Verkoop je oude reisgidsen

Heb je nog een oude Lonely Planet liggen? Ben je net terug van een reis naar de Solomon Islands en lijkt het je onwaarschijnlijk dat je er terugkeert? Verkoop dan je reisgidsen en reisboeken.

reisgidsen

Het idee van de nieuwe website GuideGecko is even briljant als simpel: een site waarop reizigers hun oude reisgidsen kunnen verkopen. Heb jij nog een (on)gebruikt exemplaar liggen, dan kun je deze bij GuideGecko aan andere reizigers te koop aanbieden.

Zo gepiept

Door het ISBN-nummer in te vullen, komt automatisch de titel, de auteursnaam en een beschrijving van het boek naar boven. Dat scheelt weer het bedenken van een advertentietekst. Daarna mag je zelf de verkoopprijs en de verzendkosten bepalen. GuideGecko krijgt uiteindelijk 15% van de opbrengst. Daarnaast betaal je $ 0,99 per advertentie.

Al met al niet verkeerd, want De Slechte en andere tweedehandsboekenwinkels betalen schandalig lage prijzen voor prima recyclebare landen- en stedengidsen. O ja, GuideGecko handelt ook in kookboeken, dus rommel ook even door je keukenkastjes.

 1. Ingrid Volkersz zegt:

  Hallo,
  Ik heb 2 doosjes vol met oude reisgidsen uit de 70-, 80- en 90tiger jaren.
  Is daar ook interesse voor? Indien gewenst kan ik het meer specificeren.
  Tegen elk aannemelijk bod
  Groet, Ingrid

  • Ik denk dat verzendkosten groter zijn dan de waarde van de boeken. Heb er hier ook nog liggen. Denk kringloop winkel?

  • Ludo Houben zegt:

   Hallo
   Ik ben een oud reisleider/gids bij een Belgisch reisorganisator,vooral culturele rondreizen over de hele wereld
   Ben in bezit van groot aantal reisgidsen.
   Meeste in goede staat
   Zijn te koop aan gunstige prijs
   2/3/4 euro het stuk
   Indien interesse mijn email adres
   Flio@hotmail.be
   Woon in Tongeren België
   Groetjes

 2. Is er ook een verzamelaar van echt oude Michelin reisgidsen uit de jaren 60? Ik geef ze liever aan een liefhebber weg dan ze bij het oud papier te doen…

 3. Ik heb een aantal (reis)gidsen over Belize. We waren van plan om naar dit land te gaan emigreren maar hebben nu andere plannen. De gidsen zijn nog niet gebruikt en zijn als nieuw. Interesse…stuur me dan een mail en dan stuur ik je een lijst.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>