Naar de Noordkaap in de Middernachtzon

De Noordkaap is voor veel reizigers een ultiem reisdoel. Zeker voor Scandinavië liefhebbers, maar ook voor hen die de halve wereld al hebben gezien. Ga je in de zomer, dan kun je dankzij de Middernachtzon maar liefst 24 uur lang genieten van een geweldig uitzicht!

Bucketlist

Wellicht een vreemde vergelijking vanwege de enorme afstand, maar we durven het aan om ze naast elkaar te leggen. Al is het alleen al omdat het unieke bestemmingen zijn: de Noordkaap in Noord-Noorwegen en Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika. Ze zijn maar liefst 11.735 kilometer van elkaar verwijderd en toch hebben ze een aantal raakvlakken. Allereerst zijn het respectievelijk het noordelijkste en het zuidelijkste (toeristische) punt van hun continent. Daarnaast hebben beide bestemmingen een groot aanbod in wildlife. Maar bovenal zijn het bestemmingen die bij menig reiziger op de bucketlist staan. Gelukkig maakt Scandinavië-specialist Voigt Travel het deze zomer mogelijk om de Noordkaap van je bucketlist af te strepen.

De Noordkaap is voor veel reizigers een ultiem reisdoel

De Noordkaap is voor veel reizigers een ultiem reisdoel

Hoe noordelijker, hoe mooier

De inwoners van Scandinavië weten het al veel langer: hoe noordelijker je gaat, hoe mooier en ruiger het wordt. En laat de Noordkaap zich nou net in het uiterste noorden van Noorwegen bevinden. Waar je voorheen dagen of zelfs weken onderweg was om met eigen auto aan de bovenkant van onze aardbol aan te komen, daar vlieg je tegenwoordig al in 4 uurtjes rechtstreeks vanuit Nederland naar Noord-Scandinavië. Voor de ideale rondreis in Noord-Europa vlieg je naar de poolcirkel. Naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, om precies te zijn. Daar staat de huurauto voor je klaar en kan het avontuur beginnen.

Highlights onderweg naar de Noordkaap

Scheur niet direct na aankomst naar de Noordkaap. Er is onderweg nog zoveel moois te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de bekendste inwoner van Rovaniemi: de Kerstman! Ook in de zomer is deze goedzak in Santa Claus Village te ontmoeten. En als je er toch bent kun je meteen ook je kerstkaarten versturen, inclusief stempel van de Kerstman. Heb je dat alvast maar gedaan.

Het ultieme reisdoel blijft natuurlijk de Noordkaap. Overnacht onderweg in Fins Lapland in authentieke bungalows, mét sauna (hoe kan het ook anders in Finland), en zie het landschap langzaam van taigabossen in toendra veranderen. Dacht je dat ze in Lapland geen files kennen? Dan heb je het mis. De oorzaak en het uitzicht zijn echter een stuk aangenamer dan in Nederland of België. Regelmatig moet je op de rem voor een kudde rendieren, die je met hun kenmerkende loopje even duidelijk maken dat haast nergens voor nodig is in dit deel van Europa!

Regelmatig moet je op de rem voor een kudde rendieren in Noord-Noorwegen

Regelmatig moet je op de rem voor een kudde rendieren

24 uur zon per dag

“We moeten wel een beetje doorrijden, want we willen voor het donker op onze volgende locatie zijn.” Ook in dat geval heb je alle tijd. Tussen 11 mei en 2 augustus is er in dit deel van Scandinavië namelijk sprake van de Middernachtzon, wat betekent dat de zon helemaal niet onder gaat! 24 uur per dag zon. En wie zei dat je voor de zon naar het zuiden van Europa moest gaan? Nog een reden dus om het rustig aan te doen.

Via glooiende wegen, uitgestrekte vlaktes en de Noordkaaptunnel doemt in de verte langzaam de enorme rots van de Noordkaap op. Neem hier uitgebreid de tijd om naar het einde van de wereld te staren. Bij voorkeur zo laat mogelijk op de dag, tijdens het moment waarop de zon te horizon aantikt en meteen weer omhoog komt. Het enige wat je hier ziet zijn gelijkgestemden. Reizigers die net als jij eindelijk de Noordkaap van hun bucketlist kunnen afvinken. En papegaaiduikers. Deze bijzondere vogels hebben het noordelijkste punt van Europa gekozen om op hun eieren te broeden. En daarin geven we ze groot gelijk. Het ultieme reisdoel is gehaald; de Noordkaap, check!

Papegaaiduikers Noordkaap

Maak beslist een excursie naar de zeevogelkolonie van Gjesværstappan

Tekst en foto’s: Voigt Travel

Zelf naar de Noordkaap reizen?

Wil jij ook deze ultieme reisbestemming in Noord-Scandinavië van je bucketlist afvinken? Noord-Europa specialist Voigt Travel biedt je de mogelijkheid! Boek een reis naar de Noordkaap en sta deze zomer op het noordelijkste puntje van Europa. Bekijk alle Noordkaap reizen van Voigt Travel. Ook camperreizen behoren tot de mogelijkheden.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>