Kleinschalig overnachten in Gambia

Waar de kou inmiddels bezit heeft genomen van ons land, schijnt de zon in Gambia het hele jaar. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een of twee weken te genieten op deze populaire strandbestemming. Er zijn genoeg fijne mainstream resorts te vinden, maar wist je dat Gambia ook leuke boutique stijl accommodaties heeft? Kleinschalig overnachten in Gambia, wij zetten er 5 op een rij.

Ngala Lodge

Een kleinschalig en stijlvol hotel dat garant staat voor pure rust. Een oud koloniaal herenhuis met Afrikaanse elementen omringd door een heerlijk rustige tuin. Ngala Lodge bevindt zich boven op een klif in Bakau. De perfecte plek voor stellen (zonder kinderen), waar je geniet van een prachtig uitzicht en ondergaande zon. Tel daar de culinaire hoogstanden bij op en je vakantie kan niet meer stuk.

Balafon Beach Resort

De ligging van het resort is ideaal: aan een heerlijk zandstrand, in de buurt van de populaire Senegambia strip en pal naast de Poco Loco Beach Bar waar je kunt genieten van een hapje en drankje. Balafon is een Adult Only resort waarbij de minimale leeftijd van de gasten 16 jaar is. Verdeeld over 16 Afrikaanse huizen telt het resort slechts 64 kamers en doet het heel knus aan.

Balafon Beach Resort

Balafon Beach Resort

Mandina River Lodge in Maka Sutu

In het hart van de Afrikaanse bossen ligt de Mandina River Lodge. Voor rust en stilte ben je er aan de oever van de Gambia-rivier op de juiste plek. Je overnacht in een lodge waar talrijke vogelsoorten, hagedissen en bavianen zich volop laten zien. Geen wonder dat Mandina River Lodge is opgenomen in het boek ‘1001 escapes to make before you die’. Een must voor degenen die op zoek zijn naar ’s werelds meest bijzondere plekken. En die prijs stellen op een prima keuken.

Mandina River Lodge in Maka Sutu

Mandina River Lodge in Maka Sutu

Bakotu Hotel

Midden in het knusse Kotu ligt Bakotu, een klein hotel met een groot hart. Je luxe kamer in een van de schilderachtige witte huisjes kijkt uit op de exotische tuin. Vanuit je luie stoel bij het zwembad bewonder je vogels en apen. De mangrovebossen van de Kotu-rivier liggen om de hoek, lokale gerechten eet je overal in de buurt en zelfs een rondje golf is mogelijk voor de liefhebber.

Bakotu Hotel

Bakotu Hotel

Leo’s Beach Hotel

Voor een inspirerende en ontspannende tijd ben je bij Leo’s Beach Hotel helemaal op je plek. Het chique boutique hotel met Afrikaanse accenten wordt gerund door een Oostenrijks echtpaar bij wie service hoog in het vaandel staat. Het moderne gebouw heeft vijf tweepersoons slaapkamers en een suite. Het balkon met uitzicht op de tropische tuin en de Atlantische Oceaan maakt het helemaal af.

Leo's Beach Hotel

Leo’s Beach Hotel

Kleinschalig overnachten Gambia

Deze tips voor kleinschalig overnachten in Gambia worden aangeboden door The Gambia Tourism Board. Meer informatie over Gambia? Check www.ontdekgambia.nl.

kleinschalig overnachten Gambia

Kiezen voor kleinschalig overnachten helpt ook de lokale bevolking in Gambia.

Latest posts by Martijn (see all)
  1. iris lengkeek zegt:

    Vind het niet prettig om in grote hotels te zijn. Ik ga met 4 pers. Ik en mijn 3 kinderen 17/19/20

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>