Kerst en Oud & Nieuw in Brazilië

Ga je voor een koude, witte kerst in eigen land of kies je voor warme, kleurrijke kerstdagen in Brazilië? Het Zuid-Amerikaanse land staat bekend om haar uitbundige feesten. Kerstmis en Oud & Nieuw zijn geen uitzonderingen. Van de grootste drijvende kerstboom ter wereld en feestelijke parades tot aan aftellen naar het nieuwe jaar op het strand van Copacabana: een kerstvakantie in Brazilië is in één woord sensationeel.

Brasil, Rio de Janeiro, RJ. 01/01/2011. Queima de fogos na Praia de Copacabana durante a virada de ano, na zona sul do Rio Janeiro. - Crédito:PAULO VITOR/AGÊNCIA ESTADO/AE/Codigo imagem:77986

Verwelkom het nieuwe jaar als een local! Fotocredits: Paulo Vitor

Oudejaarsavond op Copacabana

Spectaculair vuurwerk, live muziek en non-stop dansen op het beroemde strand van Copacabana in Rio de Janeiro: zo verwelkomen de Brazilianen het nieuwe jaar. Tijdens Réveillon, oftewel Oud & Nieuw, trekken 2 miljoen bezoekers naar het strand voor een waanzinnig feest. Proef de unieke sfeer die je doet denken aan carnaval. Het verschil met carnaval is dat de Brazilianen zich op oudejaarsavond geheel in het wit kleden, zij geloven erin dat dit geluk brengt voor het nieuwe jaar. Neem je champagne mee en geniet van het mooiste feest van het jaar!

Grootste drijvende kerstboom ter wereld, foto Alexandre Macieira

De grootste drijvende kerstboom ter wereld in de Rodrigo de Freitas lagune in het hart van Rio de Janeiro, foto Alexandre Macieira

Grootste drijvende kerstboom ter wereld

Wil je de grootste drijvende kerstboom ter wereld zien? Bezoek dan de Rodrigo de Freitas lagune in het hart van Rio de Janeiro. Al twintig jaar lang drijft op het water een 85 meter hoge stalen kerstboom, die tot en met de piek versierd is met 3,1 miljoen kerstlampjes. Het gevaarte dat ruim 542 ton weegt, staat ieder jaar in een ander thema. Dit jaar symboliseert de lichtshow de kracht van vernieuwing en verjonging. Het meer waar de kerstboom op drijft, zal tijdens de Olympische Spelen van 2016 het domein zijn van de roeiers en de kanoërs.

01_11_2015_30Natal Luz de Gramado. Grande Desfile de Natal. Foto Cleiton Thiele/SerraPress

Natal Luz, een van de grootste kerstfestivals ter wereld. Fotocredits: Cleiton Thiele

Feest van het licht in kersthoofdstad Gramado

Een van de grootste kerstfestivals ter wereld wordt Natal Luz, oftewel ‘het licht van Kerstmis’ genoemd. Het vindt jaarlijks plaats in Gramado, dat in het zuiden van Brazilië ligt in de staat Rio Grande do Sul. De stad wordt met recht de ‘kersthoofdstad van het land’ genoemd. Zo zijn de straten van Gramado versiert met kerstbomen en knipperen meer dan 54.000 ledlampjes vrolijk mee op de kerstmuziek. Dit jaar vindt de dertigste editie van Natal Luz plaats, daarom zijn de meer dan 500 concerten, shows en parades uitbundiger dan ooit. De festiviteiten zijn al in volle gang, want het festival is al op 30 oktober begonnen. Gelukkig duurt het nog tot en met 17 januari 2016 voordat de lichten weer gedoofd worden.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)
  1. Zeny | youngfreeandtraveling.nl zegt:

    Superleuk! Ik ga zelf half januari naar Brazilië dus ik zal het meeste van de festiviteiten missen, maar misschien kan ik nog wat van Natal Luz meekrijgen. Thanks voor de tip!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>