Madrid: biertjes voor € 0,50

Budweiser

Een bar in Madrid lacht de crisis in het gezicht uit. Met prijzen waar geen enkele andere bar tegenop kan, weet Outlet een groot publiek te trekken. Wat voorbeelden van de prijzen die ik gisteravond tegenkwam.

  • Caña (0,20 liter bier):  € 0,50
  • Jarra de cerveza (2 liter bier): € 4,-
  • Copa (mixdrankje): € 1,50
  • Café: vanaf € 0,60

Het ging hier, zo verzekerden de Madrilenen die mij meenamen, niet om een happy hour maar om prijzen die elke dag en avond gelden.

Het geheim
Met krijt staan op schoolborden de prijzen gekalkt. Ook leggen de eigenaars het bedrijfsmodel erop uit: scherpe afspraken met leveranciers maken en met grote hoeveelheden tegelijk inkopen. In plaats van het in Madrid zo populaire Mahou of San Miguel heeft de bar Budweiser op tap.

Als je toch in Madrid bent…
Outlet is gevestigd in de wijk Chueca, de favoriete wijk van gay en hip Madrid. Groot kans dat je hier dwars doorheen loopt wanneer je de alternatieve winkeltjes in de straat Fuencarral afstruint. Je vindt Outlet in Calle de la Libertad 17:

outlet-bar-madrid-map-kaartje-plattegrond1

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>