maar op zo’n 10 minuten rijden ligt het kleine broertje, Lake Oleidon. Dit kleinere meer is minder ontdekt bij de toeristen, wat zorgt voor een meer unieke ervaring tijdens je bootsafari! Spot tientallen nijlpaarden die je vanaf het wateroppervlak nauwlettend in de gaten houden en zie groepjes everzwijnen (pumba’s) rondrennen langs de waterkant. Probeer daarnaast de giraffen, zebra’s, waterbokken en buffels te ontdekken, terwijl je nog een slokje neemt van je welverdiende Tusker. Ook voor de vogelliefhebber is dit een waar paradijs, vergeet dan ook zeker niet je verrekijker mee te nemen!

bootsafari vriendengroep Lake Oleidon - Naivasha Kenia

Bootsafari Lake Oleidon

Nijlpaarden in Lake Oleidon

Nijlpaarden in Lake Oleidon

Nijlpaard in Lake Oleidon

Nijlpaard in Lake Oleidon

Pelikanen in Lake Oleidon

Pelikanen in Lake Oleidon

Activiteiten rondom Naivasha

Rondom Naivasha zijn er diverse andere leuke activiteiten te doen! Ga bijvoorbeeld fietsen in Hell’s Gate National Park en klauter voor de afwisseling door de kloof. Heb je de Lion King gezien? Dan herinner je vast wel de tranentrekkende scene waarin Mufasa sterft. Het decor van deze scene is gebaseerd op deze mysterieuze kloof. Hoe vet is dat?!

Daarnaast kun je ook een uitstapje maken naar Mount Longonot. Trek je wandelschoenen aan, smeer een royale laag zonnebrand op en zorg voor een goed gevulde fles water: tijd voor een heerlijke hike! In zo’n anderhalf uur kun je deze vulkaan beklimmen en word je getrakteerd op een prachtig uitzicht. Nog energie over? Het is mogelijk om in 2 à 3 uur rond de kraterrand te wandelen.

Tekst en foto’s: Marieke van Kuppeveld

Meer weten over bijzondere highlights van Kenia?

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>