Limerick in vijf hoogtepunten

Heeft de lyrische naam –die overigens op geen enkele wijze gerelateerd is aan de dichtvorm- je nog niet weten te overtuigen om een bezoek aan het Ierse Limerick te brengen? Wellicht kunnen dan onderstaande tips je overhalen om dit schattige plaatsje niet over te slaan gedurende een reis door Ierland. Want hoewel Limerick misschien niet heel groot is, is het een stadje met veel charme en verborgen hoogtepunten.

Trip down Lucky Lane

Snuisterijen van het vreemdste soort en vintage tot waar het oog reikt, dat vat ‘Lucky Lane’ het beste samen. Deze winkel is net even anders dan wat je gewend bent en is ook voor Limerick een unicum. De piano in de lange gang tot het daadwerkelijke pand is zo ongeveer het enige dat niet te koop is, maar je wordt van harte uitgenodigd er een deuntje op te spelen of even te oefenen als je wilt. Binnen is het net de winkel van Sinkel, in de zin dat je echt alles hier kan krijgen. Van chique jurken tot biker jackets, van meubels tot theeservies en van Harry Potter-merchandising tot lokale kunstwerken. You just might get lucky at Lucky Lane!

Lucky Lane staat garant voor uren snuffelplezier in Limerick

Lucky Lane staat garant voor uren snuffelplezier in Limerick

Storm in een glas thee

Goed verscholen in een mini-straatje genaamd Foxes Bows vind je de meest relaxte tearoom van heel Limerick: The Stormy Teacup. Je stapt binnen in een wat donkere ruimte vol met boeken en fijne banken waar je prima kunt loungen en als je de trap naar boven neemt, kom je in het echte tearoom-gedeelte terecht. Een heerlijk chaotisch samenraapsel van twee- of meerderehands tafels, banken en  stoelen, die duidelijk bedoeld zijn om voor langere tijd in te genieten. Het oneindige aanbod van boeken gaat ook hier door, net als de overheerlijke selectie aan natuurlijk theeën, koffies, taarten en chocolademelk. Nergens anders vind je een ware Galaxy-chocolademelk (met discodip, wat wenst een mens nog meer?) en alleen dat is al de moeite waard om je heerlijk weg te laten zinken in de fijne feauteuils van the Stormy Teacup.


Het kan zomaar voorkomen dat tijdens een belangrijke rugbywedstrijd deze tent even gesloten is

Het kan zomaar voorkomen dat tijdens een belangrijke rugbywedstrijd deze tent even gesloten is

The Milk Market

De smalle straatjes die de hoofdstraat, O’Connell street, doorkruisen komen uiteindelijk allemaal uit op één plek; the Milk Market. Doordeweeks oogt het hier kaal, grauw en saai. Alle tentjes zijn dicht en de Market zelf is een leeg en afgesloten terrein. Maar op vrijdag begint het hier echt te leven. De semi-overdekte markthal is van vrijdag tot en met zondag in bedrijf en dan is het er ook een drukte van jewelste, zowel in de hal zelfs als op de straatjes eromheen. Lokale producenten verkopen hier dan hun waren, zoals kaas, brood, fruit en groenten. Maar ook kleding en andere snuisterijen behoren tot het aanbod. Elke dag heeft een andere focus en dus is het elke dag opnieuw een feest om hier heen te gaan!

De Milk Market is in het weekend dé plek om boodschappen te halen

De Milk Market is in het weekend dé plek om boodschappen te halen

Tapdans en livemuziek in the Locke

Als je The Locke niet kunt vinden, dan vindt The Locke jou wel. Er is geen andere plek in Limerick die zo beroemd is als deze pub en gelukkig is de faam ook meer dan terecht. Gelegen op steenworp afstand van het kasteel biedt the Locke een prachtig terras aan het water, maar eigenlijk is het binnen nog vele malen leuker. De beste Guinness vloeit hier rijkelijk en wordt begeleid met folky livemuziek, Ierse (tap)dance intermezzo’s (feel free to join and learn) en natuurlijk ook de betere maaltijden uit de Ierse keuken. Alle ingrediënten voor een perfecte avond dus.

Wandeling langs Limerick Castle

Limerick krijgt haar sprookjesachtige uitstraling voornamelijk dankzij het kasteel aan de voet van de Shannon. Het kasteel zelf is niet extreem indrukwekkend, maar het uitzicht vanuit de stad erop des te meer. Geniet van een heerlijke wandeling langs de rivier en laat je imponeren door dit stukje historie midden in het centrum!

Centraal punt van de stad is het kasteel

Centraal punt van de stad is het kasteel

Klein maar fijn

Limerick is een stad die zeker niet mag ontbreken op een tour langs de westkust van Ierland. Het centrum is compact en overzichtelijk en dus goed beloopbaar. Vanuit het centrum valt vooral de fantastische ligging van Limerick op; de groene heuvels doemen op achter het sprookjesachtige kasteel in het centrum. Een ideale uitvalsbasis dus waar je je ook nog eens geweldig onder kunt dompelen in de Ierse cultuur!

Vlakbij het kasteel tref je ook deze prachtige kathedraal

Vlakbij het kasteel tref je ook deze prachtige kathedraal

Lokaal lekkers te over op de Milk Market

Lokaal lekkers te over op de Milk Market

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>