Martinhal heeft het meest kindvriendelijke hotel van Lissabon

The World's First City-Centre Elegant Family Hotel. Zo noemt Martinhal Chiado haar vestiging in hartje Lissabon. Kindvriendelijkheid met stijl in de hoofdstad van Portugal. Anna verbleef een aantal dagen in Lissabon met haar ouders om dit te ondervinden.

De stad is geen speeltuin

Citytrips zijn doorgaans niet de meest ideale reizen met kleine kinderen. De drukte op straat, het gesleep met een kinderwagen. Vaak weinig speeltuintjes. Na de tweede kathedraal zijn ze er wel helemaal klaar mee en laten dat weten ook. En de accommodatie is ook niet altijd een feest. Vaak maar één kamer. Als de kleine slaapt moet je fluisteren. Soms maar één groot bed, of een los bed waarin het kleintje bijna verdrinkt. Martinhal pakte het daarom anders aan. Een citytrip met kinderen moet vooral makkelijk en ontspannen zijn. En dus moet je een goede uitvalsbasis hebben. Vanuit die visie opende Martinhal Chiado twee jaar geleden in Lissabon haar deuren.

Fijne kindvriendelijke stad

Lissabon leent zich uitstekend voor een citytrip met kinderen. Fijne parken met speeltuintjes, een ocenarium, een fijn klimaat en bovenal vriendelijke Portugezen die altijd weer vertederd lijken te worden van kleine blonde kindjes. En ze graag een aai over hun bol geven. Een prima plek dus. De locatie van Martinhal Chiado is centraal in de gelijknamige wijk. Op een paar honderd meter van een metro- en treinstation. Ook de oevers van de Taag zijn niet ver. Wel staat het hotel halverwege de top van één van de zeven heuvels waarop Lissabon is gebouwd. Dat betekent een klimmetje langs de brandweerkazerne richting het hart van de wijk Chiado waar je meteen in de stadse drukte terechtkomt. Of een wandeling naar bergaf richting de Taag om zo in een minuutje of tien naar Praça do Comércio te wandelen. Rustig en vlakbij de drukte, een ideale locatie eigenlijk.


Vriendjes met de kleine vos

Het oude pand bestond voorheen uit een aantal uitgeleefde appartementen. Na een stevige renovatie zijn 37 appartementen van verschillende afmetingen ontstaan. Met op de begane grond het leuke restaurantje The M bar family cafe. Een levensgrote BMW staat in een hoek als speeltoestel geparkeerd. Een schattige Isetta. Anna kruipt meteen achter het stuur. Een visitekaartje van iedere Martinhal locatie. Naast Lissabon beschikt Martinhal namelijk over nog drie locaties. Dat zijn echt resorts in de nabijheid van de zee. Zoals in Cascais bijvoorbeeld, op zo’n 30 kilometer van Lissabon. Daar staat een mooie groene VW T1 te pronken. De andere twee resorts bevinden zich in Sagres en Quinta in de zonnige Algarve. De M bar family cafe is de plek waar ‘s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet wordt geserveerd. Met gekleurde plastic schaaltjes en bekertjes voor de kleine gasten. Die in een kinderstoel of aan hun eigen kleine tafeltje hun ochtendmaaltje naar binnen werken. En tussendoor nog even een mooie kleurplaat maken. In de avonduren is het gezellig restaurant met natuurlijk een speciaal kindermenu. Want dat staat bij Martinhal centraal. Dat ondervond Anna al bij het inchecken toen ze een geel tasje met spulletjes kreeg aangereikt. Potloden, kleurplaten en Raposinhos, Portugees voor kleine vos, omgedoopt tot de huisvos. Stevig in haar armpjes geklemd viel ze diezelfde avond met de knuffel in slaap.

Kindvriendelijk

Schattige kinderbedjes, een laag toilet met een verkleiner, eigen servies en bestek. Eigenlijk is overal aan gedacht om een verblijf voor kinderen zo gewoon mogelijk te maken. Alles bij de hand, net als thuis. Alleen nu in een best luxe appartement met een aparte slaapkamer. En een volwaardige keuken waar je prima zelf een maaltje kunt bereiden. Een ruime zithoek met genoeg ruimte voor kinderen om te kunnen spelen. Dat doet liever beneden, nadat ze er lucht van had gekregen dat er zich een ballenbak in het pand bevond. Want hier onderscheid Martinhal zich echt. Een keurige speelruimte voor kinderen van alle leeftijden. En een klimmuur. Een deurtje verder zit de kidsclub. Dat kun je oneerbiedig een kinderopvang noemen. Tot een uur of tien ‘s avonds zijn hier twee begeleiders aanwezig die met de kinderen bezig zijn. In een mooie ruimte bomvol speelgoed. Een uitkomst als je bijvoorbeeld eens rustig met zijn tweeën wilt dineren. Of gewoon even zonder het kroos de stad in wilt overdag. Met een gerust hart kun je ze hier achterlaten. En het mooie is dat al deze faciliteiten onderdeel van de kamerprijs zijn. Een mooie extraatje in een toch al kindvriendelijke stad.

Op uitnodiging van Martinhal verbleven we in Martinhal Chiado. Met behulp van Visit Lisboa verkenden we de stad.

Jos
Latest posts by Jos (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>