Als grote liefhebber van de Duitse kerstmarkten bleef ik in Parijs op mijn honger zitten. De kerstmarkten in Parijs zijn niet zo groot (om maar niet gewoon klein te zeggen) en zijn niet erg gezellig. Ze moeten het vooral van hun locatie hebben. Toegegeven, het heeft wel iets om de kraampjes van een kerstmarkt af te struinen aan de voet van de Eiffeltoren, langs de weidse Champs-Elysées of op de heuvel van Montmartre.

Kerstshoppen in Parijs

Musée du Louvre en Champs-Elysées

De Parijse kerstmarkten mogen dan geen aanrader zijn, Parijs op zich is dat wel. Breng zeker eens een bezoek aan het Musée du Louvre. Dit uitgestrekte museum huisvest een collectie beroemde kunstwerken waarvan de Mona Lisa het puntje van de zalm is. Verder was ik erg onder de indruk van de Champs-Elysées. Deze ruime winkelstraat is ‘s avonds ‘the place to be’. De winkels zijn er lekker lang open en de restaurants trachten volk te trekken met aantrekkelijke menu’s voor democratische prijzen. De versierde winkels en straten maken het extra speciaal. Ook de kerstmarkt langs een deel van de Champs-Elysées is één van de betere.

Kerstmis in ParijsKerstmis in Parijs

Vergeet niet onder de Arc du Triomphe te wandelen aan het begin van de Champs-Elysées. Deze 50 meter hoge triomfboog imponeert. Om op de boog zelf te kunnen, moet je natuurlijk betalen.

Notre Dame

De Notre Dame is de meest indrukwekkende kerk die ik ooit gezien heb. Misschien heb ik te vaak de Disneyfilm “De klokkenluider van de Notre Dame” gezien en is dat de verklaring, maar de kerk had iets magisch. Toen we het plein op wandelden, waren er net honderden mensen verzameld voor de mis die even later zou beginnen. De klokken luidden en brachten een zwaar geluid voort. De grote kerstboom voor de kerk maakte het plaatje verder af. Ik werd er even stil van.

De Notre Dame is de meest indrukwekkende kerk die ik ooit gezien heb. De grote kerstboom voor de kerk maakte het plaatje verder af.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het 324 meter hoge uithangbord van de stad en terecht. Ik kreeg er kippenvel van toen ik onder de toren stond en naar boven De Eiffeltoren is het 324 meter hoge uithangbord van Parijs en terecht.keek. Pas toen drong zijn hoogte tot me door. Boven op de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Er werd ons aangeraden te wachten tot het donker was. Het uizicht zou dan nog mooier zijn, zeker tijdens de kerstperiode, maar dit was eerder teleurstellend. Ik denk dat het magnifieke uitzicht vanaf het Empire State Building me een beetje verwend heeft. Geen teleurstelling was de Eiffeltoren zelf die tijdens de kerstperiode extra verlicht is, een prachtig decor voor de kerstmarkt op Trocadéro. Deze kerstmarkt is me vooral bijgebleven door de schaatsbaan aan het ene uiteinde en de nagemaakte mini-Alpen (nepsneeuw inbegrepen) aan het andere uiteinde.

Montmartre

Montmartre is dan weer dé plaats om op zoek te gaan naar souvenirs. Gezellige, smalle straatjes vol winkeltjes en cafés maken de tocht naar de heuvel erg aangenaam. Op de heuvel staat de bekende Sacré-Coeur. Rond deze kerk konden we van een laatste kerstmarktje genieten.

 
Parijs is een prachtige stad en de kerstsfeer geeft haar nog dat beetje extra charme. Kortom: een ideale citytrip voor de kerstperiode!

Tekst en foto’s: Ann Wouters

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>