Kamperen ‘style Quebecois’

Comfortabel kamperen in compleet ingerichte tenten: we doen het al volop in Europa en het zonnige zuidwesten van de Verenigde Staten. Vanaf zomer 2015 biedt SNP dit mooie product ook aan in Canadees Quebec. Ideaal voor natuurliefhebbers die van kamperen houden, maar geen complete uitrusting de oceaan over willen vliegen.

Parc national de la Pointe-Taillon

Huttopia tent in Parc national de la Pointe-Taillon

Huttopia. Tente Hékipia. Prêt à Camper.

Onder deze namen is de ‘ingerichte tent’ bekend in Quebec. De tent meet ongeveer acht bij vier meter en is geplaatst op een houten vlonder. Op het buitenterras staat een tweepits gasfornuis en een aantal tuinstoelen of een aparte picknicktafel. En in de vuurring voor de tent maak je veilig een gezellig kampvuurtje.

In de voortent vind je een keukenblok met koelkast, een tafel met stoelen en alle keukengerei om zelf te koken. Achter het verduisteringsgordijn zijn twee slaapcompartimenten voor maximaal vijf personen. De tent is voorzien van elektrisch licht en een klein verwarmingselement. Douche en wc zijn zoals gebruikelijk in het sanitairgebouw.

Quebec with the kids

Na een vlucht van slechts zeven uur begint je reis in Montreal. Per comfortabele huurwagen reis je in ruim twee uur naar het Centre Touristique du Lac Simon. Volgens kenners ligt hier het beste strand en het fijnste water van de provincie, dus begint je vakantie met… een strandvakantie!

Niet ver hier vandaan vind je in Parc National du Mont Tremblant het gezochte natuurspektakel: wat dacht je van een relaxte kanotocht (voor beginners) op de Rivière du Diable of een spannende Via Ferrata op de loodrechte rotsen? Natuurlijk, wandelen met je ouders kan ook…

Na vijf nachten in een Huttopia-tent is het tijd voor extra comfort. Vanuit een mooie herberg aan Lac a l’Eau Claire maak je een spannende excursie, op zoek naar bevers en zwarte beren.

Oog in oog met een beer

Oog in oog met een zwarte beer

Op het meest noordelijke deel van je reis maak je op een bijzondere manier kennis met de natuur van het Hoge Noorden. In een safaripark kun je een kijkje nemen achter de schermen, bezoek je het verblijf van de poolberen. Je wandelt naar een tentenkamp midden in het bos, waar je overnacht in een authentieke pionierstent. De kariboes lopen om het kamp, het eten wordt bereid op een kampvuur en ‘s avonds krijg je bezoek van een heel bijzonder figuur…

Op het meest noordelijke deel van je reis maak je op een bijzondere manier kennis met de natuur van het Hoge Noorden. In een safaripark kun je een kijkje nemen achter de schermen, bezoek je het verblijf van de poolberen en wandel je naar een tentenkamp midden in het bos. De kariboes lopen om het kamp, het eten wordt bereid op een kampvuur en 's avonds krijg je bezoek van een heel bijzonder figuur…

Ontmoet de kariboes in het safaripark

Witstaarthert Mt Tremblant

Witstaarthert Mont Tremblant

Volg het water!

De Saint-Lawrence baai is de beste plek in Canada om walvissen te zien, zoals bultruggen, beluga’s en zelfs de allergrootste, de blauwe vinvis. Je verblijft in een ingerichte tent op een zeer spectaculaire plek: op de rotsen, pal aan zee. De kans is groot dat je vanuit je tent walvissen kunt zien en horen.

Bergeronnes

Ingerichte tent op de rotsen bij Bergeronnes

Parc d'aventures, Cape Jasseux, Quebec

Parc d’aventures, Cape Jasseux, Quebec

De laatste plaats waar je kamp maakt, is in het Parc National du Jacques-Cartier. Hier heeft de rivier een vijfhonderd meter diepe kloof uitgesleten in het harde gesteente van het Canadese Schild. Zak met een groep vriendjes van de camping in een grote indianenboot, een rabaska genoemd, onder leiding van een ranger de rivier af of dwaal door een labyrint van enorme rotsblokken.

Parc national de la Jacques-Cartier

Verken het park per rabaska, een Canadese kano

Parc national de la Jacques-Cartier

Ingerichte familietent in Jacques-Cartier

De reis eindigt in de prachtige stad Quebec. Hier geven kastelen, stadsmuren, citadel, boulevards en terrasjes je soms het idee in een oude Franse stad te zijn.

Quebec with the kids

Ontdek wild en verrassend Quebec

17-daagse gezinsvakantie per huurauto

Zie je jezelf al zwerven door donkere wouden op zoek naar beren, elanden en kariboes? De bouwwerken van een bever, de ‘ingenieur’ van het noorden, bewonderen? Vanuit je tent luisteren naar het wonderlijke geluid van de beluga, de witte walvis? In een typisch Canadese kano stappen op een rustige rivier in Jacques-Cartier? Een spannende Via Ferrata maken op de rotsen van Mont Tremblant, of een avontuurlijk parcours ‘arbre en arbre’ klauteren, hoog in de bomen in Fjord Saguenay? In Quebec zijn zoveel leuke dingen te doen!

Ga kamperen in Quebec! Reis rond met je eigen huurauto en overnacht in comfortabele compleet ingerichte tenten (dus geen gesjouw met kampeeruitrusting).

reiscode 242546 | prijs v.a. € 1898,- | vertrek jun – sep | niveau: 1,5

Ga voor alle Quebec reizen naar SNP.nl/quebec

Tekst: Frank Maas

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>